- 13 Şubat 2019
- 3.721
- 17.113
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Adet döngüsünü etkiliyor mu spiral adetli gün sayısını arttırıyor diye duydum ama en masum korunma yöntemi sanırım bende düşünüyorum taktırmayıMerhaba ben 10 yıl kullandım sprilimi 2 ay önce çıkarttımdir korkacak bişey yok takarken hiç bi acı hissetmedim bende ilk evlendigimde Yasmin kullandım ancak yasminle birlikte kilo aldım doğumdan sonra hiç düşünmeden sprial kullandım en güveniliri bence sadece dikkat etmen gereken şey her sene kontrol ettirmen
anladim cok tesekkur ederim peki kac dk süruyorMerhaba ben 10 yıl kullandım sprilimi 2 ay önce çıkarttımdir korkacak bişey yok takarken hiç bi acı hissetmedim bende ilk evlendigimde Yasmin kullandım ancak yasminle birlikte kilo aldım doğumdan sonra hiç düşünmeden sprial kullandım en güveniliri bence sadece dikkat etmen gereken şey her sene kontrol ettirmen
Spiral takımı mi kız en fazla 5 dkanladim cok tesekkur ederim peki kac dk süruyor
yaaaaa bende uzun surrer diye dusunuyordumSpiral takımı mi kız en fazla 5 dk
Ağrı acı oluyor mu takılırkenSpiral takımı mi kız en fazla 5 dk
ya nedense kalbim carpiyor aklima geldikce tek sorunum korkum oraya cikma korkusu ve sonrasinda.kayma yapanlar oluyormus tek bu yani.sirf bu yuzden tehlikedeyim korunmuyoruzBen şu anda ikinci spiralimi kullanıyorum. İkinci çocuktan sonra taktırmıştım ve 5 sene kullandım onu günü dolunca çıkarttım ve hamile kaldım üçüncüye, son doğumdan sonra yine taktırdım bu sefer 10 senelik ve 1,5 sene oldu. Hormonsuz olanlardan kullanıyorum ve memnunum. Takarken kendini rahat bırakırsan hiç acı vs hissetmiyorsun zaten bir kaç dakika sürüyor ve taktırdıktan sonra kontrole gittim ben 1 defa başka gitmedim. Hormonsuz olması çok iyi, adet döngün etkilenmiyor, sadece şu an benim adetlerim normalde uzun sürüyor ve kanam biraz arttı onun dışında sorunum yok. Ama önceki spiralde bu olmamıştı, yani kişiden kişiye ve spiralden spirale fark ediyor bu durumlar.
Tabi hiç bir korunma yöntemi %100 korumaz, ama yine de hiç korunmadan iyidir. Güvendiğin bir doktor varsa ona git bence rahatlatır seni.ya nedense kalbim carpiyor aklima geldikce tek sorunum korkum oraya cikma korkusu ve sonrasinda.kayma yapanlar oluyormus tek bu yani.sirf bu yuzden tehlikedeyim korunmuyoruz
öyle yapayim..Tabi hiç bir korunma yöntemi %100 korumaz, ama yine de hiç korunmadan iyidir. Güvendiğin bir doktor varsa ona git bence rahatlatır seni.
İkisininde avantajları ve dezavantajları var. Hormonlu olan hormonsuz olandan daha güvenilir çünkü kaysa bile hormonun etkisi devam ediyor ama işte hormonun yan etkileri olabiliyor ve emzirirken kullanılmıyor. Hormonsuz olanlarda hiç hormon yok normal adet düzeni deva ediyor yan etkisi yok emzirirken kullanabilirsin, ama kayma olabiliyor denli kontrole gitmek lazım. Bu para göre karar vermen gerekiyor. Ben ikinci defa hormonsuz kullanıyorum ve memnunum.Merhaba, 1 çocuktan sonra bende taktirmaya karar verdim. Ancak hormonlu mu hormonsuz mu olandan taktırmalıyım karar veremedim. Bir de adet birimine doğru mu takılıyor
vallaa anlasam.birde o sorun var ya kayarsaSpiral neden kayar bir sebebi var mı
kayma olup olmadigini biz anlayabiliyor muyuz pekiİkisininde avantajları ve dezavantajları var. Hormonlu olan hormonsuz olandan daha güvenilir çünkü kaysa bile hormonun etkisi devam ediyor ama işte hormonun yan etkileri olabiliyor ve emzirirken kullanılmıyor. Hormonsuz olanlarda hiç hormon yok normal adet düzeni deva ediyor yan etkisi yok emzirirken kullanabilirsin, ama kayma olabiliyor denli kontrole gitmek lazım. Bu para göre karar vermen gerekiyor. Ben ikinci defa hormonsuz kullanıyorum ve memnunum.
ilac kesinlikle istemiyorum bende zaten vucudum.dengesizliğe çok alısik sakinlestirici alim bari kesin bende de 2 3 deneme olur hayir birde 3 defa dogum yaptim.hepsi normaldi oraya ciktim daa yaniBen hormonsuz taktirdim birkac ay rahat omustur yok gibi bir his, eskisi gibi hamile kalacagim aman korkusu yok o bakimdan kafa rahat
Takiminda bana iki kere denediler ikincisinde olmustu
bu benim sanssizligim
Agri kesici alip gittim bu arada, ama yani yapacak birsey yok bir kerelik taktiracaksin derin nefes al zaten doktor baslayana kadar gergin oluyorsun sonrasinda bekliyorsun öylece hemen bitiyor cok sürmüyor
ilac kesinlikle istemiyorum bende zaten vucudum.dengesizliğe çok alısik sakinlestirici alim bari kesin bende de 2 3 deneme olur hayir birde 3 defa dogum yaptim.hepsi normaldi oraya ciktim daa yani