Spermiogram Testini Yorumlar mısınız? Bilen varsa rica ediyorum.

Sperm sayısı, hareketi düşük. Morfoloji -şekil olarak normal sperm demek- o da düşük ama çok önemli değil. Ne kadar süredir deniyorsunuz bilemiyorum ama iyi bir ürolog ve tüp bebek uzmanı sizi doğru yönlendirecektir. Canlı sperm olduğu sürece sizde de bir sıkıntı yoksa de tüp bebekle şansınız oldukça yüksek olur

Canım biz marttan beri deniyoruz ben tüm muayeneleri oldum sorun çıkmadı. Eşimi de zar zor götürdüm zaman kaybetmeyelim diye iyi ki götürmüşüm. Boşu boşuna kendimizi heveslendirmişiz. İnsan başına gelmez sanıyor ama geliyormuş. Ve eşim sigara içmez, çok iyi beslenir, çok su içer genel olarak çok sağlıklıdır, kilosu da 10 kilo fazla yani. Neden böyle oldu anlamadım. Başka bir hastanede yenilemeyi düşünüyoruz testi

Nerdeyse 7 gün bekledik canım çünkü regl dönemine denk geldi.
Bence senin reglin düzenli ise bir doktorla yumurta kontrolü yapıpta birkaç ay normal yolla olmasını dene yada birkaç ay çatlama veya aşılama dene direk tüp bebeğe yönlenme tabii kadın doğum doktoru daha iyi bilir bu konuyu direk doktora git zaman kaybetme

Ben de öyle düşünüyorum canım yarın doktorla konuşalım bir de tekrar kadın doğuma gidelim. Ben şu an eşime nasıl yaklaşacağımı bilmiyorum. Hiç beklemiyordu böyle bir şey daha söyleyemedim sonuçları tam onu çok seviyorum olmazsa da canı sağolsun.

Zaten tekrar isterler testi, iyi bir üroloğa görünmenizi tavsiye ederim. Bu arada kötü bir sperm değil bu, benim eşimin sayısı çok iyiydi çok çok az hareket ve morfoloji sorunu vardı doktorumuz gebelik için yeterli demişti mesela. Gebe kalamadım ama sebepsiz infertilite teşhisi kondu. İnanın sağlıklı beslenmekle bile alakası olmayabiliyor, değişken süreçler canınızı sıkmayın herkesin başına gelebilir.

Evet çok değişebiliyor gerçekten bu süreçler. Çok teşekkürler yardımlarınız için en azından artık neden olmadığını biliyoruz

İstanbul kartalda intermar var tavsiye ederim orada test verebilirsiniz. Perhiz süresi de 4 günü geçmesin ona da dikkat edin

Bu korkulacak utanılacak bir durum değil. Çağın hastalığı gibi bir şey artık. Cok şükür tedavi yöntemleri var. İçinizi ferah tutun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…