spinal sezeryan

ylz84

Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2013
5
0
16
İstanbul
merhaba ben 2 gün sonra sezeryan olacagım ama karar veremedım spinal mi ? genelmi ? sezeryan yapan anneler

Ben Ekim ayında genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım,bende baştan spinal olabilir gibi geldi ama sonrasında şiddetli baş ağrısı ve kalıcı bel ağrısı kalabiliyormuş,tabikide herkeste yan etkiler farklı olabilir,memnun kalan da çok var ama açıkçası beni belden vurulan iğne tedirgin etti,o yüzden genel anestezi tercih ettim ve memnun kaldım

sağlıkla bebeğini kucağına alman dileğiyle. ben kasımda spinal sezeryanla doğum yaptım doğumdan iki saat sonra falan da ayaklarımı hissetmeye başladım ne baş ağrım ne başka bir yan etkisini görmedim. sezeryanın dikiş ağrısından başka bi sorunum yoktu ki hemen bebeğimi görme şansına sahip oldum eğer seçim yapacaksan benim fikrim spinaldir yaşamış görmüş olarak bu durumu :)

peki his varmıydı yani ameliyat sırasında panik falan

belden iğne yapmadan önce soguk bir şey sürüyorlar beline sonra iğne yapıyor ama hiç acısını bile hissetmiyorsun.
sonra doktorun kestiğini ellerinin hareketlerini hissedebiliyorsun çok azda olsa ama acı olarak hiç bir his olmuyor,
benim uyuşmayı beklerken bacagımı sıkarak kontrol etmişti anestezi uzmanı ellerinin dokunduğunu hissediyordum ama
acı hissetmiyordum. böyle ilginç bir durum yani ama sonrasında kendine gelme süre bakımından da avantajlı bir yöntem aslında.

MeraBa canım.....Arkadaşım spinal ve lokal anesteziyi aynı anda yaptırdı ve de çok rahat geçti doğumu....Spinal de hiç ağrı olmuyormuş.....

ürkütüyor aslında ama bakalım çarşamba doğuma gırecegım sabah 8 de o ankı durumla karar verecegım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…