Spordan anlayan birileri yardım lütfen. ..

sensoylehayat21

Guru
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2012
505
30
Selam kızlar. Hemen giriyorum konuya yaklaşık bi buçuk aydır spor salonuna gidiyorum . Sabah akşam günde en az 3 saat spor yapıyorum. Ama spor hocaları mahvediyo beni. Biri beni zorla koşmaya alistirdi. Beş dakika kosamayan ben 1 saat kosuyorum. Yarım saat eliptik bisiklet yapıyorum. Sonra diğer hoca geliyo bunları yapma Bacağın iyice kalinlasir diyo. Yaklaşık bi saatte ağırlık çalışıyorum özellikle bacak. .sonra diğer hoca geliyo ağırlık çalışma irilesirsin. Ne yapacağımı şaşırdım. Spordan anlayan ya da fitness hocası falan bi el atın nolur.bnm bacaklar çok kalın malum 60 kilo verince sarktı. .ben nasıl çalışayım incecik bacaklar için. ..

Canım, koşu veya eliptik bacaklarını kalınlaştırmaz ama bacaklarının kalınlığı kaslardan dolayı ise bir miktar kas yoğunluğu artabilir. Eğer ağırlık istasyonlarında kaldırdığın ağırlıkları düşük tutup tekrar sayısını arttırırsan fitleşirsin, yok hayır miktarı arttırıp tekrarı azaltırsan o zaman kasların şişer olduğundan iri gözükürsün.

3 saat spor fazlasıyla uzun süre bunu 1.5 saate indir bir gün gidip diğer gün dinlen.

Şu anki boyunu kilonu ve yaşını yaz ki nabız aralığını hesap edelim.

Eğer sporcu olmayı planlamıyor, sadece forma girmek için yapıyorsan spor salonunu hemen değiştir. Çok ağır bir program bu. Spor akakdemisine hazırlananlar günde 3 saat antrenman yapıyor.

Ay ne sevindim ilgilenen olunca.ben 130 kilodan 67 kiloya indim boyum 1.70. Bacaklarim kas değil gibi çünkü lömbür lömbür sallanıyor çok gevsek. O kadar sporu kendim yapıyorum çünkü artık sıkı bi vucut istiyorum bıktım. Yorulmuyorum da..haftanın 2 günü de pilates yapıyorum . Yaşım da 22 unuttum:)

Kaba hesapla eğer kardio yaparken ve eliptikte nabız aralığını 145-165 aralığında tutarsan daha fazla yağ yakarsın. Eğer dinlenir halde ki nabız aralığını öğrenip haber verirsen tam aralıkları verebilirim. Muhakkak nabız ölçer bir saat edin ona göre hızını ve nabzını ayarlarsın, üstelik her seansta ne kadar kalori harcadığını ve ne kadar yağ yaktığını görebilirsin.

Pilatesi oneririm ben sıkılaşmak icin, kilona bakilirken yağ kas oranlarina da bakiliyordur diye tahmin ediyorum ama bu program cok agir sana

bende daha önce spor yaptım ve suan tekrar başladım programım şöyle
28 dk koşu bandı önce hızlı yürüyüş son 5 dk koşu
14 dk bisiklet
10 dk gladex
sonrada agırlık çalışması onlarda toplam 1 saat sürüyor sizinki pek normal değil

1 saati gectikten sonra vücut stres hormonu olan kortizolü salgilamaya basliyor ki bu da yag yakimini negatif etkiliyor. Profesyonel sporcular bu hormonla basa cikabiliyorlar, alismis oluyorlar cünkü asiri spora. Ama normal fit olmak isteyen bir kadinin ayni anda 1 saatten fazla yapmasi bence gerekli degil. Cok vaktin ve istegin varsa sabah 1 saat ögleden sonra ilave bir seyler yapilabilir ama tabii sen salonda yapiyorsun. Ben evde yaptigim icin sporumu istedigim gibi ayarliyorum.

1 saatten uzun çalışma .yalnız eğer bacağında deri sarkması varsa yağlar gittikçe daha gevşek duracak. eğer sıkı olsun istiyorsan altını kasla doldurman gerekiyor. şu an yapabileceğin en mantıklı şey 1 gün 1saat kardio eliptik bisiklet,koşu vs. bir gün 45 dk 1 saat ağırlık çalışması ve en önemlisi temiz bir diyet. yani şekerden uzak durup protein,kompleks karbonhidrattan oluşan.

çok koşmak bacakları kalınlaştırır. bu bir sorun teşkil edeblir. edindiğim bilgilere göre yaklaşık 3 saat sspor yapıyor mussun bu kadar uzun tutmamalısın vücudunun sarkması bunun uzun olmasından kaynaklanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…