• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Spiral kullanimi hakkinda

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

miumao

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2015
4.100
5.158
158
Kizlar merhaba. Oglum 14 aylikken plansiz sekilde gebe kaldiktan sonra kizim 4 aylikken spiral taktirdim. Yaklasik iki senedir kullaniyorum ancak sanirim bana yaramiyor. Bu yilki rutin kontrolume bayramdan sonra gidecegim ancak bir fikri, deneyimi olan varsa lutfen paylassin.

Spiral taktirdigimdan beri 3 kez mantar oldum. Reglime 3-4 gun kala insanlik disi agrim oluyor ve reglim 7-8 gun suruyor. Zaten 24 gunde bir regl oluyorum artik cok sikildim devamli regl olmaktan.

Regl oldugum zaman sokulmem 3 gun bitmesi 3 gun suruyor. Sacma sapan bir durum.

Spirali cikartsam hormonlu hic bir yontem bana uymuyor. Goguslerimdeki kistlerin kotuye cevirebilir diye uygun gorulmedi doktorum tarafindan. Geriye bildigim prezervatif kaliyor.. ne derece kesindir korumasi hic emin degilim.

Bu durum acaba spiralin markasiyla alakali olabilir mi yoksa genel anlamda spirale mi uygun degil vucudum? Fikriniz var mi?

Kizlar merhaba. Oglum 14 aylikken plansiz sekilde gebe kaldiktan sonra kizim 4 aylikken spiral taktirdim. Yaklasik iki senedir kullaniyorum ancak sanirim bana yaramiyor. Bu yilki rutin kontrolume bayramdan sonra gidecegim ancak bir fikri, deneyimi olan varsa lutfen paylassin.

Spiral taktirdigimdan beri 3 kez mantar oldum. Reglime 3-4 gun kala insanlik disi agrim oluyor ve reglim 7-8 gun suruyor. Zaten 24 gunde bir regl oluyorum artik cok sikildim devamli regl olmaktan.

Spirali cikartsam hormonlu hic bir yontem bana uymuyor. Goguslerimdeki kistlerin kotuye cevirebilir diye uygun gorulmedi doktorum tarafindan. Geriye bildigim prezervatif kaliyor.. ne derece kesindir korumasi hic emin degilim.

Bu durum acaba spiralin markasiyla alakali olabilir mi yoksa genel anlamda spirale mi uygun degil vucudum? Fikriniz var mi?
Prezervatifin korumasindan mi emin degilsiniz? Iyi bir marka ise, esinizin tirnaklari yırtmaz ise spiralden daha iyi korur. Spiralin kayma riski var. Prezervatif tırnakla yirtilmadigi surece %100 korur.

Prezervatifin korumasindan mi emin degilsiniz? Iyi bir marka ise, esinizin tirnaklari yırtmaz ise spiralden daha iyi korur. Spiralin kayma riski var. Prezervatif tırnakla yirtilmadigi surece %100 korur.
Evet cunku hic duzenli prezervatifle korunmadik. Kullanmaya aliskin olmadigimiz icin de acabalar var. Ama galiba en uygunu prezervatif olacak.

Doktora gittigimde sikayetlerimin spiral sebebiyle oldugunu soylerse o zaman baska secenegim de kalmiyor zaten.

Bu sikayetlerim hakkinda peki tecrubeniz var mi?

Evet cunku hic duzenli prezervatifle korunmadik. Kullanmaya aliskin olmadigimiz icin de acabalar var. Ama galiba en uygunu prezervatif olacak.

Doktora gittigimde sikayetlerimin spiral sebebiyle oldugunu soylerse o zaman baska secenegim de kalmiyor zaten.

Bu sikayetlerim hakkinda peki tecrubeniz var mi?
Spiral hic kullanmadim ama bakir gümüş gibi cesitleri var. Belki sizinkinin vücudunuza zarari vardir. Mesela sahte takiya alerjisi olan insanlar var. Kulaklari boyunları kizariyor. Sizin durumunuz da oyle olabilir. Alerjiniz olabilir.

Spiral hic kullanmadim ama bakir gümüş gibi cesitleri var. Belki sizinkinin vücudunuza zarari vardir. Mesela sahte takiya alerjisi olan insanlar var. Kulaklari boyunları kizariyor. Sizin durumunuz da oyle olabilir. Alerjiniz olabilir.
Mantikli, hic dusunmemistim bunu. Gercekten 925 ayar gumus alti, ya da imitasyon taki filan takarsam kasinirim.. doktoruma danisayim bi, tesekkur ederim :)

Mantikli, hic dusunmemistim bunu. Gercekten 925 ayar gumus alti, ya da imitasyon taki filan takarsam kasinirim.. doktoruma danisayim bi, tesekkur ederim :)
Vajina rahim daha da hassas organlar. Rahmi bilmiyorum ama vajina epitel doku. Agzimizin içi gibi. Sizin kesinlikle alerjiniz var o zaman. Umarim sorun budur da gümüş ya da varsa altın takılıp çözülür. Kondoma alisik degilseniz rahatsiz edici gelebilir. Ben de vajinismustan yeni kurtuldum. Kondom sanki vajinama tutunuyor gibi geliyor. Midem bulaniyor keyif alamıyorum. Kondomsuz deneyince rahat oluyor. Dilerim Siz de en keyifli yolu bulursunuz.😊

canım bende senin gibi spiralden başka şey kullanması yasak olanlardandım ve mecburi spiral taktırdım 10 sene kullandım. mantar gibi sorunum hiç olmadı ama aşırı kanama ile birlikte 7-8 gün süren adet kanamlarım hep oldu. adet öncesi gülüp oynarken birden aşırı bir ağrı ile kıvranıp halının üstünde yattığımı bilirim. maalesef spiralin böyle bir etkisi var ama en güvenilir ve sağlıklı olanıda bu.... ağrı ve kanamaların için verilen kuvvetli ağrı kesiciler var onu kullanabilirsin.

canım bende senin gibi spiralden başka şey kullanması yasak olanlardandım ve mecburi spiral taktırdım 10 sene kullandım. mantar gibi sorunum hiç olmadı ama aşırı kanama ile birlikte 7-8 gün süren adet kanamlarım hep oldu. adet öncesi gülüp oynarken birden aşırı bir ağrı ile kıvranıp halının üstünde yattığımı bilirim. maalesef spiralin böyle bir etkisi var ama en güvenilir ve sağlıklı olanıda bu.... ağrı ve kanamaların için verilen kuvvetli ağrı kesiciler var onu kullanabilirsin.
Yorumunuz icim cok tesekkurler. Bugun kontrole gittim. Su an vajinal enf geciriyormusum ve bahsettigim rahatsizliklar spiral kaynakli olabilirmis.Yalniz an itibariyle bir baska problem var. Gecen sene yaptirdigim smear sonucunu almaya gitmedim. Cunku daha evvel hastane beni ariyordu, aramadiklarina gore bisey yok diye dusundum. Benim ihmalkarligim.. CIN 18 diye bisey varmis, doktorum takipte olmam gerektigini, bunun kendi kendine gecmis olabilecegini ama daha ciddi hastaliklarin da belirtisi olabilecegini, tetkiklere bugunku smear sonucuna gore karar verecegini soyledi. Sonuclarim haftaya cuma cikacak. Hafiften endiseliyim. CIN degerinin ne oldugunu asagi yukari anladim ama 18 olmasi neyi ifade ediyor onu hic anlayamadim.

Doktorum da beni korkutmamak adina sonuclari almadan bisey soyleyemedi.. simdi 1 hafta bekleyecegim.

bende sen gibi kullanamiorm adet duzenszkigide yapiomus ole dedi doktor kayanlsr oluyomuş prezervatifde esim istemio bn hapda kullanamiorm pihti yapio bende belli oldu o bacagima agri girio kullanincada suan icin geri cekme yontemi napim carem yok suan yoksa diceksin ki olee olurmu ama oluo suan ayni senin durumundayim suan yumurtlama gunlerini yakalamaaya calisiorm en azindan kimi zaman oda olmaz da iste boncuklu spiral diolsr kaymiomus filanda blmiorm doktor adet goremeyebilirsin bile dedi cok sinirlendm...sonra diolar geri cekme yontemi yontem deildir die ne kalio geriyee hehe...

Back