Sperm testi sonucu acil bakabilir misiniz ?

mavidiyebiri

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2024
178
59
26
Bilen yorumlayabilir mi ? Morfoloji bakilamamis olması kafamı karıştırdı. Tüp bebek yapilabilir mi ? Tpmss 10 bin çıkmış biraz umutlandim ama bilemedim.
1000055443.jpg
1000055446.jpg
1000055444.jpg

Merhaba! Her hastanenin test kağıdı farklı ama biz eşime yaptırdık oradan yorumlamak gerekirse sizde İLERİ HAREKETLİLİK çok düşük bu sebeb VARİKOSEL ameliyatını işaret ediyor.
Eşimde de aynı sıkıntı vardı fakat üroloji doktoru ilaç ile tedavi etti PREGROS PLUS adlı ilacı 3 ay kullandı hareketlilik %26dan %56 ya çıktı

Mesele ileri doğru hareketlilik en az 4 ve üzeri olması gerekiyor sizde 2 olarak çıkmış
Üroloji doltoruna gitmeniz gerekiyor

Ayrıca değerler milyon olması gerekiyor sizde tpmss bin olarak ifade edilmiş. Ama tabiki sonuç olarak sadece tek bir sperm bile yumurtayı döllemeye yeterli
Eşinizdeki sıkıntı binlerce olan sperm sayısı aktif değil olduğu yerde duruyor fakat ilerleme yok yumurtaya gidemiyorlar
Çünkü hareketsiz spermler diğerlerine mani oluyor
Çözüm olarak üroloji doktoru şart tedavi uzun sürüyor
Ayrıca ilaçla tedavi olursanız en etkili takviye muz ve keçi boynuzu pekmezi ile takviye hareketlilik kısmına önemli rol oynar

Merhaba! Her hastanenin test kağıdı farklı ama biz eşime yaptırdık oradan yorumlamak gerekirse sizde İLERİ HAREKETLİLİK çok düşük bu sebeb VARİKOSEL ameliyatını işaret ediyor.
Eşimde de aynı sıkıntı vardı fakat üroloji doktoru ilaç ile tedavi etti PREGROS PLUS adlı ilacı 3 ay kullandı hareketlilik %26dan %56 ya çıktı
Peki amelîyat olmadan direkt tüp bebek yapılamaz mı sizce ?

Ürolojiye randevu aldık gidecek eşim inşallah. Öncesinde tüp bebek yapilabilir mi acaba merak edip yazdım açıkçası
Merhaba,
Hangi şehirdesiniz iyi bir tüp bebek merkezine gidin derim küçük yerlerde zaman kaybetmeyin, ameliyat mı yoksa direk tüp mü yapılır onlar karar verirler kaç yıllık evlisiniz yaşınız kaç bunlarda önemli sizin amh değerinizde falanda önemli.

Biz şuan tüp bebek için tedavi görüyoruz ilaçlara başladık
Erkekler için SPERM ÇİP diye bir yöntem var tahmini fiyatı 20bin erkekteki spermlerin en hareketli olanlarını ayrıştırma yöntemi muhtemelen tüp bebekte eşinize bu yöntem uygulanır.

Merhaba,
Hangi şehirdesiniz iyi bir tüp bebek merkezine gidin derim küçük yerlerde zaman kaybetmeyin, ameliyat mı yoksa direk tüp mü yapılır onlar karar verirler kaç yıllık evlisiniz yaşınız kaç bunlarda önemli sizin amh değerinizde falanda önemli.
Şişli Memorialde gitmeye karar verdik. Bu sitede de başka yerlerde de araştırdığım kadarıyla en iyi yer orası İstanbul'da. Ben İstanbul'dayim da. İnşallah ürolojiyle görüşülüp bir yol belirlenecek. Benim bütün değerlerim normal. Sadece rahim filmi cektirecegim herhangi bir sorun var mı diye. Onun dışında amh FSH vs gibi bakılan her şey normal çıktı.

Biz şuan tüp bebek için tedavi görüyoruz ilaçlara başladık
Erkekler için SPERM ÇİP diye bir yöntem var tahmini fiyatı 20bin erkekteki spermlerin en hareketli olanlarını ayrıştırma yöntemi muhtemelen tüp bebekte eşinize bu yöntem uygulanır.
Siz nereye gidiyorsunuz? Bu yöntemi herkese yapıyorlar mı ?

Onlar aralarında iyi olan spermleri seçip bulurlar diye düşünüyorum. Tüp bebekte sayı, hareket vs önemli değil canlı ve morfolojisi düzgün 1 tane bile sperm olsun yaparlar.
İnşallah bakalım morfoloji bakilamamis bu biraz beni gerdi açıkçası inşallah öyle bir sorun yaşamayız test sonucundan da çok bir şey anlamadım ama morfoloji için olan kısım gözlemlenmedi yazıyor

Bilen yorumlayabilir mi ? Morfoloji bakilamamis olması kafamı karıştırdı. Tüp bebek yapilabilir mi ? Tpmss 10 bin çıkmış biraz umutlandim ama
Bilen yorumlayabilir mi ? Morfoloji bakilamamis olması kafamı karıştırdı. Tüp bebek yapilabilir mi ? Tpmss 10 bin çıkmış biraz umutlandim ama bilemedim. Eki Görüntüle 3494887 Eki Görüntüle 3494888 Eki Görüntüle 3494889
Öncelikle biz de böyle bir süreçten geçtik tecrübesizliğimizden kaynaklı önümüze gelen ilk yere gittik orası da tüp bebek merkeziymiş devlette üroloji profesörüne gittiğimizde testi kabul etmedi ya devlete verin ya da düzen labaratuvarına dedi dediği gibi de oldu tüp bebek merkezine göre bizim çocuğumuzun olması imkansızdı ama ben şuan 36 haftalık hamileyim

Öncelikle biz de böyle bir süreçten geçtik tecrübesizliğimizden kaynaklı önümüze gelen ilk yere gittik orası da tüp bebek merkeziymiş devlette üroloji profesörüne gittiğimizde testi kabul etmedi ya devlete verin ya da düzen labaratuvarına dedi dediği gibi de oldu tüp bebek merkezine göre bizim çocuğumuzun olması imkansızdı ama ben şuan 36 haftalık hamileyim
Peki ne yaptınız? Morfoloji değerinin düzelmesi mi gerek? Bunun için amelîyat mi olması lazım eşimin? Yoksa ilaçla tedavi edilen bir süreç mi ?

Benim eşiminki de ileri hareket 3 tü bitkisel ilaç kullandı spor yürüyüş sigaradan uzaklaşma yüzde 27 ye ulaştı. Ama morfoloji de önemli sizde 0 çıkmış bu değerin 4 gibi olması lazım

Şişli Memorialde gitmeye karar verdik. Bu sitede de başka yerlerde de araştırdığım kadarıyla en iyi yer orası İstanbul'da. Ben İstanbul'dayim da. İnşallah ürolojiyle görüşülüp bir yol belirlenecek. Benim bütün değerlerim normal. Sadece rahim filmi cektirecegim herhangi bir sorun var mı diye. Onun dışında amh FSH vs gibi bakılan her şey normal çıktı.
Süper canım bende memorialde yaptırdım şimdi iki evladım var şikğr darısı size olsun İnşaAllah öncesinde saçma sapan hastanelerde vakit kaybettim tam 8 seneme mal oldu o yüzden iyi bir merkezde başlamak çok önemli

Peki ne yaptınız? Morfoloji değerinin düzelmesi mi gerek? Bunun için amelîyat mi olması lazım eşimin? Yoksa ilaçla tedavi edilen bir süreç mi ?
Canım kusura bakma siteye giremedim
Sonuçlar tamamen hatalıymış eşimde hiç bir sorun yoktu dünya sağlık örgütü verilerinin üzerinde çıktı sonuçları gittiğiniz merkez güvenilir olmalı

X