Sperm testi

maldiv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
46
Yer
Adana
Sayın Hocam,

Eşim ve ben yaklaşık 1 yıldır tedavi görüyoruz. 2 kere aşılama yapıldı, birincisinin sonucu; negatif. İkincisi ise iğneler yapıldı herşey tamamdı hastanede aşılama iptal edildi. Bende az da olsa kahverengi akıntı vardı ve doktorumuz enfeksiyon riski var diyerek aşılamayı iptal etti. Ben polikistik over hastasıyım ve FSH değerim 9. Her iki aşılamada da iğnelere geç cevap verdim. Eşimin spermiogram testi sonucunu aşağıda yazdım. Lütfen benim durumumu ve eşimin sperm testini yorumlar mısınız.

Likefikasyon süresi(dk):20
Seminal plazma: Normal
Hacim(ml):4.5--------------------(Hazırlık sonrası:0.5) (NOT:Hazırlama tekniği:Swim-Up)
Sperm sayısı(10^6 /ml):11--------(Haz.sonrası:4)
Hareketlilik(%):54-----------------(Haz.son:88)
İleri hızlı(%):5---------------------(Haz.son:18)
Hızlı(%):30------------------------(Haz.son:70)
Yerinde hareketli(%):19------------(Haz.son
Lökosit(10^6 /ml):<1
TPMSS(x10^6):17.3---------------(Haz.son:1.7)
Normal Morfoloji(%):3
Amorf Baş:5
Akrozomal:22
Nüklear:25
Round-head:5
Pin-head:9
Abeksiel implantasyon:8
Küçük baş:6
Kinked mid-piece:12
Dag defekti:5

Bizim durumumuz için aşılama doğru bir çözüm müdür? İnternette yaptığımız araştırmada bizim için aşılamanın uygun olmayabileceğini öğrendik. Özellikle eşimin durumunu dikkate aldığımızda (hem sayı, hem hareketlilik, hem de morfolojik olarak) bizim için uygun olan yöntemin IMSI yöntemiyle mikro enjeksiyon mudur?

Sizden bu konuda yorumlarınız bekliyoruz.

Hocam sizce izlememiz gereken yol nedir? Şunuda söylemek isterimki biz İzmir'de yaşıyoruz ve İstanbul'a gelmeyi düşünüyoruz. Ancak ikimizde çalışıyoruz ve tedavi için sömestir tatilinde gelebiliriz. Fakat ilk tetkikler için Şubat öncesi herhangi bir cumartesi günü gelebiliriz.

merhabalar,
evet sizin için aşılama tedavisinin doğru bir seçenek olduğunu düşünmüyorum. kendi birlikteliklerinizle olacak gebelik şansıyla aşılama ted aynı sonucu verir. tüp bebek tedavisi için elbetteki siz ne zaman uygun olursanız o zamana başlarız. tedavi öncesinde en azından 1-1,5 ay önce sizleri değerlendirmek istenecek testle ve seçilecek tedavi protoklu ve zmanalama için iyi olacaktır. cumartesileri yarım gün klinik açık. siz ne zaman uygunsanız beklerim. sevgiler. bolşans.

hocam merhabalar bana da yardımcı olursanız sevinirim..
3 ay önce spermiyogram testimiz şöyle idi :
konsantrasyon : 77.000.000
miktar 3 ml çözünme süresi 30 dakika vizkosite : normal ph : 7,5
motilite : progresif hızlı : %14 progresif yavaş : %28 yerinde : %5 hareket etmeyen : %53
baş anomalisi : %40
boyun anomalisi :%22 normal
kuyruk anomalisi : %18
normal akrozom anomalisi : %12
her sahada 1-2 lokosit görüldü ..

doktorlar normal dedi ama 17 aydır bebek yok bu ay aşılama yaptık ..bu arada bende de sorun yok ..aşılama tutmadı ..
aşılamada 64 milyon sperm ileri hızlı %10 , ileri yavaş %20 yerinde % 5 çıktı ..yıkama sonrası ise 33 milyon sperm ve %95 hareketli sperm oluştu ..ama yine de tutmadı offf anam off ..ultarsonda da eşim tertemiz çıktı ..sperm değerleri normal diyorlar ama bilmiyorum yaa

ilginiz ve vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederiz.yarıyıl tatilinde tedavi düşündüğümüz için,ön görüşme ve işlemler için kasım ayı içerisinde gelmek istiyoruz.çalışmalarınızda başarılar dileriz...

slm hocam ben eşimin sperm sonucunu sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim...
YENİ TAHLİL SONUCU
perhiz süresi: 3(uyulan 2)
renk: sarımtrak
ph: 7.5
vizkozite: (+)
likefaksiyon : 22 dakika
fruktoz: (+)

spermatozoa sayısı: 100.000
total spermatozoasayısı: 450.000
ileri hareketli: %30
yerinde hareketli: %12
hareketsiz: %58
toplam ileri hareketli sperm sayısı: 30.000
yuvarlak hücre sayısı: 100.000
vitalite: %50
Morfoloji Normal :%0 anormal :% 100

3 AY ÖNCEKİ TAHLİL

abstinans süresi : 4 gün
liquifaksiyon süresi : 25 dakika
viskozite : (+)
volüm : 6
ph : 7.2
fruktoz : 350
aglütinasyon : yok
sperm sayısı :20.000.000
total sperm sayısı : 120.000.000
round cell sayısı: 2.000.000
lökosit sayımı: 40.000
eritrosit: 0
immatür germ hücer sayısı: 1.960.000

normal sperm oranı : %2
anormal sperm oranı : %98
BUDA 3 AY ÖNCEKİ DEĞERLERİ BU KADAR KISA SÜREDE DEĞİŞMESİNİN SEBEBİ NE OLABİLİR PERHİZ SÜRESİNDEN KAYNAKLANIYOR OLABİLİR Mİ? NORMAL PERHİZ SÜRESİ 72 SAAT İKEN 48 SAAT OLURSA DEĞERLERİN DEĞİŞMESİNDE ETKİLİ OLUR MU tşk ....

Son düzenleme:
diğer başlıkta sorunuzu cevaplamıştım. sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…