Merhaba vaktiniz varsa eğer benim eşimin değerlerini de yorumlar mısınız ilk kez yaptım ve sayı düşüklüğü hariç anlamadım takviye de verilmedi ne yapmam gerekiyor bilgim yok
1. Genel Özellikler:
Renk: "Milk white" yani süt beyazı. Normaldir.
Viskozite: Normal. Spermin akışkanlığı normal seviyede.
Likefiye Şekli ve Süresi: "Completely liquefaction" ve "30 dakika". Semen genellikle 15-60 dakika içinde sıvı hale geçer. Bu değer normal görünüyor.
pH: 7.2. Normal değerler 7.2-8.0 arasında olmalıdır. Bu da normali gösteriyor.
Perhiz Süresi: 3 gün. Semen analizi için genelde 2-5 gün arasında cinsel perhiz önerilir, uygun bir süre.
---
2. Miktar ve Sayı:
Miktar: 3.0 mL. Normal semen hacmi 1.5 mL ve üzeri olmalıdır. Bu normal.
Sperm Sayısı: 12.2 milyon/mL (Düşük). Normalde 15 milyon/mL ve üzeri olması gerekir.
Toplam Sperm Sayısı: 36.6 milyon (Düşük). Referans aralığı 39 milyon ve üzeridir.
---
3. Hareketlilik (Motilite):
Toplam Hareketlilik (PR+NP): %76.92 (Normal). Normalde %40 ve üzeri olması beklenir.
İleri Hareket (PR): %69.23. Bu iyi bir değer, çünkü en az %32 olması gerekir.
Hareketsiz (IM): %23.08. Bu değer ne kadar düşükse o kadar iyidir.
Ortalama Hız: 12.3 µm/s. Sperm hareketliliği ve hızına dair normal bir değer.
---
4. Morfoloji (Şekil):
Normal Morfoloji Formu: %10 (Normal). Normal morfolojinin %4 ve üzeri olması yeterlidir. Bu, spermlerin şekil açısından sağlıklı olduğunu gösteriyor.
---
Genel Değerlendirme:
Sorunlar: Sperm sayısı ve toplam sperm sayısı düşük görünüyor (12.2 milyon/mL ve 36.6 milyon).
Olumlu Yönler: Hareketlilik ve morfoloji değerleri normal. Bu, spermin yumurtaya ulaşma kapasitesinin iyi olduğunu gösteriyor.