Doğuma Hazırlık spinal epidural anestezi mi ? Narkoz mu?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

deryamus

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2015
171
181
Merhaba hanimlar

spinal epidural anestezi ile sezeryan olanlar var mi?

belden igne beni korkutuyor acikcasi, acaba narkozmu alsam diye dusunuyorum ama bi yandanda ilk anini kaciracagim goremeyecegim.

Sizce;
Narkoz mu?
spinal epidural anestezi mi ?

Belden iğne niye korkutuyor tabiki spinal olsun .yani sen uyanık kal ama acı hissetme

Belden iğne niye korkutuyor tabiki spinal olsun .yani sen uyanık kal ama acı hissetme
Tam omurilik cevresi oldugu icin urkutuyor , benim omurilikte platinde var, ama platin olmasaydida yine cekinirdim ayni sekilde, igne nin bir riski varmi bilmiyorum , Doktorumada soracagim ama yaptiranlardan fikir almak istedim.
Bende istiyorum ki o anlari hep goreyim ama bu igne cok urkutuyor , birde herseyi gormek heyecandan tansiyonumu cikarir mi ne olur durumum hic bilmiyorum :)

2 doğumumda da epidural açıldı ama ilaç uygulanmadı.
İlkinde birkaç yere denk gelmedi, tutturamadı zaten.
Ve inanın şuan bile ağrısını hissederim.
Anestezist çok önemli.
Önceden tanışma olanağınız varsa mutlaka tanışın.

Belden kıl kadar iğne sokuyorlar sadece ben duymamıştım sezaryen oldum belden aşağısı anında uyuşuyor
Hiç korkulacak bişey yok canım sonuçta onu yapan onun eğitimini almış biri yoldan geçen herhangi biri iğneyi sokmuyor bele

2016 da doğum yapacağım zaman araştırmalarında belden iğne yapan doktorun tr de has be has bu işin ehli doktorların diyeyim bir kaç kişi olduğunu hatırlıyorum. Sonra tabi eğitimler ile vs bu sayisi elbetteki arttı. Gel gelelim ben bu konuda anestezi uzmanı ile tartıştım bile. Narkoz istedim hayır dedi. Neymiş bebeği görecekmişim benim kökünü akacakmış fotoğraf çekilecekmişim bu ankaçmazmış vs. Tek dediğim cümle bu bebek benim 1 saat sonra uyansamda ben annesiyim 5 saat sonra uyansamda. Sonuçta doğdu,benim işlemim daha devam edecek dikişidir vsdir. Kadın yokuşa sürdükçe ben genel anestezi de ısrarcı oldum ağrın olur uyanamazsın yürüyemezsin vs demesine rağmen pes ettirdim. Ve dediğim şekilde oldum ne ağrım oldu ekstra ne yürüyememezlik yaptım ne de çocuğumdan vakit kaçırdım. Kafan nasıl rahat edecekse o şekilde konuş anlaş. Kafanda ki soru işaretlerini gider.

Spinal anestezi memnun olan kadar memnuniyetsizlikte cok o yuzden bende genel anesteziye yogunlasiyorum. İnsallah ustelemezler bende konusurum.

Malesef var ama narkozun da tehlikesi var. Tehlikesiz olan uygulama yok gibi ama Allahın izniyle hepimiz saglikli sihhatli aliriz kucagimiza. Bu karar senin olmali senin gönlünden nasil geciyorsa.

Arkadaşlar merhaba. Gebeliğimin 12. Haftasindayim ikili tarama yaptırdım bugün ense kalınlığı 1. 6 çıktı fakat nazal kemik gözlenemedi yazıyor. Sonuç 20 gün sonra çıkıcak beni bir telaş sardı nasıl beklerim 20 gün bilmiyorum. Görülmemesi normalmi bilgisi veya tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi çok endişeliyim. Detaylı ultasonda bebek sırt üstü yatıyor ölçemiyorum dedi epey uğraştı fakat neyi ölçemedigini söylemedi burun kemiğinin görülmemesin yan veya sırt üstü yatmasıyla bı bağlantısı varmı korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…