Sevgili arkadaşım, öncelikle Allah yardımcın, sana doğru ve kolay olanı gösterenin olsun. Duaların kabul olsun. Doğumun usulca, sakince ve bebeğinle seni sağlıkla birbirinize kavuşturan en güzel olayın olsun.
Lütfen sakin ol. Biliyorum, ben de çok kaygılandım doğumum yaklaştığında. Öleceğimi sanıyordum hep. Çok zor hamilelik geçirmiştim ve astım hastasıydım, bayılmam mümkün değildi riskliydi, normal doğum yapmam imkansızdı... derken ; spinal sezaryen oldum ve hayatımda hiç ameliyathane görmemiştim. Allaha çok güven, fakat önce sen ; sana düşeni yap. Güzel bir hastaneye git, derdini doktorunla güzelce konuş, korkularını endişelerini paylaş ve kendini de rahatlatmaya çalış. Aç interneti güzelcecik yapılacak işlemleri oku, iyice öğren ki kendine de doğru olanı anlat. Evvelden başından geçenleri kafandan sil, bebeğine kavuşacak olmanın sevincini yaşa (inşallah)
Spinal sezaryen oldum, şen şakrak güle oynaya, konuşa konuşa... Korkmadım mı? çok korktum önceden, uyuşmazsam dedim, ya duyarsam dedim, ya acırsa dedim, ya ölürsem bile dedim...
Hatta ameliyathanede güldüler bana , sizden sadece uyuştuğumu ispat etmenizi istiyorum başka bişey istemem dedim. masaya yattığımda uyuşmadım ki uyuşmadım ki diye ayaklarımı oynatıp durdum.. ama sadece iki üç dakika içinde göğsüme kadar uyuştum kıpırdatamadım ve hiç bir şey hissetmedim. Hissetmeyi düşünmedim bile. şimdi şu işlemi yapıyorsunuzdur şimdi bunu birazdan bebeğim gelecek diye konuştum durdum. bana çok güldüler :) o kadar çok okumuştum ki sezeryan evrelerini, elime neşteri verseler ben kendim bile yapabilirdim nerdeyse...
veeeeee o güzel an... kızım doğdu. sesini duydum, kendisini gördüm, biran evvel odama gitmek istedim.
daha sonra 3-4 saat içinde uyuşukluğum iyice geçti. ama acım oldu o zaman, çok mu kötüydü? evet o an için çok kötüydü, canım yanıyordu ağlıyordum bile... ama şimdi 3 aylık bir kızım var ve ben doğumumu harika hatırlıyorum, çektiğim acıyı da unuttum. herkeste olacak diye bir şey de yok tabi ki, herkesin ağrı eşiği farklı bunu da unutma.
herşey güzel olur inşallah, Allah yardımcın olsun. Hayırlı, mutlu,sağlıklı doğumlar dilerim...