• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ssk dan alınan çeyiz parası hakkında

ayisiltisi

bıdıkkkk
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2010
401
0
46
İstanbul
Merhabalar babamdan aldığım emekli maaşı 05.05.2010 tarihi ile işe girmemle kesilmiş bulunmaktadır.Sorum şu nikah işlemlerinden sonra evlilik cüzdanımla başvuru yaparsam yinede çeyiz parası alabilecekmiyim aldıgın maasın 24 katı yada 2yıllık bir maaş mış sanırım bu konuda yardım alabilirmiyim işlemler nasıl ne şekilde yürütülmeli ve şuan çalıştıgım için alırmıyım yinede???:26:

İşe girip sigortalı olduğunuzda çeyiz parası alma hakkınızı kaybedersiniz.İşten çıksanız bile bir daha alamazsınız.

Ancak, işten ayrılıp yetim aylığı almaya başlayan ve yetim aylığı alırken evlenen kız çocuğuna evlenme ödeneği (çeyiz parası) verilmektedir.
canım bnde bi yakınım için arastırıodum çeyiz parasını senin soruna nette baktım yazan bu.

özetle çalısıosan su an yetim aylığı alamıosun demektir bu durumda ceyi z parası alamazsın ama evlenene kadar olan sürede işten ayrılır yeniden aylık almaya başlarsan o zaman alırsın çeyiz parasını

Back
X