Spor Salonuna Başlama Düşüncesi ve Yersiz Korkular

KeNe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2013
177
87
Merhaba arkadaşlar, akşamları iş çıkışı eve gittiğimde evde inanılmaz derecede sıkılıyorum,televizyon ya da bilgisayarla uğraşmadığım için akşam 10-11 hatta bazen 9'da uyuyorum. Bu kadar sıkılacağıma oturduğum apartmanın hemen altında açılan spor salonuna yazılmak istiyorum ancak korkularım bana izin vermiyor :)

Öncelikle hayatımda hiç spor yapmadım, spor salonunda ne yapılır, nasıl çalışılır, nelere dikkat edilir vs hiçbir bilgim yok.Kız erkek karışık çalışılması da endişelerimden biri tabii ki. Hadi diyelim yazıldım ilk gün çantamı aldım içeri girdim napacam, nereye gidecem, ne çalışacam düzeni kuralı nedir bunları düşündükçe vallahi panikten avuçlarım terliyor, aletler doluysa sap gibi ya da salıncak sırası bekleyen çocuklar gibi ezik gözlerle sağı solu mu kollayacam :KK70: orada kişiye özel spor hocası var mı onu da bilmiyorum, aletle işim bitse diğerine nasıl geçecem vs kafamda deli sorular :)

Bi hoca olsa da bizi çalıştırsa onun dersine yazılsam tamam bi nebze rahatlardım ya da sadece bayanlar olsa ama bu cahil ve hiç spor yapmamış halimle kaslı insanların arasında ne yapacağımı bilmiyorum hatta yazdıkça, o anları düşündükçe vazgeçiyorum sanırım.

Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz lütfen, şimdiden teşekkürler

Bence düşünceniz çok yanlış. Salona giden herkes her şeyi önceden mi biliyordu? Ilk gittiginiz gun zaten ortama alışırsınız. Biraz etrafa bakın, aletleri kimler nasıl kullanıyor. Mesela az sayıda koşu bandı varsa sıra bekleyenler olabilir ya da birden çok o aletten varsa siz de diğerini kullanırsınız. Ilk girdiğinizde takın kulaklığınızı koşu bandını kullanın, mümkünse salonun her yerini görebilen bir yerde olsun. Gözlem yapmanıza yardımcı olur. Duş vs. için zaten spor salonu evinizin altındaymış, evinize çıkarsınız diye düşünüyorum...

Merhaba arkadaşlar, akşamları iş çıkışı eve gittiğimde evde inanılmaz derecede sıkılıyorum,televizyon ya da bilgisayarla uğraşmadığım için akşam 10-11 hatta bazen 9'da uyuyorum. Bu kadar sıkılacağıma oturduğum apartmanın hemen altında açılan spor salonuna yazılmak istiyorum ancak korkularım bana izin vermiyor :)

Öncelikle hayatımda hiç spor yapmadım, spor salonunda ne yapılır, nasıl çalışılır, nelere dikkat edilir vs hiçbir bilgim yok.Kız erkek karışık çalışılması da endişelerimden biri tabii ki. Hadi diyelim yazıldım ilk gün çantamı aldım içeri girdim napacam, nereye gidecem, ne çalışacam düzeni kuralı nedir bunları düşündükçe vallahi panikten avuçlarım terliyor, aletler doluysa sap gibi ya da salıncak sırası bekleyen çocuklar gibi ezik gözlerle sağı solu mu kollayacam :KK70: orada kişiye özel spor hocası var mı onu da bilmiyorum, aletle işim bitse diğerine nasıl geçecem vs kafamda deli sorular :)

Bi hoca olsa da bizi çalıştırsa onun dersine yazılsam tamam bi nebze rahatlardım ya da sadece bayanlar olsa ama bu cahil ve hiç spor yapmamış halimle kaslı insanların arasında ne yapacağımı bilmiyorum hatta yazdıkça, o anları düşündükçe vazgeçiyorum sanırım.

Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz lütfen, şimdiden teşekkürler

merhaba. :KK24:
birkaç aydır salona yazıldım bazen eşimle, bazen de tek başıma gidip spor yapıyorum.
ilk gittiğimde vücut yağ, kas oranıma ölçüm yaptılar.
ona göre bir program yazıldı.
tabi ben neye yönelik çalışma yapmak istediğimi de söylemiştim. (örneğin; kilo problemim yok sıkılaşmak için.)
spor hocasıyla bire bir çalışma almadım çünkü o zaman ona göre bir fiyatla yazılıyorsun.
sadece ilk seferinde spor hocası aletleri tanıttı, programımı anlattı, ilk olarak hareketlerimi kendi gösterdi ve ondan sonra bireysel olarak gidip çalışıyorum her defasında.
öncelikle bil kimse orada kimse ile ilgilenmiyor pek.
herkes sporunda.
o yüzden o tasalarından hemen kurtul :)
spor deşarj için çok iyi bir şey.
tavsiye ederim.
beni eve gelip her yerim ağrısa da mutlu ediyor.
hemen başlamalısın.:KK66:

Biraz araştırma yaptım, Shapes for Women diye bir yer var, oraya başlasam diye düşündüm evime çok uzak değil ama yorumlardan sonra gözüm korktu, hele ki beden eğitimi bölümü öğrencilerinin spor hocalığı yaptığını okuyunca iyice hevesim kaçtı, var mı giden bilen nasıl bir yer acaba :KK64:

X