spinal sezeryanda sakinleştirici iğne yapılan var mı

minikkuzum

4 erkeğim ve ben:))
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
1.451
39
kızlar 32. haftamdayım.bu ikinci doğumum olacak..ilkinde bişey bilmeden gitmiştim ama kesilip biçildiğimi dikildiğimi hep hissettimm..salladılar bastırdılar vs. bilirsiniz işte.çok ağlamıştım.iğrenç bir histi.şimdi daha çok korkuyorum.genel anestezi istemiyorum ayılması zor,ayılır ayılmaz acılar başlıyor filan..neyse sormak istediğim hem spinal anesteziyle sezeryan doğum yapıp hem de bayılmadan sakinleştirici iğne vurulan var mı.varsa nasıl oluyor ne hissediyor ne düşünüyor insan..lütfen bakıp geçmeyin cevap yazın bana..çok heyecanlanıyorum..

Sevgili arkadaşım, öncelikle Allah yardımcın, sana doğru ve kolay olanı gösterenin olsun. Duaların kabul olsun. Doğumun usulca, sakince ve bebeğinle seni sağlıkla birbirinize kavuşturan en güzel olayın olsun.

Lütfen sakin ol. Biliyorum, ben de çok kaygılandım doğumum yaklaştığında. Öleceğimi sanıyordum hep. Çok zor hamilelik geçirmiştim ve astım hastasıydım, bayılmam mümkün değildi riskliydi, normal doğum yapmam imkansızdı... derken ; spinal sezaryen oldum ve hayatımda hiç ameliyathane görmemiştim. Allaha çok güven, fakat önce sen ; sana düşeni yap. Güzel bir hastaneye git, derdini doktorunla güzelce konuş, korkularını endişelerini paylaş ve kendini de rahatlatmaya çalış. Aç interneti güzelcecik yapılacak işlemleri oku, iyice öğren ki kendine de doğru olanı anlat. Evvelden başından geçenleri kafandan sil, bebeğine kavuşacak olmanın sevincini yaşa (inşallah)

Spinal sezaryen oldum, şen şakrak güle oynaya, konuşa konuşa... Korkmadım mı? çok korktum önceden, uyuşmazsam dedim, ya duyarsam dedim, ya acırsa dedim, ya ölürsem bile dedim...

Hatta ameliyathanede güldüler bana , sizden sadece uyuştuğumu ispat etmenizi istiyorum başka bişey istemem dedim. masaya yattığımda uyuşmadım ki uyuşmadım ki diye ayaklarımı oynatıp durdum.. ama sadece iki üç dakika içinde göğsüme kadar uyuştum kıpırdatamadım ve hiç bir şey hissetmedim. Hissetmeyi düşünmedim bile. şimdi şu işlemi yapıyorsunuzdur şimdi bunu birazdan bebeğim gelecek diye konuştum durdum. bana çok güldüler :) o kadar çok okumuştum ki sezeryan evrelerini, elime neşteri verseler ben kendim bile yapabilirdim nerdeyse...

veeeeee o güzel an... kızım doğdu. sesini duydum, kendisini gördüm, biran evvel odama gitmek istedim.

daha sonra 3-4 saat içinde uyuşukluğum iyice geçti. ama acım oldu o zaman, çok mu kötüydü? evet o an için çok kötüydü, canım yanıyordu ağlıyordum bile... ama şimdi 3 aylık bir kızım var ve ben doğumumu harika hatırlıyorum, çektiğim acıyı da unuttum. herkeste olacak diye bir şey de yok tabi ki, herkesin ağrı eşiği farklı bunu da unutma.

herşey güzel olur inşallah, Allah yardımcın olsun. Hayırlı, mutlu,sağlıklı doğumlar dilerim...

cnm tesadüfen bakınırken açmış oldugun konuyu gördüm,bir anestezist olarak yardımcı olmak istedim.spinal anestezide tüm dokunmaları,aletlerin degdıgını fılan hısstemen çok normal,bunlar zaten herksete olagan şeyler.acı hıssetmezsin...ama yinede çogu hasta refleks bır şekılde bu durumdan rahatsız oluyor.sana tavsiyem kendını rahat bırakman dokunma vs tarzda şeylere takılmaman.ama illa sakınleştirici istiyorsan anestezi uzmanıyla konuşup isteyebılırsın,bebek çıktıktan sonra yapılıyo sakınleştirici.hafif uyku halı oluyor.hiçbir yan etkısı yok,ama ben yapılmasının cokta taraftarı degilim; çünkü bebeginin aglamasını seslerini,bebegini sana göstermelerine fılan birebir şahit olmak için uyumaman daha iyi.çünkü sonrasında hatırlamayabılıyorsun bunları...saglıkla kucagına alırsın inşaallah...

canim bende spinal sezeryan oldum ama yurtdisinda burda eger istersen igne yapiyorlar yada sakinlestirici surup veriyorlar.türkiyedede yapiyorlardir.
heyecanlanman cok normal suanda ama o an geldiginde tek düsüncen bebegini bi an önce görmek olacak emin ol saglikli dogumlar.

muntazaman..eylülünannesi ve polyanan..çoook teşekkür ederim ilginiz için.iyi dilekleriniz için..Allah sizi de hep mutlu etsin inşallah.inanın okurken bile kalbim çarptı heyecanlandım..biliyorum kısa süren bir olay biliyorum acı yok ama gel gelelim bana benden başka birilerinin,bir şeylerin hakim olması düşüncesi hiçbir şey yapamamam beni rahatsız ediyor..psikolojik yani.asansöre bindiğimde de böyle oluyor ve zaten 8. ayıma girdim hala ıhlaya tıslaya merdiven çıkıyorum evime gelirken..bu psikolojik konuyu kendi doktoruma da anlatmalıyım değil mi..

eylülünannesi gerçekten o iğneyi yapılınca bi şey anlamayacak mıyım olaylardan yani ben sadece korkum geçecek sanıyordum ve bu narkoz değil di mi..yani ayılması filan narkoz gibi değil..bilmiyorum ilkinde çok fazla çarpıntım olmuştu şimdi kendimi yatıştıramıyorum hatırladıkça sallamalar geliyor aklıma..ah kızlar ah.keşke böyle olmasaydım keşke muntazaman ben de senin gibi güle oynaya ameliyat olabilsem..tabi Allah başka dert vermesin en önemlisi bebeğimin ve benim sağlığım ama..bana ve diğer hamilelere Allah ım hayırlısıyla en kısa zamanda en iyi şekilde atlatmak nasip etsin

hayır canım o igne narkoz gibi bayıltmıyor seni.sadece geçici bir süreligine duyarsızlaştırıyor.sorular sorulara cevap verebılıyorsun hareket edebılıyorsun yanı genel anestezideki gibi uyutmuyo o seni.:emir_bebek:

hayır canım o igne narkoz gibi bayıltmıyor seni.sadece geçici bir süreligine duyarsızlaştırıyor.sorular sorulara cevap verebılıyorsun hareket edebılıyorsun yanı genel anestezideki gibi uyutmuyo o seni.:emir_bebek:

tamam canım ay iyi ki sana rastladım çok teşekkür ederim belki isterim ben ondan çok heyecanlıyım çünküüüü

diğer açtığın konuya uzun bir cevap yazdım ama bunada cevap yazmadan geçmek istemedim.ben hamileyken panik atak gibi bişey yaşıyordum asansöre binemiyor dar alanlarda nefes alamıyordum.bende senin gibi çok heycanlı biriyim.doktorumla doğum öncesi konuştum.sorunlarımı anlattım.doktorumda bana bu doğumu güle oynaya geçiricez sen hiç endişelenme dedi.doğumhenede sohbet muhabbet havalarda uçuşuyordu.neyse bana spinal anesteziyi uguladılar ardından 10_15 dakika sonra başımın döndüğünü hissettim.gözlerimi açtığımda doktorum kızımı bana gösteriyordu yeni doğmuştu çırılçıplak :)))doktoruma beni uyuttunuz mu diye sorduğumda evet doğumu hissettin bu yüzden uyku ilacı verdik dedi.doğumdan 15_20 dakika sonra tam anlamıyla kendime geldim.bana verdikleri şey her neyse kesinlike ne ağrı ne doğum işlemleri hiç bişey hissetmedim.sende çok telaş yapma.doktorundan iste sakinleştirici yapmasını.seni okadar iyi anlıyorum ki aynı telaşı aynı korkuyu bende yaşadım.inşallah çok kolay bir doğum yaparsın 2 aşkının yanına bir aşk daha eklenir:nazar:

Son düzenleme:
kızlar 32. haftamdayım.bu ikinci doğumum olacak..ilkinde bişey bilmeden gitmiştim ama kesilip biçildiğimi dikildiğimi hep hissettimm..salladılar bastırdılar vs. bilirsiniz işte.çok ağlamıştım.iğrenç bir histi.şimdi daha çok korkuyorum.genel anestezi istemiyorum ayılması zor,ayılır ayılmaz acılar başlıyor filan..neyse sormak istediğim hem spinal anesteziyle sezeryan doğum yapıp hem de bayılmadan sakinleştirici iğne vurulan var mı.varsa nasıl oluyor ne hissediyor ne düşünüyor insan..lütfen bakıp geçmeyin cevap yazın bana..çok heyecanlanıyorum..

canım hiç birşey hissetmiyorsunki zaten benim doktorum bana daha kesmedik korkma dedi ellerinin dokunduğunu hissediyordum ama hiç bir acı yokdu birisi karnınıza nasıl dokunur öyle bir his sadece meğersem kesmişler biçmişler karnıma bastırdığını duydum yine öyle hafif bir dokunuş şeklinde anladım beni kandırdığını:) bende sadece bir baş ağrısı olmuşdu spinale bağlı bir ağrı kesici iğne yapdılar sanırım bebek çıkdıkdan sonra anında oda kesildi yani rahat ol hiç birşey hissetmiyorsun zaten

diğer açtığın konuya uzun bir cevap yazdım ama bunada cevap yazmadan geçmek istemedim.ben hamileyken panik atak gibi bişey yaşıyordum asansöre binemiyor dar alanlarda nefes alamıyordum.bende senin gibi çok heycanlı biriyim.doktorumla doğum öncesi konuştum.sorunlarımı anlattım.doktorumda bana bu doğumu güle oynaya geçiricez sen hiç endişelenme dedi.doğumhenede sohbet muhabbet havalarda uçuşuyordu.neyse bana spinal anesteziyi uguladılar ardından 10_15 dakika sonra başımın döndüğünü hissettim.gözlerimi açtığımda doktorum kızımı bana gösteriyordu yeni doğmuştu çırılçıplak :)))doktoruma beni uyuttunuz mu diye sorduğumda evet doğumu hissettin bu yüzden uyku ilacı verdik dedi.doğumdan 15_20 dakika sonra tam anlamıyla kendime geldim.bana verdikleri şey her neyse kesinlike ne ağrı ne doğum işlemleri hiç bişey hissetmedim.sende çok telaş yapma.doktorundan iste sakinleştirici yapmasını.seni okadar iyi anlıyorum ki aynı telaşı aynı korkuyu bende yaşadım.inşallah çok kolay bir doğum yaparsın 2 aşkının yanına bir aşk daha eklenir:nazar:

evet canım ayyynen tarif ettiğin gibi ben de asansöre binemiyorum evim 3. kat o merdivenleri şu koca göbeğimle nefes nefese tırmanıyorum.kapalı alanda kalmak,arabada kilitli kalmak gibi şeyler beni çıldırtıyor asıl bu yüzden ameliyattan korkuyorum çünkü bana birileri hakim olacak,bacaklarım bana ait değil,karnımı deşecekler gibi kötü duygular hissediyorum bu aralar naaraya bastığımı bilmiyorum düşüne düşüne..ilkinde tir tir titriyordum çarpıntıdan ölecektim,ameliyat boyu ağladım düşündükçe ağlayasım geliyor..keşke ben de güle oynaya geçirsemm.sanki ameliyat masasında bırakın beni diye bağıracam gibi geliyor..ayyy neyse çok teşekkür ederim beni rahatlattın valla.Allah da seni rahatlatsınn canım

canım hiç birşey hissetmiyorsunki zaten benim doktorum bana daha kesmedik korkma dedi ellerinin dokunduğunu hissediyordum ama hiç bir acı yokdu birisi karnınıza nasıl dokunur öyle bir his sadece meğersem kesmişler biçmişler karnıma bastırdığını duydum yine öyle hafif bir dokunuş şeklinde anladım beni kandırdığını:) bende sadece bir baş ağrısı olmuşdu spinale bağlı bir ağrı kesici iğne yapdılar sanırım bebek çıkdıkdan sonra anında oda kesildi yani rahat ol hiç birşey hissetmiyorsun zaten

canım ben daha neşter değer değmez ben hissediyorum uyuşmadım dedim..anestezi uzmanı bekleyin hastamız uyuşmamış dedi gülerek bekliyorlar sandım bebek çıktı ama iki tane çıkacağı için sizinkilerden fazla ellenmişimdir belki hep hissettim langır lungur bişeyler iğrençti yaa..şimdi çok taktım bu olaya onun için şu uyutan iğneden isteyeceem karar verdimyoksa kendimi çok sıkabilirim..panik atak vardı çünkü bende bi ara atlattım ama gene de bazı durumlarda beynime hakim olmayabilirim..çok teşekkür ederim sana da..bana da kolay doğumlar olur inşallah sizin gibi ve herkese

merhaba .. öncelikle senin burada yazdığın tüm endişeleri hatta daha da fazlasını 15 ay önce bende yaşadım. :18: Ben de spinal sezeryan oldum. Ameliyathaneye girince çok korkmuştum. Heyecandan bayılacak gibiydim. Orada seni anlayabilecek tek kişi anestezi uzmanı. Ben masaya oturunca heyecanım iyice artmıştı. Allah razı olsun anestezi uzmanından eli çok hafifmiş 1-2 dk. içinde uyuştu belime kadar.Doktorum geldi. Batikon sürüldü ve başlıyoruz dediğinde heyecandan ne düşüneceğimi bile şaşırmış haldeydim. Hiç korkma çünkü anestezi uzmanı sezeryan bitip senin iyi olduğundan emin olana kadar yanında kalıyor. Bana böyle söylemişti kendisi. Doktorum sezeryana başlayınca o hemen yanıbaşımdaki anestezi uzmanına çok heyecanlandığımı söyledim. Beni biraz sakinleştirebilecek birşey yapabilirmisiniz dememe kalmadı ucundan hava üfleyen bişey uzattı bana ve kokla dedi ve o an uyumuşum. :KK14: Uyandığımda herşey bitmişti. Beni sadece 10 dakika uyutmuşlar bebeği çıkarmaları ve dikiş atılması hepsi bitmiş ve ben uyanık bir şekilde çıktım ameliyathaneden. Odama geçtim birkaç saat sonra ayaklarımdaki uyuşukluk ta geçti ve hemen ayağa kalktım ve hiç ağrı yaşamadım.:KK76::KK76: Ertesi gün de taburcu oldum. Hiç korkma anestezi uzmanıyla konuş çünkü seni çok iyi anlıyorlar. Doktorunda söyleyebilirsin ama en önemlisi anestezi uzmanı aklında bulunsun. Beni iğneyle uyutmadılar sadece hava üfleyen bişey kokladım sen de bir sor bu çok hafif uyutma için kullanılıyormuş. Canım inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebişini. :emir_bebek::nazar:Senin doğum hikayeni de burdan okumak isterim paylaşırsan. Merakla bekliyorum. Dualar seninle olsun Allah yardımcın olsun.. :KK3::KK3:

melisss çok teşekkür ederimm..ilk doğumumda öyle birşey yapmadılar bana çok ağladım ameliyatta hissettikçe o iğrenç dokunmaları öyle tabir ediyorum ben..bunda söyleyecem evet burda okuduklarımdan sonra karar verdim.eşim de doktor onun çalıştığı hastanede sezeryan olacam ama birinden bişey rica etmeyi hiç sevmez ben kendi işimi kendim yapacam yani ameliyatta söyleyecem sanırım mecburen..ooof of çok heyecanlıyım yaaavvv...kesilecez yani ne yaparsak yapalım bunu bilmek çok heyecanlandırıyor.kurbanlık koyun gibi masaya yatıracaklar..aayy gene başladım.neyse şu uyutma meselesini öğrendiğim iyi oldu:KK52:söyleyecem mutlaka teşekkür ederim

melisss çok teşekkür ederimm..ilk doğumumda öyle birşey yapmadılar bana çok ağladım ameliyatta hissettikçe o iğrenç dokunmaları öyle tabir ediyorum ben..bunda söyleyecem evet burda okuduklarımdan sonra karar verdim.eşim de doktor onun çalıştığı hastanede sezeryan olacam ama birinden bişey rica etmeyi hiç sevmez ben kendi işimi kendim yapacam yani ameliyatta söyleyecem sanırım mecburen..ooof of çok heyecanlıyım yaaavvv...kesilecez yani ne yaparsak yapalım bunu bilmek çok heyecanlandırıyor.kurbanlık koyun gibi masaya yatıracaklar..aayy gene başladım.neyse şu uyutma meselesini öğrendiğim iyi oldu:KK52:söyleyecem mutlaka teşekkür ederim

rica ederim canım ne demek. Hiç korkma diyebilirim sana kesinlikle ben de çok korku yaşadım ama şimdi diyorum ki keşke hamileliğimin son zamanlarını böyle korkuyla yaşayacağıma tadını çıkarsaydım. Allah yardım ediyor canım o an insana öyle bişey geliyor ki aklında korku felan kalmıyor. Sonuçta sezeryan bebeklerimiz açısından normal doğuma göre daha sağlıklı sen bunu düşün keyfini çıkar her dakikanın inan bebişini kucağına alınaca herşey bitiyor. Hayırlı doğumlar inşallah. Bol bol dua et hem aklın böylece meşgul olur canım Allah yardımcın olsun.

merhaba Minikkuzum,

nasilsin iyimisin, hamilelik nasil gidiyor? Kacinci haftadasin su an? Dogum ne zaman belli oldu mu?

Endiselerin halen devam ediyormu? Inan bende senin gibi cok korkan biriyim, lütfen bu sefer ki dogum hikayeni burada paylasmayi ihmal etme.... Igne konusunda doktorunla konusabildin mi ?

Insallah sag salim kucagina alirsin bebegini... senin korkularini cok iyi anliyorum.. Rabbim hepimizin yar ve yardimcisi olsun insallah...

Sevgiler selamlar

merhaba Minikkuzum,

nasilsin iyimisin, hamilelik nasil gidiyor? Kacinci haftadasin su an? Dogum ne zaman belli oldu mu?

Endiselerin halen devam ediyormu? Inan bende senin gibi cok korkan biriyim, lütfen bu sefer ki dogum hikayeni burada paylasmayi ihmal etme.... Igne konusunda doktorunla konusabildin mi ?

Insallah sag salim kucagina alirsin bebegini... senin korkularini cok iyi anliyorum.. Rabbim hepimizin yar ve yardimcisi olsun insallah...

Sevgiler selamlar

teşekkür ederim hatice:KK71:iyiyim çok şükür.bugün 32 hafta 6 günlük olduk 33 bitti 34 e giriyoruz yarın.8 kilo civarı aldım şimdiye kadar.doktora gittim ama doğumu henüz konuşmadık,40 haftaya kadar bekleyelim dedi,ben yok dedim beklemeyelim 38 de alalım dedim olmaz dedi..şimdi işler karıştı yeni düzenlemeler gelmiş hasta bakma ameliyat etme işleri çok karışmış bakalım nolacak bilmiyorum dedi..canım sıkıldı baya..iğne konusunu konuşamadım ama burdaki arkadaşlardan hep olumlu şeyler duydum ve başka ebe bir arkadaşıma da sordum ona da yapmışlar,bebek çıkınca damardan veriliyormuş her şey güzel oluyor dedi o da,inşallah bana da yaparlar.senin kaç haftalık oldu..doğum hikayemi paylaşırım tabi inşallah ne demek..benden de sevgiler selamlar..

cnm tesadüfen bakınırken açmış oldugun konuyu gördüm,bir anestezist olarak yardımcı olmak istedim.spinal anestezide tüm dokunmaları,aletlerin degdıgını fılan hısstemen çok normal,bunlar zaten herksete olagan şeyler.acı hıssetmezsin...ama yinede çogu hasta refleks bır şekılde bu durumdan rahatsız oluyor.sana tavsiyem kendını rahat bırakman dokunma vs tarzda şeylere takılmaman.ama illa sakınleştirici istiyorsan anestezi uzmanıyla konuşup isteyebılırsın,bebek çıktıktan sonra yapılıyo sakınleştirici.hafif uyku halı oluyor.hiçbir yan etkısı yok,ama ben yapılmasının cokta taraftarı degilim; çünkü bebeginin aglamasını seslerini,bebegini sana göstermelerine fılan birebir şahit olmak için uyumaman daha iyi.çünkü sonrasında hatırlamayabılıyorsun bunları...saglıkla kucagına alırsın inşaallah...
Merhabalar. Anestezist olduğunuzu okuyunca size de yazmak istedim. 2 gün önce, spinal anestezi ile sezeryan doğum yaptım.
Doğum başladığında iğne batması gibi bir şeyler hissettim. Doktorum bebeği çıkardıktan sonra da, sanırım dikiş atılıyordu ağrı duymaya başladım. Söyledim ağrı hissettiğimi. Uyutulmak istemediğimi de belirttim özellikle. Sakinleştirici vermişler. Sonraki 20dk-30dk gibi bir süreyi hatırlamıyorum. O ilaç hafızayı etkiliyormuş. Önceki doğumum da sipinal anestezi ile olmuştu ama hiç bir ağrı hissetmemiştim. Bu seferki çok farklıydı. Doktorum bile şaşırdı, ağrı duymaman gerek dedi.
Sonradan hastanede yatarken kontrole geldiğinde “genel anestezi mi verildi?” diye sordum doktoruma. “Hayır sakinleştirici verildi” dedi. Ama neredeyse yarım saatlik bir süreyi hiç hatırlamıyorum. “Bebeği gösterdiğimizi hatırlamıyor musun?” dedi. “Bebeği gösterdiler mi?” dedim.
Size sormak istediğim şey bu sakinleştirici bir çeşit anestezi türü mü? Sakinleştirici dedikleri nedir tam olarak anlayamadım.Bayıltılmış mıyım o sırada anlayamadım yani. O süreyi hatırlamıyorum çünkü. Ama doktorum genel anestezi verilmedi diyor. Sadece sakinleştirici verildi ve o ilaç hafızayı etkiliyor dedi... Çok şaşkınım hala...

Merhabalar. Anestezist olduğunuzu okuyunca size de yazmak istedim. 2 gün önce, spinal anestezi ile sezeryan doğum yaptım.
Doğum başladığında iğne batması gibi bir şeyler hissettim. Doktorum bebeği çıkardıktan sonra da, sanırım dikiş atılıyordu ağrı duymaya başladım. Söyledim ağrı hissettiğimi. Uyutulmak istemediğimi de belirttim özellikle. Sakinleştirici vermişler. Sonraki 20dk-30dk gibi bir süreyi hatırlamıyorum. O ilaç hafızayı etkiliyormuş. Önceki doğumum da sipinal anestezi ile olmuştu ama hiç bir ağrı hissetmemiştim. Bu seferki çok farklıydı. Doktorum bile şaşırdı, ağrı duymaman gerek dedi.
Sonradan hastanede yatarken kontrole geldiğinde “genel anestezi mi verildi?” diye sordum doktoruma. “Hayır sakinleştirici verildi” dedi. Ama neredeyse yarım saatlik bir süreyi hiç hatırlamıyorum. “Bebeği gösterdiğimizi hatırlamıyor musun?” dedi. “Bebeği gösterdiler mi?” dedim.
Size sormak istediğim şey bu sakinleştirici bir çeşit anestezi türü mü? Sakinleştirici dedikleri nedir tam olarak anlayamadım.Bayıltılmış mıyım o sırada anlayamadım yani. O süreyi hatırlamıyorum çünkü. Ama doktorum genel anestezi verilmedi diyor. Sadece sakinleştirici verildi ve o ilaç hafızayı etkiliyor dedi... Çok şaşkınım hala...
evet bazı durumlarda sakinleştirici ilaç yapılır ki buda hastada uyku hali yapabilir kısa süreliğine küçük bir şekerleme yapmış olabilirsiniz hatırlamamanız normal

evet bazı durumlarda sakinleştirici ilaç yapılır ki buda hastada uyku hali yapabilir kısa süreliğine küçük bir şekerleme yapmış olabilirsiniz hatırlamamanız normal
Çok teşekkürler cevabınız için. Önceden bilmiyordum böyle bir durumu. Yaşayınca çok şaşırdım. Çok teşekkürler tekrardan...

X