Sporla dengeli kilo almak

Interrex

Guru
Kayıtlı Üye
kızlar 48 kiloyum 1.64 boyum var, bi kaç kilo almak hem de sıkılaşmak istiyorum, acaba salonlarda kilo alma programları ne şekilde oluyor, bilgisi olan var mı?

kızlar 48 kiloyum 1.64 boyum var, bi kaç kilo almak hem de sıkılaşmak istiyorum, acaba salonlarda kilo alma programları ne şekilde oluyor, bilgisi olan var mı?

mrb bende 1.60 boyunda 45 kiloyum görüştüm ve bir hafta sonra gitmeye başlayacağım bakalım nasıl olacak bilgilendiririm seni :79:

Kızlar metabolizmanız hızlıysa olmuyor, senelerce aktif profesyonel spor yaptım gördüğüm maksimum kilo 52 oldu ki boyum 1.80, sporla kilo alamazsınız ama yüzme ve fitness gibi sporlar yaparak kas yoğunluğunuzu arttırıp daha sağlıklı görünebilirsiniz, popo egzersizi yaparak daha sıkı ve kabarık bir popo yapabilirsiniz...Özellikle yüzme omuzları geliştiren bir spor olduğu için insan daha bir aslan gibi sportif görünüyor...Bunun dışında kilo aldırıcı tozlardan vs lerden uzak durun...tecrübe ile sabit...

spor yapan bireyler daha fazla eform sarfettiği için beslenme ihtiyaçları artacak..gerekli kalori ihtiyacını almak gerekmektedir. mesela sizin günlük kalori ihtiyacınız 3000kcal ise siz 4500/5000 yada daha fazla kalori alırsanız kilo almaya başlarsınız fakat buradaki püf noktası şudur aldığınız kaloriyi egzersiz & vücutgeliştirme gibi sporlarla birlikte değerlendirdiğinizde kas kütlesi olarak kilo alırsınız.... asıl olması gerekende budur tıp dünyası kas kütlesi olarak kilo almayı sağlıklı görmekte ve önermektedir yağ olarak kilo almak ilerde damar tıkanıklığı,kalp krizi, vb... sorunlara yol açtığı kanıtlanmıştır elbetteki vücudumuzun yağada ihtiyacı vardır fakat gerektiği kadar alınmalıdır

Vücutgeliştirme sporunun temelinde yatan karbonhidrat & protein beslenme stili size kilo aldırmak için yeterli olacaktır yanlız antreman öncesi karbonhidrat antreman sonrası protein & karbonhidrat alınması daha uygundur. zayıf bir bünyeye sahipseniz antremanda aldığınız karbonhidratı yakacağınız için daha fazla karbonhidrat almak ve antremandan sonra yine karbonhidrat almak hem kas kütlesine enerji verecektir hemde size kalori olarak dönüp kilo almanıza yardımcı olacaktır Sporcunun sevdigi, alisik oldugu besinler tercih edilmelidir. Hacmi az konsantre besinler alinmali, besin degeri yüksek bilesik karbonhidratlar tercih edilmeli, enerjinin artisina bagli olarak hayvansal kaynakli kaliteli protein, vitamin ve mineral alimi artirilmalidir. Ögün aralarinda; kuru kayisi, kuru erik, kuru üzüm gibi kuru meyveler ve findik, fistik, ceviz, badem gibi kuru yemisler alinmalidir. Sütlü veya hamur isi tatlilara kek ve pastalara findik, fistik, ceviz, krema, yumurta, kuru üzüm eklenmelidir. Çay, kahve, kakao ve meyve sulari gibi içeceklere, seker ve süt katilabilir. Bulanti, kusma gibi olumsuzluklardan kaçinmak için yemekler çok yagli olmamalidir (çok yagli besinler, kizartmalar). Yagli besinler ayni zamanda tokluk hissi vererek istahi olumsuz etkilerler. Salata yerine sütlü tatlilar tercih edilmelidir. Kalorisi yüksek, besin degeri düsük bos enerji kaynagi dedigimiz besinler (alkol, kola, gazoz vb.) diyette fazla yer almamalidir Yemek saatleri programlanmali, acele ayak üstü ve gelisi güzel saatlerde atistirma seklinde yemek yenilmemelidir. Sinirlilik hali istahi olumsuz etkileyebileceginden sinirli ve huzursuzken sofraya oturulmamalidir. Kilo almak için karaciger, böbrek bozukluklarina yol açan kansere neden olabilecek ilaçlar (anabolizan vb.) alinmamalidir. Reçetesiz satilan ve dogal oldugu söylenen kilo veren ek besinlerin içerigine dikkat edilmelidir.(alıntı):65:

NAZ tatlım zamanında bunların hepsini denedik anetrenörümle birlikte yinede ııhhh, olmayınca olmuyor, herkesin bir dönemi var herhalde ancak 30 dan sonra kilo alacağız :) gerçi artık umurumdada değil yani, eskisi gibi zayıfım diye üzülmüyorum tam tersi etrafımdakilere bakıyorum, sonra kendime bakıyorum iyiki zayıfım diyorum...allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin...

ben de çok şey denedim ama kilo alamıyorum bir de sporu deneyeceğim işte görüştüm ve ayda 3-4 kilo alırsın düzenli spor ve beslenmeyle dedi haftaya başlayacağım etkili olacakmı alabilecekmiyim çok merak ediyorum inş olur bu sefer denemekte fayda var:)

ben kilo alabiliyorum bunu biliyorum:)) ama kilo alırken basenlerden ve kalçadan alıyorum armut modeline dönüyorum yani:)) o yüzden sporla beraber almayı düşünüyorum, ancak salona gitmek için vaktim yok malesef, yaza kaldı...

ben kilo alabiliyorum bunu biliyorum:)) ama kilo alırken basenlerden ve kalçadan alıyorum armut modeline dönüyorum yani:)) o yüzden sporla beraber almayı düşünüyorum, ancak salona gitmek için vaktim yok malesef, yaza kaldı...

Yani bu konuda söz söylemek bana düşmez tabii ama boyun ve kilona bakılırsa aslında gayet iyisin, 1.64 boy 48 kilo haline şükret kuzu, sıkılaşmak için bir şey diyemem, tabii ki spor yap ama ben yerinde olsam kilo almaya uğraşmazdım...

Back
X