- Konu Sahibi Ssouthernssun
-
başağrısını bol su ve koyu kahve içerek önleyebiliyorsun bildiğim kadarıyla...
Bende spinalli oldum 3,5 ay oldu gerçekten felaket bi baş ağrısı oluyor doktorum dik yatarak bunu geçirebilirsin demişti bebeği emzirmek için her eğildiğimde baş ağrım arttı dik yattığımda pek sorun olmadı açıkcası
Doğum kısmına gelince ben belimden iğne yapılacakken kendimi baya bi acıya hazırlamıştım ama inan hiç acımadı bu mu? dedim çok kolay oldu zaten sen hareket etmezsen pek bi risk yok bildiğim kadarıyla
Hayırlı haberlerini alırız inşallah en kısa zamanda inan herşey göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor ve spinal anestezi çok rahat oluyor
teşekkürler teyzesi darısı başınıza inşallah
Canım öncelikle sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almanı dilerim .Allah analı babalı büyütmenizi nasib etsin.Vatanına dinine hayırlı bir evlat olur inşa.s.
spinal anestezi daha hızlı etki ettiği için ve etkisi daha güçlü olduğu için tercih edilebilir ancak epidural anesteziyi tercih etmenizi tavsiye ederim...sizin için daha rahat olur.Hem epidural anestezi sırasında belinize yerleştirilen katater sayesinde doğum sonrası ağrılarınız azaltılıp,önlenebiliyor...her ikisininde birbirlerine nazaran avantaj ve dejavantajları var tabiki ama dediğim gibi epidurali öneririm..iyi bir epudural anestezi ile hem doğum sonrası ağrılarınızın önlemi alınabilir hemde sempatik blokaja bağlı hipotansiyon riskiniz daha az olur.
bununla birlikte kombine-spinal epidural anestezi yönteminide seçebilirsiniz...kombine anestezi spinal anestezinin hızlı ve güçlü etkili oluşu,epidural anestezinin doğum sonrası ağrılar için katater imkanının olması gibi avantajları var...tabiki sizin sağlık durumunuz gözönüne alınarak dr unuz size uygun yöntemi söyleyecektir.eğer anestezi dr unuz tecrubelı ise epidural olmanızı tavsiye ederim...
spinal anesteziden sonra bol kahve,su,kola için demelerinin sebebi içlerinde başağrısı için kafein olması ve diüretik etkisi sebebi ile vücuttan ilacın atılımını hızlandırması...:1hug:
benım ılk bebegım normal dogumdu sımdı 3 aylık kızım var
bunuda epıdurel sezeryan oldum cok ıyıydı normalden daha ıyı dıyebılırım
tavsıyede edebılırım
bebegım asagı ınmedı kordona dolanmıs bu sebepten sezeryan oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?