Merhaba arkadaşlar 31 haftalık hamileyim. Haftaya yani 32.haftamda 37.haftaya kadar çalışabilir raporu almak için hastaneye gidicem ama merak ettiklerim var yakın zamanda doğum yapmış yeni prosedürü bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
32.Haftamda 37.haftaya kadar çalışabilir raporu alınca izine 37.haftanın başında mı yoksa 37.haftanın bitiminde mi çıkıcam?
Allah korusun bebek 34-35 haftalarda erkenden gelirse o zman tekrardan mı rapor almam gerekcek yada erken doğduğu süreler eklenerek doğum iznim mi başlayacak?
Diyelim ki bebek 38.haftada doğdu benim doğum iznime 40 dolmadan doğduğu için 2 haftada daha ekstradan eklenecek mi yoksa bebek doğduğu andan itibaren mi doğum iznim başlayacak?
Yada bebek 40.haftayı geçmesine rağmen hala doğmamışsa ozamn tekrardan mı iş göremez raporu almam gerekecek?
37.haftada tekrardan hastaneye gidip iş göremezlik raporu mu almam gerekicek?Aldığım bu raporları ssk ya ben mi götürücem,iş yerimmi vericek,yoksa hastane mi gönderiyor?
32.Haftada( ve 37.haftada gidilecekse) rapor almaya giderken yanımda neler götürmem gerekiyor?
Birde ben taşeron firmaya çalışıyorum 32. haftada aldığım raporu şu anki şirkete vericem ama doğum zamanında başka şirket olucak bu bi sorun teşlkil eder mi?
Ve son soru doğum parası alabilmek için en az 120 gün prim ödenmesi gerekiyor ya bunun hepsinin aynı işyerinin ödemesi şart mı ?Taşeron olduğu için bu ay değişiyor şirketimiz ,doğumda şubat sonu, mart başı nasipse normal istiyorum.
Çok uzun oldu arkadaşlar kusura bakmayın cevaplayan herkese çok teşekkür ederim