• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

spinal mi yoksa epidral mi?

Ssouthernssun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2008
861
4
96
Kocaeli
kızlar bugun ya da yarın prensesim geldi geldi yoksa acılmam varsa suni sancı o da yoksa sezeryan olcam ama bana sezeryan olcakmış gibi gelio cünkü kızım hala asagı inmedi. şimdi dogum yapmış annelere sorun şu sezeryanlı dogumda spinal mi yoksa epidural mi daha iyi ve tehlikesiz bi anestezi şekli bilgisi olan var mı?
bide dogumdan sonra ne gibi şikayetleriniz oldu anestezi yüzünden?
dr spinali öneriyor ama hemşirede onda felç riski daha yüksek diyor kafam karıstı yardımcı olur musunuz ?fisfisfis

ben ilk oğlumu sipinal oldum bel ağrısı çektim biraz
2.ci oğlum 2 aylık , onuda spinal oldum 1 hafta felaket derecede baş ağrısı oldu hatta bebeği emziremiyodum gözlerimi bile açamadım ağrıdan , her akşam ağrı kesici iğneler vuruldum serum takıldım anestesinin yan etkisiymiş bu yaşadıoklarım 1 hafta sürer dedi doktorum ve tam bir hafta sürdü ve kesildi
genel anestesiyi yaşamadım ama benim yaşadıklarımda bu

sagol canım paylaştıgn için ben 1 hafta bas agrısı yan etki için ne kadar uzun bi süre öyle yaa
cok gecmiş olsun
genel anesteziyi zaten hiç istemiyorum hoş sezeryanın her seklinden coook korkuyorum ama bi de tamamen uyutulmak daha da feci gelio

Bende spinalli oldum 3,5 ay oldu gerçekten felaket bi baş ağrısı oluyor doktorum dik yatarak bunu geçirebilirsin demişti bebeği emzirmek için her eğildiğimde baş ağrım arttı dik yattığımda pek sorun olmadı açıkcası

Doğum kısmına gelince ben belimden iğne yapılacakken kendimi baya bi acıya hazırlamıştım ama inan hiç acımadı bu mu? dedim çok kolay oldu zaten sen hareket etmezsen pek bi risk yok bildiğim kadarıyla
Hayırlı haberlerini alırız inşallah en kısa zamanda inan herşey göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor ve spinal anestezi çok rahat oluyor

Bende spinalli oldum 3,5 ay oldu gerçekten felaket bi baş ağrısı oluyor doktorum dik yatarak bunu geçirebilirsin demişti bebeği emzirmek için her eğildiğimde baş ağrım arttı dik yattığımda pek sorun olmadı açıkcası

Doğum kısmına gelince ben belimden iğne yapılacakken kendimi baya bi acıya hazırlamıştım ama inan hiç acımadı bu mu? dedim çok kolay oldu zaten sen hareket etmezsen pek bi risk yok bildiğim kadarıyla
Hayırlı haberlerini alırız inşallah en kısa zamanda inan herşey göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor ve spinal anestezi çok rahat oluyor

inan içimi rahatlattın herkesten farklı seyler duyunca insan cok gerilio hele ki zamanı 2 gün kala bas agrısına bi şekilde cöüm bulunur herhalde ama kalıcı bi hasar ya da dogumda yasanabilecekler korkutuodu beni yasayan birinden cok rahat gibi cümleler duymak ferahlatıcı oluo saol canım

Ne demek bi faydam olduysa çok sevinirim inan hiç bi terslik olmaz doğumda birde uyanık olduğun için herşeyi görüyorsun bak genel anestezi bile olsan aklında bulunsun senin için çok büyük olan o ameliyatı doktor ve ekibi güle oynaya sohbet ederek yapıyor o kadar rahatlar ki şaşırıp kalıyorsun mutlaka heycan oluyor ama onların o tavrı seni çok rahatlatıyor
Doğum ne deseler inan bilmiyorum ben o kadar rahattı yani
Benim bebeğimde aşağı inmemişti o yüzden sezeryan oldum birde iriydi biraz maşallah :)

maşallah canım kızına allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah en güzel günlerde bakalım biz nasıl yapıcaz dogumumuzu tüm hamişlerle beraber allah bizimde yardımcımız olsun inşallah sanada kızınla uzuuuuun ömürler versin:nazar:

canım benim bildiğim kadarıyla sezaryenle doğumda spinal ve epidurali birlikte uyguluorlar, bi yerde öyle bi bilgi okumuştum, sade epidurali normal doğumda yapıyorlar diye biliyorum, bana da 2 iğne vurdular belimden ve inan hiç acımadı.
baş ağrısına gelince doğumdan sonraki 2 gün içinde her 15 dk'da bir 1 bardak su içmemi, ayrıca bol bol kahve içmemi ve çikolata yememi önerdi doktorum, ve 2 gün boyunca oturur vaziyette yattım ve inan ne baş ağrısı ne de bel ağrısı çekmedim.
söylenenlere kulak asmayın bence, sizin içinizden geçen neyse ona kulak verin.
Rabbim hayırlı doğumlar nasip etsin

inşallah hiç gerek kalmaz bu gece yarın gece falan gelir kuzum ama hiç umudum yok
cmr senin günün gecmişti yanlış hatırlamıosam dimi canım o yuzden sezeryana almışlardı
allah bagıslasın kuzunu canım gecmiş olsun bu arada
inşallah dedigin gibi kolay bi dogum olur

Canım öncelikle sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almanı dilerim .Allah analı babalı büyütmenizi nasib etsin.Vatanına dinine hayırlı bir evlat olur inşa.s.:nazar:
spinal anestezi daha hızlı etki ettiği için ve etkisi daha güçlü olduğu için tercih edilebilir ancak epidural anesteziyi tercih etmenizi tavsiye ederim...sizin için daha rahat olur.Hem epidural anestezi sırasında belinize yerleştirilen katater sayesinde doğum sonrası ağrılarınız azaltılıp,önlenebiliyor...her ikisininde birbirlerine nazaran avantaj ve dejavantajları var tabiki ama dediğim gibi epidurali öneririm..iyi bir epudural anestezi ile hem doğum sonrası ağrılarınızın önlemi alınabilir hemde sempatik blokaja bağlı hipotansiyon riskiniz daha az olur.
bununla birlikte kombine-spinal epidural anestezi yönteminide seçebilirsiniz...kombine anestezi spinal anestezinin hızlı ve güçlü etkili oluşu,epidural anestezinin doğum sonrası ağrılar için katater imkanının olması gibi avantajları var...tabiki sizin sağlık durumunuz gözönüne alınarak dr unuz size uygun yöntemi söyleyecektir.eğer anestezi dr unuz tecrubelı ise epidural olmanızı tavsiye ederim...

spinal anesteziden sonra bol kahve,su,kola için demelerinin sebebi içlerinde başağrısı için kafein olması ve diüretik etkisi sebebi ile vücuttan ilacın atılımını hızlandırması...:1hug:

benım ılk bebegım normal dogumdu sımdı 3 aylık kızım var
bunuda epıdurel sezeryan oldum cok ıyıydı normalden daha ıyı dıyebılırım
tavsıyede edebılırım
bebegım asagı ınmedı kordona dolanmıs bu sebepten sezeryan oldum

Canım öncelikle sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almanı dilerim .Allah analı babalı büyütmenizi nasib etsin.Vatanına dinine hayırlı bir evlat olur inşa.s.:nazar:
spinal anestezi daha hızlı etki ettiği için ve etkisi daha güçlü olduğu için tercih edilebilir ancak epidural anesteziyi tercih etmenizi tavsiye ederim...sizin için daha rahat olur.Hem epidural anestezi sırasında belinize yerleştirilen katater sayesinde doğum sonrası ağrılarınız azaltılıp,önlenebiliyor...her ikisininde birbirlerine nazaran avantaj ve dejavantajları var tabiki ama dediğim gibi epidurali öneririm..iyi bir epudural anestezi ile hem doğum sonrası ağrılarınızın önlemi alınabilir hemde sempatik blokaja bağlı hipotansiyon riskiniz daha az olur.
bununla birlikte kombine-spinal epidural anestezi yönteminide seçebilirsiniz...kombine anestezi spinal anestezinin hızlı ve güçlü etkili oluşu,epidural anestezinin doğum sonrası ağrılar için katater imkanının olması gibi avantajları var...tabiki sizin sağlık durumunuz gözönüne alınarak dr unuz size uygun yöntemi söyleyecektir.eğer anestezi dr unuz tecrubelı ise epidural olmanızı tavsiye ederim...

spinal anesteziden sonra bol kahve,su,kola için demelerinin sebebi içlerinde başağrısı için kafein olması ve diüretik etkisi sebebi ile vücuttan ilacın atılımını hızlandırması...:1hug:

coktesekkür ederim canım verdigin bilgiler için sanırım bunun üzerine mi egitim alıosun merak ettim :utangac:

benım ılk bebegım normal dogumdu sımdı 3 aylık kızım var
bunuda epıdurel sezeryan oldum cok ıyıydı normalden daha ıyı dıyebılırım
tavsıyede edebılırım
bebegım asagı ınmedı kordona dolanmıs bu sebepten sezeryan oldum

allah bagıslasın canım kızını benim de kızım olacak allahın izniyle inşallah normal olur diyorum hala ama sezeryan olursa da inşallah böle rahat geciririm:Saruboceq:

canım bende sezeryan oldum ikisinin arasındaki farkı bilmediğim halde epidural anestezi ile olmayı istedim doğuma girdiğimde doktorum epidurali uyguladı bana bana dediki neden spinal değilde epidural istedin dedi bende bilmiyorum dedim iyi yapmışın epidural spinalden daha iyi dedi vallahi bana ama neden iyi olduğunuda sormadım...doğumdan sonrada ne bel ne baş ne başka biyerlerimde ağrılar oldu çok şükür iyiyim

Back