• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spinal sezeryan olanlar

nesli885

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
127
1
96
İstanbul
Kızlar galiba spinal sezeryan olmaya karar verdim fakat daha doktorumla konuşmadım acaba sezeryanda eşinin girmesine izin veriliyomu?

cnm sezeryan ameliyatlarında anestezi şekli ne olursa olsun eğer eşin sağlık personeli değil ise pek içeri almıyorlar diye biliyorum ben. çünkü bilindiği gibi sezeryan ameliyatı resmen karın ameliyatı ve eşler karılarını bu şekilde kesilip biçilirken görmeye dayanamayabilirler.

canım ben spinal sezeryan oldum.ama eşimi istediğim halde ameliyata almadılar.ii ki de almamışlar çünkü daha sonra çok yerde okudum ki ameliyata giren eşler ciddi sorunlar yaşıolar dşye.bence gereksiz eşin girmesin ve senide öle görmesin.ben fotoğraf makinesi aameliyatta olan bi stajere vermiştim o videoda çekti resimde..:D

Bende sipinal sezeryan oldum memorialde doğum yaptım eşimde doğuma girdi çok keyifliydi. Eşin doğuma girmesi tamamen hastane ile alakalı. Benim doğum yaptığım hastanede normal ve spinal sezeryan olanlar için eş yada istediğin herhangi bir yakının doğuma girebiliyor sadece genel anestezi altında gerçekleşen doğumlara kimseyi almıyorlar. Ayrıca doğuma fotoğrafçı bile giriyor eşi niye almasınlarki birçok hastanede artık alınıyor en azından benim görüştüğüm tüm hastanelerde alınıyordu.

Doğuma giren eşler bişey görmüyorki senin baş ucunda taburede oturuyor senin önünde zaten set var bu nedenle ameliyatla ilgili hiç bişey göremiyorsun aynı şekilde eşte hatta eş kalkmaya çalışırsa anestezist kendisinin omzuna bastırma suretiyle oturtuyor :). Hamileliğim boyunca eşim asla giremem ödüm kopar demişti doğuma girerken neredeyse benden önce girecekti şimdide iyiki girmişim o anı kaçırsaydım kendimi affetmezdim der hep çünkü bebiş çıkar çıkmaz çocuk doktoru kontrol ettikten sornda havluya sarıp babasının kucağına veriyorlar ve babasıda annenin yanağına bebeği tutuyor (baba heyecanlıysa hemşire yardımcı oluyor) o anın güzelliğini size anlatamam gerçek aile olduğunuzu hissediyorsunuz. Benim eşim kötü anlamda etkilenmedi aksine bana olan sevgisi arttı diyebilirim. Ayrıca doğuma iyiki fotoğrafçı girmiş (ki bu doğum yaptığım hastanenin hizmetiydi) okadar güzel fotoğraflarımız varki anlatamam süper bir hatıra oldu bizim için

bende spınal oldum ama esım gırmedı doguma.
korktu :)
isteseydi girebilirdi o ayrı mesela ama amelıyat anını goremez cunku onune bi perde gerıyorlar...

Back