Erkek İnfertilitesi sperm tahlili

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

sevdakar70

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2014
56
22
48
36
ermiyogram - - - -
MAKROSKOPİ
CİNSEL PERHİZ SÜRESİ 4 GÜN 2 7
Miktarı 2,8 cc > 1.5
Vizkozite normal < 2
Likefaksiyon normal Dakika < 60
Ph 8,5 > 7.2
SİGARA KULLANIMI EVET
ALKOL KULLANIMI HAYIR
1 ml deki Sperm konsantrasyonu Milyon/mL
Toplam Sperm sayısı 0,40 MİLYON Milyon
TOTAL MOTİLİTE 0,00 MİLYON % > 40
A) HIZLI İLERİ HAREKETLİ %
B) YAVAŞ İLERİ HAREKETLİ %
C) YERİNDE HAREKETLİ %
D) HAREKETSİZ 0,40 MİLYON %
MORFOLOJİ
Normal morfoloji % >4
Anormal morfoloji %
Baş Anomalisi %
Kuyruk Anomalisi %
Boyun Anomalisi %
MİKROSKOBİ
Lökosit negatif Bin/mL
Eritrosit Milyon/mL
Aglutinasyon
İmmatür Germ Hücresi

Esim a
esim azo mu

Merhaba moralinizi bozmak istemem ama sanırım sperm sayısı az olduğu için konsantrasyon yazma gereği duymamışlar. Verdiğiniz sonuçlara göre toplam 400 bin sperminiz var ve bunun hepsi hareketsiz (yani normal yolla dölleme yeteneği yok). Eğer sonuçlar doğruysa aşılama da önermeyeceklerdir. Tüp bebek tedavisi olmanız gerekebilir.

Ama testi ilk defa yaptırdıysanız ve daha önce böyle bir sonuç almadıysanız bence yeni bir test daha yaptırın, varikosel var mı yok mu bunu da tetkik ettirin.

Ama bu sonuçlar doğruysa bir an önce tüp bebeğe başlamanız gerekebilir eşinizde azospermi (yani hiç sperm üretememe) başlama riski olabilir.

Moralinizi bozduysam hakkınızı helal edin ama veriler doğruysa durum pek iç açıcı değil ve elinizi çabuk tutmanız gerekebilir diye bu kadar açık açık yazdım.

mutlu ve sağlıklı günler dileklerimle

merhaba benimde şimin sperm analiz raporu var elimde.analizi yapan doktor sıvılaşma süresinin 60 dakika olduğunu ve marfolijisinin yüzde kırk3 olduğunu vizkoziitenin de 2.4 olduğunu söyledi bunlar sıkınıtlımıdır.eğer anlıorsanız lütfen bana açıklayacı bir yorum yazmanısı rica ederim.teşekkürler.

Arkadaşım test kağıdı varsa elinizde bunları detaylıca yazın. Sıvılaşma süreci, vizkozite vb. bunlar özelliklerden sadece bazıları. Asıl önemli olanlar

hacim
sayı
hareketlilik
morfoloji
lokosit vb. hücreler

yani senin yazdığın bilgilerle herhangi bir yorum yapılamaz. Doktordan test sonuç kağıdını isteyin.

elimde var yazayım size.
hacim:4.2
sayım :45.000.000
morfoloji %43*
viskozite:2.4 cm*
sıvılama süresi : 60*
çıkan rapor da yanında yıldız koyulanlar farklı diğer hareketliliği normal çıkmış.

elimde var yazayım size.
hacim:4.2
sayım :45.000.000
morfoloji %43*
viskozite:2.4 cm*
sıvılama süresi : 60*
çıkan rapor da yanında yıldız koyulanlar farklı diğer hareketliliği normal çıkmış.

Sayım dediği 1 ml de ise fena değil.

yanında * olanlar sanırım sıkıntılı değerler ama morfolojide neden * var anlayamadım. Sanırım krugere göre bakılmamış o yzüden düşük olarak deüerlendirilmiş olabilir. Vizkozite biraz fazla dolayısıyla da sıvılaşma süresi de biraz fazla. Ama bu test eksik hareketlilik vb. unsurlar yok. Test kağıdını isim falan kapatıp koysanıza buraya.

Şimdi oldu. Şöyle anlatayım bir sperm analizinde temel 3 husus vardır.

Sayı: sizde gayet iyi

Hareketlilik: sınırda sayılır ama sayınız yüksek olduğu için bence bu da gayet iyi

Morfoloji: sizdeki ölçüm eski kritere göre yapılmış. Kruger diye bir kriter var bu kriter en mükemmel şekildeki mspermleri belirliyor. Zaten sadece bu spermlerin de yumurtayı döllediği düşünülüyor. Siz de eski kritere göre morfoloji kabul edilen değerin altında kalmış ama krugere göre bakılsa daha sağlıklı olacaktır. Benim tahminim krugere göre %2 gibi bir morfoloji var. En az %4 olması lazım ama dediğim gibi mutlaka krugere göre ölçüm yapan bir yerde testi tekrarlayın.

spermde baya bir iltihap hücresi var. Sıkıntı olarak kabul edilen değer 1 milyondur siz de bunun altında ama 500 bin tane var. Buna da ayrıca bakılması lazım.

Bir de sperm çok kıvamlı yani akışkanlığı az (vizkozitesi fazla), bu yüzden de sıvılaşma süresi normalde 15-30 dk arası iken sizde 1 saat sürmüş. Acaba eşim kaç günlük bir cinsel perhiz süresi sonunda bu örneği verdi. Eğer 1 haftadan fazlaysa bu da bu duruma sebep olmuş olabilir. Sperm testlerinin genelde 3-5 günlük perhiz süresi arasında verilmesi gerekir.

Arkadaşım ben ciddi bir sıkıntı görmedim sadece kıvamlı olması, biraz iltihap var. Sayı ve hareketlilik güzel ama morfoloji baktırmanız lazım krugere göre.

selam arkadaşlar. benim eşim de spermiogram yaptırdı. sonuçlarını ben de paylaşmak istiyorum fakat konu açamadım. rica etsem sorularımı yanıtlayabilir misiniz? öncelikle cinsel perhiz süresinin ne kadar etkilediğini öğrenmek istiyorum. eşim dokuz gün sonra gitti. Sonuçlar buna göre farklılık gösterebilir mi? Bir diğer soru sperm sayısının 194 Mil olması normal mi? bu perhiz süresiyle alakalı mı?

arkadaşım 9 gün çok uzun bir süre. Doktorlar cinsel perhiz süresinin 2-5 gün arasında olmasını istiyorlar. İdeali 3 gün. Perhiz süresi uzadıkça ölü hücrelerin artma olasılığı yüksek. Taze sperm çıkışının sürekli olarak sağlanması lazım ki yenileri üretilsin. 194 mlyon da gayet iyi bir sayı ama tek başına bu veri malesef birşey ifade etmiyor. İLeri hızlı oranı? Morfolojisi?...vs. lazım

Volume: 3
Viskozite: Normal
ph: 8
Sperm Sayısı (mil/ml): 194
Toplam Sperm Sayısı (mil/ml): 582
İleri hızlı (a): %52
Yavaş İleri (b): -
Yerinde Hrkt: %13
Hareketsiz: %35
Morfoloji (Normal): %41
Morfoloji (Patolojik Form): %50
Lökosit: -

Değerler bu şekilde. 9 gün çok uzun süreyse sperm testini yeniden yaptırmamız gerekir mi? Tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Hanımlar hekimzade firmasının SEMENOR diye sperm için üretilmiş tamamen bitkisel bir ürünü var.Kullanan yok mu bunu ya hû?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…