Doğuma Hazırlık Spinal sezeryan

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

zeynaa9494

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2019
47
7
30
Merhabalar 5 gün sonra spinal anestezi ile sezeryan olacagım kısmetse , iğnesi acıtıyor mu , ameliyat esnasında bir şey hissettiniz mi sonrası nasıldı , sonda çıkarılırken acıdı mı , ilk yürüyüş nasıldı tecrubelernizi paylaşırsanız sevinirim

Merhabalar 5 gün sonra spinal anestezi ile sezeryan olacagım kısmetse , iğnesi acıtıyor mu , ameliyat esnasında bir şey hissettiniz mi sonrası nasıldı , sonda çıkarılırken acıdı mı , ilk yürüyüş nasıldı tecrubelernizi paylaşırsanız sevinirim
Ablam cevaplıyor.hayir acitniyor iğne...dogumuda hissetmedim. Sonda çıkarırken de acımadı. Hatta ben uyusmadim ayaklarımı sallıyorum dedim mizildadim.herkes güldü sallayamiyormusum ki.cocugi çıkarmıslar bile hemen hatta

Anestezi mezunu olarak ben yazayım. Evet iğne az acıtır ama cidden az. Biz uygularken hastaya hafif sersemletici ilaç veriyoruz anlamıyor sizin hastanedeki anestezi doktoru nasıl yapar bilmiyorum

Sadece igne konusunda cevap verecegim zira benim sezeryanimi anlatacak kelimeler secmekte zorlaniyorum.
Bana damar yolu açtilar once sonra belden igne vurdular. Damar yolu daha çok acıdı diyeceklerim bu kadar hayirli olsun simdiden .
Gerisi sizin şansiniza ve doktorun eline bagli. Cunku sezeryan konusunda hep farkli hikayeler okudum ve cok farkli deneyimledim

Merhaba 28 gun once dogum yaptım , iğne acıtmıyor dogum anını birebir izliyorusun harika bir duygu .. ancak her ameliyat gibi sonra agrıların oluyor tabiki ilk yurume biraz sancılı ama inan çocugunu kucagına sağ salim alınca hiç bi acı kalmıyor allah isteyen herkese nasip etsin sana da hayırlı olsun 😘 son olarak her vucut yapısı bir değil herkesin acı esiği fatklı herkesi dinleme lütfen 😘😘

Bende 3 ay 5 günlük bir sezeryanlı olarak cevaplıyım 😊 son dakikaya kadar normal giden doğumum kızımın kakasını yapması ve kalp atışlarının düşmesi üzerine apar topar sezeryana döndü öyle ani oldu ki gerekli imzaları asansörde attım 😂 hiç kötü düşünmedim kendimi hiç korkutmadım ve çok şükür kolay atlattım. İğne sinek ısırığı kadar acıyor başka da hiç birşey hissetmiyorsun sonrasında ilk ayağa kalkmalar zorluyor o da bir kaç gün inş senin içinde herşey yolunda ve sorunsuz ilerler 🙏❤️

Bende iki kere spinal anestezi sezaryen doğum yaptım ilkinde iğne yerim çok az acıdı bu kişiden kişiye değişir kimi acıdı der kimi acımadı vs... ama doğumdan sonra kemik iliklerime kadar baş edemediğim ağrılarım olmuştu şöyle böyle geçti ikinci doğumda da iğne yerim acımadı ve doğumdan sonra spinal anestezinin yan etkilerine yakalanmamam için 3 litre su içmemi ve bitter çikolata tavsiye ettiler gerçekten de işe yaradı ağrım olmadı ilk ayağa kalkarken kesinlikle yere bakma direk karşı tarafa bakarak yürü inşaallah doğumun çok güzel geçer sağlıkla sıhhatle alırsın kucağına :KK68:

2 buçuk ay önce oldum.. Hayır iğne acıtmıyır (acıyacak diye kendimi şartladığım halde acımadı) .. Ameliyat esnasnda hiçbirşey hissetmiyorsun (Ben kesildi mi diye sorduğumda bebeğini çıkartıyorlar şimdii demiştiler cok kısa bir süreç) Sonda çıkarken hiçbirşey hissetmiyorsun.. Sonrasında da aslnda dikişlerin sadece yürüyüş yaparken acıyor geriliyor diğer türlü acımıyorr. gaz sancısı kötü buna hazrlıklı ol.. 3. Gün ayaklanırsın 7. Gün işlerini tamamen kendin yapmaya başlarsın

Yorumlarınız için ve tecrubelerinizi paylaştığınız için teşekkürler kızlar umarım sağlıkla kucagıma alırım bebeğimi ve kolay geçer her şey benim içinde 🙏🏻🥰

benimde inş bu ay sonu spinal
yanlız panik biriyim
muayne de geçen nefes alamadım tansiyonum düştü
sırt üstü yatamıyorum nefesim kesiliyor
aynı şeyi yaşarsam diye korkuyorum
dr um sakin biri

ayyy çok değişik bi duygu
normal doğum yaptım , genel anestezi ile normal doğum yaptım hiç birinde böyle heyecanlanmadım

bnede spinal olarak düşünüyordum ama anestezi kabul etmedi genel olmak zorunda dedi. daha önce beyincik ameliyatı oldum. riske giremeyiz dedi.
sonrasında yoğun bakıma alınmam inşallah bide o var.

şaşkınım spinal i başta istemesem de sonra dan özümsemiştim

Spinal sezeryan ile epidural sezeryan arasındaki fark nedir? Birde her ikisinin beraber yapıldığı bir seseryan türü de varmı ?

sezeryandan önceki gece aç kalmamız gerekiyor diye biliyorum. Ya plansız ani sezeryan olursa nasıl oluyor ?

Bende çok korkuyorum. Yıllarca hamileliktne ve doğumdan korktum şimdi plansız hamileyim ,bu süreçte neler yaşayacağım çok merak ediyor ve heyecanlanıyorum. Umarım sorunsuz hamilelikler geçirir, miniklerimize sağlıkla kavuşuruz . 🤲😇

Spinal sezeryan ile epidural sezeryan arasındaki fark nedir? Birde her ikisinin beraber yapıldığı bir seseryan türü de varmı ?

sezeryandan önceki gece aç kalmamız gerekiyor diye biliyorum. Ya plansız ani sezeryan olursa nasıl oluyor ?
Spinalde iğne ile anesteziyi belden enjekte ediyorlar. Belden aşağısı uyuşuyor.
Epiduralde iğneyi içerde bırakıyormış ameliyat boyunca ve ameliyattan somra orda kalıyor sen ağrın oldukça elinde bi düğme oluyormuş ona basıyormuşsun.

Ben spinal oldum çok memnun kaldım bebeğimi doğduğu an gördüm odaya çıkınca baygın olmadığımdan hemen emzirmeye başlayabildim arada bel ağrılarım oldu ama cok eskiden bir sorun vardı belimde ondan da kaynaklı olabilir

Kızlar merhaba hepinize geçmiş olsun sağlıkla büyütün evlatlarınızı🤲🏻
ben ilk doğumum mecburi sezeryandı ve genel anestezi ile uyutuldum bu gebeğilimde ise dr.um yine mecbur sezeryan ve spinal yapalım dedi ama korkuyorum açıkçası bilinç yerindeyken kesilip biçilmekten🤭 Ve benim belimde üç ayrı rahatsızlık var fıtık,yırtık ve düzleşme dr.um bişi olmaz dedi siz ne diyorsunuz bu konuda önerileriniz?

X