Spiral Taktirmak

lilipit

Bitkin
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
13.030
14.808
merhaba arkadaslar,
Dogum yapali 20 gun oldu. 40 gunum dolduğunda dr kontrolum var. Kontrolde spiral taktirmayi düşünüyorum. Benim icin en uygun yontem olarak tercihim bu yonde.
Sorum ise, spiral taktırma sureci hakkinda. Sanirim cesitleri ve markalareli var. Ozel hastaneye doktoruma gidecegim.
Doktor orada kendisi kafasina gore mi takiyor? Yoksa ben satin alip mi taktiracagim? Spiral kullanan ya da konu hakkinda bilgisi olan arkadaslarim yardimci olabilir mi? En iyi marka/model hangisidir? Onerileriniz var mi?
Tesekkur ederim

Spiral taktirmak icin adet olmaya baslamaniz gerekiyor cunku adetken takiliyor.
Markalari hakkinda bilgim yok ama siz alip goturuyorsunuz.

Benim kendi doktorum adet olmana gerek yok demisti. Bende doğumdan sonra taktirmayi düşünüyorum. Ama acimasindan çok korkuyorum. Konuyu takipteyim.

spiral oluşan yumurtayı dışarı atıyormuş diye duymuştum eğer böyleyse bence hiç uygun değil ve doğru değil bence iyi araştırın

benim doktorum spirali kendi takmisti, ben disaridan almadim.. markalari bilmiyorum ancak hormonlu ve hormonsuz diye modelleri var sanirim ve de kac senelik kullanilbilecegine dair.. bence doktorun ile konusup karar verebilirsin.. Ben hormonlu olan versiyondan 3 sene kullandim ve cok memnun kaldim ve hic bir yan etkisi de olmadi, su anda da hamileyim, yani ileride cocuk dusunuyorsan onun uzerine de negatif etkisi yok. umarim yardimci olabilmisimdir

Bende devlet hastanesinde taktirmistim 5 sene kullandim daha sonra yoğun bir kanama meydana geldi kaydı diye düşündüm kontrole gittim bir neden bulamadılar birkaç ay dinlensin dediler adetin 3.günü takılıyor kanamanın az ama bitmemiş olması gerekiyor canın yanmasın diye ) sonuç olarak 2 senedir korunmuyorum ve cesaretimi toplayıp ilk fırsatta bende yaptıracağım

Hanımlar bende spiral taktırmayı düşünüyorum daha Doğum yapmadım ama kırkımız dolduğu gibi taktırmak istiyorum ama korkuyorum da ya kayarsa diye ilişki sırasında filan aklıma çok takılıyor bu konu ya kayarsa diye çünkü eşimin teyzesi spiralle korunduğu halde 5. Cocugunu doğurdu ben de çok korkuyorum ikinci bir çocuk için daha henüz çok erken biri yetişmeden diğeri araya girsin istemiyorum ama korkuyorum ya kayarsa diye ilişki esnasında filan yani detaylı anlatmak istemiyorum da farklı pozisyonlar birden fazla ilişki filan gibi şeyler de olur mu ne olur bilgisi olan yardımcı olabilir mi

Merhaba ben doğum yapalı 13 ay oldu doğumdan sonra doktorum 3 ay sonra korunma yöntemlerine başlayabilirsin spirali önermişti. sağlık ocağında aylık ve 3 aylık iğneleri önerdi ben 3 aylık iğneye başladı 2 defa vuruldum hala adetim başlamadı 2 hafta önce devlet hastanesine gittim muanede adet olmamı engelliycek gebelik veya kist yok dedi 3 aylık iğne hormonları bozduğu için adet olmuyosundur dedi bende spiral taktırmak istedim ama o işlemi biz yapmıyoruz dedi (alsancak devlet hastanesi bunu söyleyen) izmirdeki devlet hastanelerinden hangisi bu işlemi yopıyor bilen var mı sadece eğitim hastaneleri mi yapıyor sadce kadın doğum hastanesimi yapıyor

cuma günü çiğili eğitim has. semt polikinliğinde ki kadın doğuma gittim spirali sen alıp getiriyosun merkez binada biz takıyoruz dedi bizim elimizde bulunmuyor dedi ana çocuk sağlığı ve aile planlama merkezlerinde gittinmi onların elinde oluyormuş ücretsiz takılıyormuş ama onun içinde adetliyken gitmek gerekiyormuş dendi bana

Dogum yaptıktan 2 ay sonra taktırdım ve hiç adet görmemiştim doktorumda sormadı bile. Adet olayı az acı duymak için tıbbi bi sebebi yok zaten şartta değil. Devlet hastaneleri ücretsiz takıyor ria yı. Hormonlu olan paralı siz parayla alıyosunuz.

Kayma olup olmadığını yerinde durduğunu ögrenmek için 1 ay sonra kontrole gidiyosunuz ultrasonla bakıyolar. Ve yılda 1 kerede kontrol

Evleneli 1 yil oldu. Henuz bir hamilelik yasamadim. Bir iki yil erteleyelim dedik. Hic dogum yapmadigim icin spiral onermiyorlar mi acaba?

Dogum yapmayan icin onerilmiyor ben kullaniyorum hic bir sorun yok

Spiral taktirmak icin adet olmaya baslamaniz gerekiyor cunku adetken takiliyor.
Markalari hakkinda bilgim yok ama siz alip goturuyorsunuz.
Yeni dogum yapmis iseniz normal dogumda 35 gunluk olunca takiyolar ama sezeryan nasil bilmiyorum konyada kadin dogum ve cocuk hastanesinde taktilar banada hem takmadan once kantahlili ve ultrasonla bakiyorlar bi sorun varmi diye bende 35.gunde gidip taktirdim 2 dakka suruyor ve acimiyor sonrasinda kanamaniz oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…