- 15 Şubat 2008
- 1.451
- 39
-
- Konu Sahibi minikkuzum
hayır canım o igne narkoz gibi bayıltmıyor seni.sadece geçici bir süreligine duyarsızlaştırıyor.sorular sorulara cevap verebılıyorsun hareket edebılıyorsun yanı genel anestezideki gibi uyutmuyo o seni.
kızlar 32. haftamdayım.bu ikinci doğumum olacak..ilkinde bişey bilmeden gitmiştim ama kesilip biçildiğimi dikildiğimi hep hissettimm..salladılar bastırdılar vs. bilirsiniz işte.çok ağlamıştım.iğrenç bir histi.şimdi daha çok korkuyorum.genel anestezi istemiyorum ayılması zor,ayılır ayılmaz acılar başlıyor filan..neyse sormak istediğim hem spinal anesteziyle sezeryan doğum yapıp hem de bayılmadan sakinleştirici iğne vurulan var mı.varsa nasıl oluyor ne hissediyor ne düşünüyor insan..lütfen bakıp geçmeyin cevap yazın bana..çok heyecanlanıyorum..
diğer açtığın konuya uzun bir cevap yazdım ama bunada cevap yazmadan geçmek istemedim.ben hamileyken panik atak gibi bişey yaşıyordum asansöre binemiyor dar alanlarda nefes alamıyordum.bende senin gibi çok heycanlı biriyim.doktorumla doğum öncesi konuştum.sorunlarımı anlattım.doktorumda bana bu doğumu güle oynaya geçiricez sen hiç endişelenme dedi.doğumhenede sohbet muhabbet havalarda uçuşuyordu.neyse bana spinal anesteziyi uguladılar ardından 10_15 dakika sonra başımın döndüğünü hissettim.gözlerimi açtığımda doktorum kızımı bana gösteriyordu yeni doğmuştu çırılçıplak :)))doktoruma beni uyuttunuz mu diye sorduğumda evet doğumu hissettin bu yüzden uyku ilacı verdik dedi.doğumdan 15_20 dakika sonra tam anlamıyla kendime geldim.bana verdikleri şey her neyse kesinlike ne ağrı ne doğum işlemleri hiç bişey hissetmedim.sende çok telaş yapma.doktorundan iste sakinleştirici yapmasını.seni okadar iyi anlıyorum ki aynı telaşı aynı korkuyu bende yaşadım.inşallah çok kolay bir doğum yaparsın 2 aşkının yanına bir aşk daha eklenir
canım hiç birşey hissetmiyorsunki zaten benim doktorum bana daha kesmedik korkma dedi ellerinin dokunduğunu hissediyordum ama hiç bir acı yokdu birisi karnınıza nasıl dokunur öyle bir his sadece meğersem kesmişler biçmişler karnıma bastırdığını duydum yine öyle hafif bir dokunuş şeklinde anladım beni kandırdığını:) bende sadece bir baş ağrısı olmuşdu spinale bağlı bir ağrı kesici iğne yapdılar sanırım bebek çıkdıkdan sonra anında oda kesildi yani rahat ol hiç birşey hissetmiyorsun zaten
kızlar 32. haftamdayım.bu ikinci doğumum olacak..ilkinde bişey bilmeden gitmiştim ama kesilip biçildiğimi dikildiğimi hep hissettimm..salladılar bastırdılar vs. bilirsiniz işte.çok ağlamıştım.iğrenç bir histi.şimdi daha çok korkuyorum.genel anestezi istemiyorum ayılması zor,ayılır ayılmaz acılar başlıyor filan..neyse sormak istediğim hem spinal anesteziyle sezeryan doğum yapıp hem de bayılmadan sakinleştirici iğne vurulan var mı.varsa nasıl oluyor ne hissediyor ne düşünüyor insan..lütfen bakıp geçmeyin cevap yazın bana..çok heyecanlanıyorum..
melisss çok teşekkür ederimm..ilk doğumumda öyle birşey yapmadılar bana çok ağladım ameliyatta hissettikçe o iğrenç dokunmaları öyle tabir ediyorum ben..bunda söyleyecem evet burda okuduklarımdan sonra karar verdim.eşim de doktor onun çalıştığı hastanede sezeryan olacam ama birinden bişey rica etmeyi hiç sevmez ben kendi işimi kendim yapacam yani ameliyatta söyleyecem sanırım mecburen..ooof of çok heyecanlıyım yaaavvv...kesilecez yani ne yaparsak yapalım bunu bilmek çok heyecanlandırıyor.kurbanlık koyun gibi masaya yatıracaklar..aayy gene başladım.neyse şu uyutma meselesini öğrendiğim iyi oldusöyleyecem mutlaka teşekkür ederim
merhaba Minikkuzum,
nasilsin iyimisin, hamilelik nasil gidiyor? Kacinci haftadasin su an? Dogum ne zaman belli oldu mu?
Endiselerin halen devam ediyormu? Inan bende senin gibi cok korkan biriyim, lütfen bu sefer ki dogum hikayeni burada paylasmayi ihmal etme.... Igne konusunda doktorunla konusabildin mi ?
Insallah sag salim kucagina alirsin bebegini... senin korkularini cok iyi anliyorum.. Rabbim hepimizin yar ve yardimcisi olsun insallah...
Sevgiler selamlar
Merhabalar. Anestezist olduğunuzu okuyunca size de yazmak istedim. 2 gün önce, spinal anestezi ile sezeryan doğum yaptım.cnm tesadüfen bakınırken açmış oldugun konuyu gördüm,bir anestezist olarak yardımcı olmak istedim.spinal anestezide tüm dokunmaları,aletlerin degdıgını fılan hısstemen çok normal,bunlar zaten herksete olagan şeyler.acı hıssetmezsin...ama yinede çogu hasta refleks bır şekılde bu durumdan rahatsız oluyor.sana tavsiyem kendını rahat bırakman dokunma vs tarzda şeylere takılmaman.ama illa sakınleştirici istiyorsan anestezi uzmanıyla konuşup isteyebılırsın,bebek çıktıktan sonra yapılıyo sakınleştirici.hafif uyku halı oluyor.hiçbir yan etkısı yok,ama ben yapılmasının cokta taraftarı degilim; çünkü bebeginin aglamasını seslerini,bebegini sana göstermelerine fılan birebir şahit olmak için uyumaman daha iyi.çünkü sonrasında hatırlamayabılıyorsun bunları...saglıkla kucagına alırsın inşaallah...
evet bazı durumlarda sakinleştirici ilaç yapılır ki buda hastada uyku hali yapabilir kısa süreliğine küçük bir şekerleme yapmış olabilirsiniz hatırlamamanız normalMerhabalar. Anestezist olduğunuzu okuyunca size de yazmak istedim. 2 gün önce, spinal anestezi ile sezeryan doğum yaptım.
Doğum başladığında iğne batması gibi bir şeyler hissettim. Doktorum bebeği çıkardıktan sonra da, sanırım dikiş atılıyordu ağrı duymaya başladım. Söyledim ağrı hissettiğimi. Uyutulmak istemediğimi de belirttim özellikle. Sakinleştirici vermişler. Sonraki 20dk-30dk gibi bir süreyi hatırlamıyorum. O ilaç hafızayı etkiliyormuş. Önceki doğumum da sipinal anestezi ile olmuştu ama hiç bir ağrı hissetmemiştim. Bu seferki çok farklıydı. Doktorum bile şaşırdı, ağrı duymaman gerek dedi.
Sonradan hastanede yatarken kontrole geldiğinde “genel anestezi mi verildi?” diye sordum doktoruma. “Hayır sakinleştirici verildi” dedi. Ama neredeyse yarım saatlik bir süreyi hiç hatırlamıyorum. “Bebeği gösterdiğimizi hatırlamıyor musun?” dedi. “Bebeği gösterdiler mi?” dedim.
Size sormak istediğim şey bu sakinleştirici bir çeşit anestezi türü mü? Sakinleştirici dedikleri nedir tam olarak anlayamadım.Bayıltılmış mıyım o sırada anlayamadım yani. O süreyi hatırlamıyorum çünkü. Ama doktorum genel anestezi verilmedi diyor. Sadece sakinleştirici verildi ve o ilaç hafızayı etkiliyor dedi... Çok şaşkınım hala...
Çok teşekkürler cevabınız için. Önceden bilmiyordum böyle bir durumu. Yaşayınca çok şaşırdım. Çok teşekkürler tekrardan...evet bazı durumlarda sakinleştirici ilaç yapılır ki buda hastada uyku hali yapabilir kısa süreliğine küçük bir şekerleme yapmış olabilirsiniz hatırlamamanız normal