• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ssk'lı çalışan anneler geçici iş görmezlik ödeneği ve maktu doğum yardımı ile ilgili!

shinmina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2008
235
0
96
İstanbul
Merhaba ben bir çok mesajı ve siteyi okudum doğum sonrası bahsedilen 2 yardım parası var . 1.si iş yerinden izinli olduğunuz dönemde maaş almadığınız için 4 ayın sonunda sigortadan alacağımız geçici iş görmezlik ödeneği 2.si maktu doğum yardımı parası bunlar hakkında bilgisi olan ve bu hakları kullanmış kişilerden bilgi alabilirsem sevinirim.Şimdiden teşekkürler

maktu doğum yardımı dediğiniz süt parası diye geçiyor ve sadece 50 tl.
diğeride izinden önce alacağınız geçici iş göremezlik raporu ile alacağınız iş göremezlik ödeneği. benim işyerim ben izinliyken maaşımı kesmedi. eksiksiz ödedi ve bu nedenle ben iş göremezlik ödeneğini alınca işyerine iade etmek durumunda kaldım.

maktu doğum yardımı dediğiniz süt parası diye geçiyor ve sadece 50 tl.
diğeride izinden önce alacağınız geçici iş göremezlik raporu ile alacağınız iş göremezlik ödeneği. benim işyerim ben izinliyken maaşımı kesmedi. eksiksiz ödedi ve bu nedenle ben iş göremezlik ödeneğini alınca işyerine iade etmek durumunda kaldım.

benimde aynı şekilde oldu maaşımı işyerim verdi bende izin sonunda ssk dan aldığım parayı iş yerine verdim.süt parasıda 50 tl aldım.

ben doğum ve süt parasını hepsini birlikte aldım tekrar işe başladığım gün

doğum yardım ödeneği denilen şey 120 lira gibi bişey ve sadece memurlara veriliyo,süt parası 70 lira başvurunu yaptıktan bikaç gün sonra postaneye hesabına yatırıyolar.doğum parasınıda 8+8 bittikten sonra başvurursun,işe başladığın zaman almadığın maaşlarının 2/3 ünü alıyosun.

süt parasını doğumdan hemen sonramı veriyorlar yoksa izin paranla beraber mi geliyor postaneye ayrıca süt parası için başvuru yapmam gerekiyormu ssk ya

süt parasını doğumdan hemen sonramı veriyorlar yoksa izin paranla beraber mi geliyor postaneye ayrıca süt parası için başvuru yapmam gerekiyormu ssk ya

süt parasını hemen veriyolar ama her ikisi içinde ayrı ayrı başvuru yapman lazım.ayrı dilekçelerle başvuracaksın..

işyerinin muhasebecisi evraklarını ayarlıyor zaten 32 haftanda yada 37 de doktorunun verdigi kagıdı mıhasebecine verip gerisini onlar hallediyor. ssk net gözuken 3/2 veriyorlar 2 ay dogum öncesi 2 ay dogum sonrası diye + 50 tl süt parası... asgariden gözukuyorsa net olarak ayda 420 civarı 4 ayda 1680 gibi para alınıcak

işyerinin muhasebecisi evraklarını ayarlıyor zaten 32 haftanda yada 37 de doktorunun verdigi kagıdı mıhasebecine verip gerisini onlar hallediyor. ssk net gözuken 3/2 veriyorlar 2 ay dogum öncesi 2 ay dogum sonrası diye + 50 tl süt parası... asgariden gözukuyorsa net olarak ayda 420 civarı 4 ayda 1680 gibi para alınıcak

merhaba cnm...
benim sigortam asgari ücretten yatıyor, özel sektörde çalışıyorum...
Kısmet olursa doğumdan sonra çalışmayı düşünmüyorum ama SSK dan 4 aylık doğum paramı almak istiyorum...
SSK doğum parasını işe geri dönmek koşuluylamı ödüyor?
ben 32. haftamda raporumu muhasebeciye getireceğim 4 ay sonra işe başlamasamda paramı alabilecekmiyim? bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim...

merhaba cnm...
benim sigortam asgari ücretten yatıyor, özel sektörde çalışıyorum...
Kısmet olursa doğumdan sonra çalışmayı düşünmüyorum ama SSK dan 4 aylık doğum paramı almak istiyorum...
SSK doğum parasını işe geri dönmek koşuluylamı ödüyor?
ben 32. haftamda raporumu muhasebeciye getireceğim 4 ay sonra işe başlamasamda paramı alabilecekmiyim? bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim...

işe başladığında çalışmadığın tüm günlerin parasını alıyosun.bence poaranı almak için bikaç gün biyerde çalışabilirsin.ayrıca parayı almak için 5 yılın var.yani bu süre içinde işe başlarsan paranı almak için başvuru yapabilirsin..

işe başladığında çalışmadığın tüm günlerin parasını alıyosun.bence poaranı almak için bikaç gün biyerde çalışabilirsin.ayrıca parayı almak için 5 yılın var.yani bu süre içinde işe başlarsan paranı almak için başvuru yapabilirsin..

tşk ederim cevabın içina.s.
4 aylık doğum izninden sonra işe başlamassam paramı alamıyacağım yani ölemi?

benim bildiğim kadarıyla alamıycaksın canım.çünkü bende kendim için araştırmıştım.öğrendiklerim bunlar.ama dedimya 5 yıl içinde işe başlarsan alırsın..

cnm 5 yıl çok uzun bi süreç, sanırım işyeriyle anlaşıp doğumdan sonra bikaçgün beni çalışıyo göstermelerini istemem en mantıklısı olacak, umarım bi kaç günlük sigorta parayı alabilmem için yeterli olur...

yeterli olur merak etme.önemli olan işe başlamak.istersen sgk ya sor netten bilgi edinme kanunundan ötürü hemen cevap yolluyolar..

şuan doğum iznindeyim.benim maaşım yatıyor.ama ben sözleşmeli personelim yani memur deilim...o parayı alabilir miyim?alıp iş yerinde vereceksek onlar neden direkt vermiyorlar iş yerine ?:) hadi harcarsam? süt parası artmış olabilir mi eşim 150 lira diyordu geçenlerde?

şuan doğum iznindeyim.benim maaşım yatıyor.ama ben sözleşmeli personelim yani memur deilim...o parayı alabilir miyim?alıp iş yerinde vereceksek onlar neden direkt vermiyorlar iş yerine ?:) hadi harcarsam? süt parası artmış olabilir mi eşim 150 lira diyordu geçenlerde?

benimde maaşım yattığı için alamadım.sözleşmeli olduğun için doğum yardım ödeneğinide alamazsın.sadece süt parası alabilirsin.oda 70 lira,yani geçen aya kadar öyleydi,arttığını sanmıyorum.çünkü hersene meclis belirliyo bunu.

ben henüz aldım iş göremezlik ve süt parasını yasal iznin bittikten sonra 1 ay bekliyorsun sonra müracat ediyosun ertesi gün paranı alabiliyosun

herkese merhabalar,
gercekten yardimci olabilirseniz cok sevinecegim cunku yaklasik 2 aydir cevap almaya calistigim bazi konular var. ben 32. ve 37. hafta isgormezlik raporlarini aldim ancak dogumu ssk anlasmasi olmayan bir hastanede yaptim ancak isgormezlik devam raporunu alamadim. (gunlerin aktarildigi) ilk sorum bu rapor mutlaka gerekli mi? ben parami nasil alabilecegim. gerekli olan diger evraklari ve yapmam gerekenleri biliyor musunuz? ssk ya ne zaman basvurmam gerekiyor? parayi alabilirsem eger ne zaman alabilirim.
tesekurler

Back