Araştırmalarım doğrultusunda spiralin doğum yapmamış kadınlara takılmadığını, kaymalara neden olmasının %30 ve üzerinde olduğunu öğrendim. Sorduğum doktorlardan da aynı cevabı aldım, rahim yapısı ile ilgiliymiş, konuştuğum doktorlar doğum yapmamış kadınlara takmadıklarını söylediler. Doğum yapmadıysanız sizin için etkili bir doğum kontrol yöntemine geçmenizi ya da en azından yanında prezervatif de kullanmanızı öneririm. Doğum yapmış olsanız dahi spiral olmasına rağmen hamile kalan çok tanıdığım var, pek etkili bir yöntem değil. En etkilisi doğum kontrol hapı ve prezervatif.
Doktoruma sorduğumda bir sıkıntı olmaz takılır demişti yani hiç doğum yapmamış olduğumu bile bile taktı rahim dar olduğu için önce bir hap verdi rahmi büyüttü o hapda galiba daha sonrasında taktı mart ayında kontrole gittim gayet yerinde dedi doktor ama ben pimpiriklik yapıyorum ve sizlerden bilgi almak istedim aslında bazen ekstra prezervatif kullanımı yapıyoruz fakat son ilişkide kullanmadık onun tedirginliğide var acabamı? Diye o yüzden sizlere sormak istedim.Araştırmalarım doğrultusunda spiralin doğum yapmamış kadınlara takılmadığını, kaymalara neden olmasının %30 ve üzerinde olduğunu öğrendim. Sorduğum doktorlardan da aynı cevabı aldım, rahim yapısı ile ilgiliymiş, konuştuğum doktorlar doğum yapmamış kadınlara takmadıklarını söylediler. Doğum yapmadıysanız sizin için etkili bir doğum kontrol yöntemine geçmenizi ya da en azından yanında prezervatif de kullanmanızı öneririm. Doğum yapmış olsanız dahi spiral olmasına rağmen hamile kalan çok tanıdığım var, pek etkili bir yöntem değil. En etkilisi doğum kontrol hapı ve prezervatif.
Size çok teşekkür ediyorumEk bir yöntem kullanmak sizin faydanıza olacaktır. Takvim yöntemini de uygulayabilirsiniz. Sadece yumurtlama günlerinde prezervatif kullanımına dikkat edip diğer günler kullanmamanız dahi spiralin korumasını arttıracaktır :) Bir de düzenli kontrole gitmenizde fayda var, 6 ayda bir yanılmıyorsam. Spiralle hamile kalan çoğu kadın bir kere taktırıp yıllarca kontrole gitmediği için geç fark edebiliyor hamileliğini. Takvim yöntemini tek başına uygulayıp hamile kalmayan kadınların yüzdesi de 60 civarıdır. Spirale ek olarak iyi bir yöntem. Yumurtlama günlerinizi belirlemek üzerine araştırma yapabilirsiniz, sanırım en etkili kesin yöntem ovülasyon testleri :) O günlerde ilişki olmaz ya da prezervatif kullanırsanız içiniz rahat eder.
Ben spiral kullanmadım o yüzden nasıl bir his olduğunu, kayarsa hissedilip hissedilmediğini bilmiyorum. Umarım kullanan birileri yazar.
Not: Takıldıktan sonra ilk adet döneminde kontrole gitmek gerekiyormuş, siz virüs yüzünden gidememişsinizdir, bu durumda bir gebelik testi yapmanızı ve sonraki günlerde kontrole gidene kadar prezervatifle korunmanızı öneririm. Kayması durumunda yaşanan belirtiler de şöyleymiş;
"Spiral kayması durumunda kişi bunu kendisi fark etmez. Rahimdeki spiral kaydığı durumlarda şu belirtiler yaşanmaktadır:
- Adet dönemi dışında kanama ve lekelenmeler olması.
- İlişki esnasında spiralin penise temas etmesi.
- Kasık ve karın ağrıları: Vücutta yabancı madde olması vücudun etki vermesine sebep olacağından spiralin yerinden kayması durumunda vücut spirali yabancı madde olarak algılayacak ve karın ve kasık bölgesinde ağrılar görülecektir.
- Cinsel ilişki esnasında acı
- Bu tür belirtiler yaşayan kadınlar spirallerinin kontrolü için bir hastaneye gitmesi gereklidir."
O kadar uzun zaman önce taktırdıysanız ve yukarıda verdiğim belirtiler yoksa içiniz rahat olsunSize çok teşekkür ediyorum
spirali taktıralı 8-9 ay oluyor martta kontrole gittm ikinci kontrol için daha 6 ay olmadı o yüzdn virüsdem gidememe gibi bi olay yok ama size katılıyorum kontrol çok önmli bencede
Cevaplarınız için teşekkür ediyorum ve siz yumurtlama günü demişsiniz aksi gibi tamda yumurtlama zamanlarında oldu cinsel ilişki :/ sizde beni gene bi tedirgin ettiniz şimdi :) teşekkürler
Siz hangi korunma yöntemi kullanıyorsunuz ve tek yöntemmi kullanıyorsunuz kaç yaşındasınız?O kadar uzun zaman önce taktırdıysanız ve yukarıda verdiğim belirtiler yoksa içiniz rahat olsunsonrası için ek yöntem kullanmakta fayda var. Ben de bekar bir öğrenciyim 5 yıldır hamile kalmamak için çok dikkat ediyorum o yüzden anlıyorum sizi :)
23 yaşındayım, eylülde 24 dolacak, doğum kontrol hapı kullanıyorum. Şu an erkek arkadaşımla uzak mesafedeyiz bıraktım, kilo sorunundan dolayı kullandığım ilacı değiştireceğim :) genellikle doğum kontrol hapı + geri çekilme yapmaya özen gösteriyoruz. Bazen de prezervatif kullanıyoruz. Başka ilaç aldığımda (antibiyotik gibi ilacın etkisini azaltabilecek tarzda) ya da 1-2 kere kullanmayı unuttuğum zamanlarda ya da değişiklik olsun diye prezervatif kullanıyoruz.Siz hangi korunma yöntemi kullanıyorsunuz ve tek yöntemmi kullanıyorsunuz kaç yaşındasınız?
Anladım teşekkür ediyorum bilgilerin için ama hala içimde tedirginlik var yumurtlama dönemi kayma etme falan filan23 yaşındayım, eylülde 24 dolacak, doğum kontrol hapı kullanıyorum. Şu an erkek arkadaşımla uzak mesafedeyiz bıraktım, kilo sorunundan dolayı kullandığım ilacı değiştireceğim :) genellikle doğum kontrol hapı + geri çekilme yapmaya özen gösteriyoruz. Bazen de prezervatif kullanıyoruz. Başka ilaç aldığımda (antibiyotik gibi ilacın etkisini azaltabilecek tarzda) ya da 1-2 kere kullanmayı unuttuğum zamanlarda ya da değişiklik olsun diye prezervatif kullanıyoruz.