spinal anestezi ile doğum yapanlar yardım lütfen

• Konu Sahibi Konu Sahibi YZN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

YZN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2009
29
0
86
Konya
3 ay önce spinal anestezi ile sezeryanla doğum yaptım. sırtım çok sık tutuluyor, hareket etmem zorlaşıyor. tanıdığım biri de aynı şekilde doğum yaptı ve sırt ağrısından dolayı fizik tedavi gördü. sizlerde de var mı sırt ağrısı ve tutulması?

Sorma canım bendede var aynı dert benim 6 ay oldu ama hala beni zorluyor .üstelik kötü olan malesef bunu bu anestezi yöntemine bağlamıyorlar nedense

arkadaşım bende bi tek bende mi vardır diye düşünüyordum.3 ay önce spinal anestezi ile sezeryan oldum.arada sırtımdan bi ağrı giriyo ama nefesiimi falan kesiyo...o derece şiddetli yani..tutulup kalıyorum...

bende de oluyor bazen ama ben spinal sezeryandan olduğunu düşünmemiştim ondanmı diyosunuz?

ben de 4 ay önce spinal anestezi ile doğum yaptım ama
Allaha şükür hiç bir şikayetim olmadı şimdiye kadar..
baş ağrısı olur demişlerdi bir tek.
o da olmadı şükür...:nazar:

bende spinal anastesi oldum kizlar bendede bir yan etkisi olmadi cok sukur

cevaplarınız için teşekkürler. doğumdan önce benim sırtım hiç ağrımazdı. ama şimdi sürekli ağrıyor. ara ara baş ağrısıda oluyor. ama ben tansiyondandır diye düşünmüştüm. niye benim doktorum bu konuda beni uyarmadı ki...demek spinal anestezidenmiş..

ben hep epidural olduğumu sanıyordum ama kağıdımı gecenlerde görünce sasırdım bende pinal olmusum.çok memnun kaldım spinal sezaryanda hemn uyuşma saglanıyormus.epiduralda da yarım saat uyusmak için bekleniyormus neyse bende yan etki hiç yapmadı.ama doktorum bas agrısı olmamam için bol bol nescafe ve komposto içmemi söyledi 1 hafta içtim ve bol miktarda suuu.ben cok memnun kaldım yanii

Spinal ile epidural anestezi mantıken aynı, biliyorusnuz belden aşağısını uyuşturuyorlar.İğne yapılan yer çok az farklılık gösteriyor. Spinal olmuştum ben.Spinalde 2 cc ilaç veriyorlar, epiduralde daha fazla.(Ben de gebelik koleztazı ve şeker vardı doktor riske atmayalım spinal yapalım ki az ilaç almış ol demişti.) Bir de spinalde uyuşma zamanı daha kısa, epiduralde biraz daha uzun ayaklarını hissetmiyormuşsun.
Ben 4 şubatta spinal anestezi ile doğum yaptım ama bende ağrı yok şimdilik.Umarım sizinkilere geçer hanımlar.

bende yaklaşık 3,5 ay önce spinal anesteziyle sezeryan olmuştum.Allaha şkürler olsun hiç bir şikayetim olmadı.sadece ilk hafta baş ağrımın olabileceğini söylemişti anestezi doktorum oda doğru cıktı.onuda nescafe içerek geçirdim.ama bildiğim kadarıyla bu işi yapan kişinin işinin ehli olması gerektiğini yoksa sorunlar cıkabileceğini duymuştum.sanırım buda bu işi uygulayanlardan kaynaklanıyo.baksanıza kiminde hiç bir sorun yokken bazısında var .sanırım buda bana ,bu durumu doğruluyoooo

bende yurtdi$inda bir anestezi uzmani tarafindan epidural ile dogum yaptim..ilk aylarda bayagi sik sirt agrim oluyordu..bebegimi emzirmekten ve de yatakta yati$ pozisyonumdan kaynaklandigini dü$ünmü$tüm..dogumun üzerinden 16 ay gecmesine ragmen hala cok ayakta kaldigimda ve yoruldugumda sirt agrisi ya$iyorum..bunun epiduralle bir ilgisi olup olmadigini bilmiyorum..tek bildigim dogumdan önce bu tür agrilarimin olmadigi..

ben 19 martta spinal ile doğum yaptım.son iki gündür belimde birkaç saniyelik zonklama oldu o da iki sefer.acaba ileride artar mı?sizin bu ağrılarınız ne zaman başladı??

arkadaşlar,
yaklaşık 3 ay önce ben de spinal anesstezi ile doğum yaptım. Bana da doktorum başağrısı olabilir, bol bol su iç demişti ve ameliyattan çıkar çıkmaz litrelerce su içtim. Şükür ki ne başağrısı ne de bel ağrısı oldu. Bu durum anestezi uzmanınızın çok iyi olmasından kaynaklanıyor. Bele iğne vurulurken omurilikten çıkan sıvının anestezi uzmanı tarafından çok hızlı bir şekilde yerinin doldurulması sayesinde bel ve başağrısı olmuyor. Ağrıyan arkadaşların ağrısı yaklaşık 1 sene sürer. Vücut kendini tazelediği zaman omurilik sıvısı yerini dolduracaktır. Hepinize geçmiş olsun dileklerimle.

bende 16 ocakta spinal anestezi ile doğum yaptım 1 ay filan belim çok ağrıdı ama şimdi bir sıkıntım yok Allaha sükür gercekten anestezi uzmanından farklılıklar olabiliyor demekki.

benimde doğumum spinal anestezi ile oldu ve hastaneden çıkıp evime çıktım 5 kat 1 gün ağrıdan öldüm lakin ondan sonra bisi yasamadım sükür

canım bende 3 ay önce spinal anestezi ile doğum yaptım.hiç şikayetim yok.ama anestezi doktorumun dediğine göre bu anestezi bünyeye göre ya sirt ağrısı ya bacaklara hissizlik yada şiddetli kaşıntı yapabilirmiş.bu durumlardan biri olursa hemen gel demişti.tatlım çok basit bi işlemle sorun gideriliyo.beline küçük bi iğne yapacaklar.anestezi doktorunu bul yada doğumunu yaptıran doktoruna git.geçmiş olsun

Back