Merhaba tatlım=)
Spora başlamana sevindim. İlk adım çok güzel. Şimdi sana kendim uygulayıp faydasını gördüklerimi söyleyeyim. Bak ben 97 kilodan 82 ye düştüm =)
Sabahları kalktığında 1-2 bardak ılık su iç.
Kahvaltı olarak 2 dilim olarak kepek, çavdar ya da tam buğday çeşitlerinden birini yiyebilirsin.
Peynir kibrit kutusu kadar, yarım domates, 3 taneyi geçmicek kadar zeytin, orta boy tatlı biber, yarım salatalık.
Ara öğünde tatlıyı eğer çok seven biriysen 3-4 afet light bisküvi yanında şekersiz çay. Ya da 1 adet nektari, elma vb.
Öğlen; Az yağlı yeşillik salata istersen içine haşlanmış tavuk, yada lihgt ton balığıula mısır, veya konserve mısırla peynir, atarak bu üç çeşitten birini 2 dilim kepek ekmeğiyle yiyebilirsin.
Başka bir gün bir kase çorba yanında 3 yemek kaşığı sebze yemeği küçük bir kase yoğurt da terchi edebilirsin.
Akşam: (Ben mısır gevreği ya da sadece meyve salatası veya bir kase çorbayla geçiştirdim.
Sen internetten beğendiğin bir menüyü de uygulayabilirsin.
Yanlız en önemlisi yatöadan önce 100 karın mekiği çek ve bacaklarını kaldırıp yavaşça indir. Ağrıyana kadar.
Ben doktor değilim sonuçta vücut kapasiteni bilemem. Ama diyetisyene de, akupunktura da gitmeme rağmen kendi uygulamalarımdan daha çok sonuç aldım. Denedim gördüm 4-5 ay önce tahlil yaptırdım. Ve çok sağlıklı çıktım. Ne kolesterol ne şeker hiç birinden eser yok Allah' a şükür.
Bunu moralimin iyi olmasına ve psikolojik olarak her gün ''ben iyiyim sağlıklıyım'' inancıyla başardım. Hala hedefim 70 kilo olmak.Devam ediyorum.
Son tavsiyem de ucuz besinelr alma kaliteli sağlıklı geçmişi olan gıda firmalarının ürünlerini tüket. Asıl bizi hasta edenler dandik ürünler.
Haydi bakalım kolay gelsin