• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri sperm testi sonuçları

kokkorec

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2011
90
0
36
İstanbul
1 yıldır korunmasız ilişki olduğu halde gebe kalamadım .her ay ovülasyon tarihlerini hesaplayıp o tarihlere göre deneme yaptık ancak sonuç negatif .
benim hormon değerlerim: FSH : 5,8
LH: 3,42
TSH : 2,69
Smear testim normal tüplerim açık
eşimin spermograf testi sonuçları :
miktar: 3 ml
viskote: normal
sıvılaşma: 30 dk
1 ml deki sperm sayısı 64000000
total sperm sayısı : 192000000
hareketli
1/2 saat : %35
1 saat : %30
2 saat: %25
yavaş hareketliler %5
hareketsiz
1/2 saat: %60
1 saat :%65
2 saat : %70
morfolojik özellikler
normal yapılı : %70

bu testlere göre ne yapmamızı önerirsiniz?

Merhabalar ben sitenize daha yeni katıldım.Bizde çocuk istiyoruz ama bir türlü olmuyor dün eşim sper testi yaptırdı ve sonuç aşağıdaki gibi.Arkadaşlar yorumlayabilirmisiniz.

Miktar : 3.0 ml 0.5 5
pH : 7.7 7.0 8.0
Likefikasyon Suresi(37C) : 15 dakika <20
Viskosite : Normal Normal
Gorunum : Gri-Opak Gri-Opak
1. Saatte Hareketli Sperm Yuzdesi : % 40 %40 %70-%90
Hareketin Degerlendirilmesi (1.Saat) =>%25 veya =>%50 a+b
(a) Hizli Ileri Hareketli : % 30
(b) Yavas Ileri Hareketli : % 10
(c) Yerinde Hareketli : -
(d) Hareketsiz : % 60
Sperm Yogunlugu : 13.000.000 /ml 20 milyon/ml 60-120 milyon
Anormal Morfolojili Sperm Yuzdesi : % 24 <%35
Yuvarlak Hucre : <1,000,000/ml <5 milyon/ml
Lokosit : <1,000,000/ml <1 milyon/ml

1 yıldır korunmasız ilişki olduğu halde gebe kalamadım .her ay ovülasyon tarihlerini hesaplayıp o tarihlere göre deneme yaptık ancak sonuç negatif .
benim hormon değerlerim: FSH : 5,8
LH: 3,42
TSH : 2,69
Smear testim normal tüplerim açık
eşimin spermograf testi sonuçları :
miktar: 3 ml
viskote: normal
sıvılaşma: 30 dk
1 ml deki sperm sayısı 64000000
total sperm sayısı : 192000000
hareketli
1/2 saat : %35
1 saat : %30
2 saat: %25
yavaş hareketliler %5
hareketsiz
1/2 saat: %60
1 saat :%65
2 saat : %70
morfolojik özellikler
normal yapılı : %70

bu testlere göre ne yapmamızı önerirsiniz?

CANIM SONUC COK GUZEL SPERM SAYISI SUPER.harekette ii.ama morfolojı who ya gore bakılmıs sanırım.krugere gore baktrsanız daha dogru sonuc alırdınız.bızımde morfolojı who ya gore % 75 gorunurken krugere gore % 2 cıkıyor.ama sızın sayı cok ıyı morfolojıyı tolere eder bence.sız denemeye devam edın yakın zamanda bu degerlerle gelır bebıs.

[

canım bencede sperm degerlerınız guzel dun aksam nette okudum kadın stres yaparsa vajına asıt uretırmıs ve bu durum spermlerın yavaslamasına neden olurmus aklında bulunsun stres herseyı etkıledıgı gıbı bunu da etkılıyormus stres yapmazsan emınım bu degerlerle bebegınız olur oluruna bırak tamam gununu yıne hesapla ama stresssız ılıskı yasamaya calıs. bak bızı ornek vereyım kı bızım duruma drlar bıle umutsuz bakıyordu asılama bıle vakıt kaybı dıyorlardı ama bu ay mucıze gıbı kendılıgımden hamıle kaldım dusuk oldu ama yınede bunu gorebılmek mukemmeldı hemde sperm sayısı 4 mılyondu morfolojı %1 ılerı hareketlı 0dı(tahlıllerı yenı yaptırmıstık normal yollardan ımkansızdı kı artık daha cok ınanıyorum ımkansız dıye bı sey yok)ona ragmen oldu ama ben saldım valla:60:hcı stres yapmadım olursa olur olmazsa teavıye gıderım dedım kendı kendıme ısın komık tarafı ben vajınusmusu gecen ay yendım ve o ay hamıle kaldım:1:

CANIM SONUC COK GUZEL SPERM SAYISI SUPER.harekette ii.ama morfolojı who ya gore bakılmıs sanırım.krugere gore baktrsanız daha dogru sonuc alırdınız.bızımde morfolojı who ya gore % 75 gorunurken krugere gore % 2 cıkıyor.ama sızın sayı cok ıyı morfolojıyı tolere eder bence.sız denemeye devam edın yakın zamanda bu degerlerle gelır bebıs.

[
teşekkürler canım inşallah çalışmaların sonucunu alırız.

canım bencede sperm degerlerınız guzel dun aksam nette okudum kadın stres yaparsa vajına asıt uretırmıs ve bu durum spermlerın yavaslamasına neden olurmus aklında bulunsun stres herseyı etkıledıgı gıbı bunu da etkılıyormus stres yapmazsan emınım bu degerlerle bebegınız olur oluruna bırak tamam gununu yıne hesapla ama stresssız ılıskı yasamaya calıs. bak bızı ornek vereyım kı bızım duruma drlar bıle umutsuz bakıyordu asılama bıle vakıt kaybı dıyorlardı ama bu ay mucıze gıbı kendılıgımden hamıle kaldım dusuk oldu ama yınede bunu gorebılmek mukemmeldı hemde sperm sayısı 4 mılyondu morfolojı %1 ılerı hareketlı 0dı(tahlıllerı yenı yaptırmıstık normal yollardan ımkansızdı kı artık daha cok ınanıyorum ımkansız dıye bı sey yok)ona ragmen oldu ama ben saldım valla:60:hcı stres yapmadım olursa olur olmazsa teavıye gıderım dedım kendı kendıme ısın komık tarafı ben vajınusmusu gecen ay yendım ve o ay hamıle kaldım:1:

sağol canım ya valla iyi moral oldu bunlar bana ,hiç uyku girmiyor gözüme insan başına gelmeden bilemiyor

sağol canım ya valla iyi moral oldu bunlar bana ,hiç uyku girmiyor gözüme insan başına gelmeden bilemiyor

canım bosver hıc stres yapma en kötü ıhtımal yumurta takıbı yaptırırsın bılemedın asılama(malıyetı cok degıl) yasın kac bılmıyorum ama bu kadar stresle olacagı varsa da olmaz bak nıce ınsanlar var bır tek sperm bulmak ıcın bıcak altına yatan halımıze sukretmelıyız bıtanem hayatı kendıne de esınede zehır etme derım sende bı dr gıt yol gostersın bakalım saglıklı olan cıftlerde 1,5 yıla kadar sure verılıyor zaten bıde ılıskıden sonra en az 40 dk- 1saat yat kalma hemen banyo yapma uzan belının altına yastık koy bacaklarını kaldırarak uzan bıde ates ölçme yontemını bı arastır ıstersen. ınsan akıntısının durumundan yumurtlama gununu hıssedıyor kıvamı ve rengı degısıyor

canım bosver hıc stres yapma en kötü ıhtımal yumurta takıbı yaptırırsın bılemedın asılama(malıyetı cok degıl) yasın kac bılmıyorum ama bu kadar stresle olacagı varsa da olmaz bak nıce ınsanlar var bır tek sperm bulmak ıcın bıcak altına yatan halımıze sukretmelıyız bıtanem hayatı kendıne de esınede zehır etme derım sende bı dr gıt yol gostersın bakalım saglıklı olan cıftlerde 1,5 yıla kadar sure verılıyor zaten bıde ılıskıden sonra en az 40 dk- 1saat yat kalma hemen banyo yapma uzan belının altına yastık koy bacaklarını kaldırarak uzan bıde ates ölçme yontemını bı arastır ıstersen. ınsan akıntısının durumundan yumurtlama gununu hıssedıyor kıvamı ve rengı degısıyor

canım sağol tavsiyelerin için
geçen ay ovülasyon testi aldım 13.14. ve 15 .gün çizgi belirgindi ogünler hergün ilşki oldu ancak demekki sperm hareketleri yetersizdi . bakalım hayırlısı olsun bekliyoruz :59:

merhaba kızlar bide benim eşimin test sonuclarını yorumlasanız :D
viskozite: normal viskoz
lifeaksiyon: 16 dakika
ph: 7.3
fruktoz: 412
volum: 0.5 ml
lökosit: <1 milyon
eritrosit: <1 milyon
immatür germ hücre: <1 milyon
epitelyal: <1 milyon
konsantrasyon: 0 (pellet bakıldı)
total sayı : 0
diğer herşey sıfır :( neden kızlar bilen varmı :(

hocam üç yıllık evliyim eşim tekrarlayan erken dönem düşük yaşıyorum inceleme başladı .değerleri şöyle

MOTİLİTE KATEGORİ A:% 20
MOTİLİTE KATEGORİ B: %40
MOTİLİTE KATAGORİ C:%8
MOTİLİTE KATEGORİ D: %32
MİKTAR:3 ML
GÖRÜNÜM :SARI MAT
KONSANTRASYON:205 MİLYON
VİZKOZİTE:YOK
LİKEFAKSİYON SÜRESİ :30 DK
PEHRİZ SÜRESİ :3 GÜN
SPERM AGGLUTİNASYONU:YOK

KRUGER TESTİ
NORMAL SPERM:%12
BAŞ ŞEKİL ANAMOLİSİ:%26 (BÜYÜK 10,ELONGE 8,PRİFORM 8)
MİD-PİECE ANAMOLİSİ %22 (STOPLAZMİK DROPLET 6, BÜYÜK 2,AMORF 6,BEND 6, KÜÇÜK 2)
KUYRUK ANAMOLİSİ%16(ÇİFT 4, COİLED 12)
MİSKT ANAMOLİ%24
LÖKOSİT :YOK
HOCAM ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜRLER

Back