- 12 Ekim 2014
- 56
- 22
- 48
- 36
- Konu Sahibi sevdakar70
-
esim azo muermiyogram - - - -
MAKROSKOPİ
CİNSEL PERHİZ SÜRESİ 4 GÜN 2 7
Miktarı 2,8 cc > 1.5
Vizkozite normal < 2
Likefaksiyon normal Dakika < 60
Ph 8,5 > 7.2
SİGARA KULLANIMI EVET
ALKOL KULLANIMI HAYIR
1 ml deki Sperm konsantrasyonu Milyon/mL
Toplam Sperm sayısı 0,40 MİLYON Milyon
TOTAL MOTİLİTE 0,00 MİLYON % > 40
A) HIZLI İLERİ HAREKETLİ %
B) YAVAŞ İLERİ HAREKETLİ %
C) YERİNDE HAREKETLİ %
D) HAREKETSİZ 0,40 MİLYON %
MORFOLOJİ
Normal morfoloji % >4
Anormal morfoloji %
Baş Anomalisi %
Kuyruk Anomalisi %
Boyun Anomalisi %
MİKROSKOBİ
Lökosit negatif Bin/mL
Eritrosit Milyon/mL
Aglutinasyon
İmmatür Germ Hücresi
merhaba benimde şimin sperm analiz raporu var elimde.analizi yapan doktor sıvılaşma süresinin 60 dakika olduğunu ve marfolijisinin yüzde kırk3 olduğunu vizkoziitenin de 2.4 olduğunu söyledi bunlar sıkınıtlımıdır.eğer anlıorsanız lütfen bana açıklayacı bir yorum yazmanısı rica ederim.teşekkürler.Merhaba moralinizi bozmak istemem ama sanırım sperm sayısı az olduğu için konsantrasyon yazma gereği duymamışlar. Verdiğiniz sonuçlara göre toplam 400 bin sperminiz var ve bunun hepsi hareketsiz (yani normal yolla dölleme yeteneği yok). Eğer sonuçlar doğruysa aşılama da önermeyeceklerdir. Tüp bebek tedavisi olmanız gerekebilir.
Ama testi ilk defa yaptırdıysanız ve daha önce böyle bir sonuç almadıysanız bence yeni bir test daha yaptırın, varikosel var mı yok mu bunu da tetkik ettirin.
Ama bu sonuçlar doğruysa bir an önce tüp bebeğe başlamanız gerekebilir eşinizde azospermi (yani hiç sperm üretememe) başlama riski olabilir.
Moralinizi bozduysam hakkınızı helal edin ama veriler doğruysa durum pek iç açıcı değil ve elinizi çabuk tutmanız gerekebilir diye bu kadar açık açık yazdım.
mutlu ve sağlıklı günler dileklerimle
merhaba benimde şimin sperm analiz raporu var elimde.analizi yapan doktor sıvılaşma süresinin 60 dakika olduğunu ve marfolijisinin yüzde kırk3 olduğunu vizkoziitenin de 2.4 olduğunu söyledi bunlar sıkınıtlımıdır.eğer anlıorsanız lütfen bana açıklayacı bir yorum yazmanısı rica ederim.teşekkürler.
elimde var yazayım size.
hacim:4.2
sayım :45.000.000
morfoloji %43*
viskozite:2.4 cm*
sıvılama süresi : 60*
çıkan rapor da yanında yıldız koyulanlar farklı diğer hareketliliği normal çıkmış.
resim ekte.
selam arkadaşlar. benim eşim de spermiogram yaptırdı. sonuçlarını ben de paylaşmak istiyorum fakat konu açamadım. rica etsem sorularımı yanıtlayabilir misiniz? öncelikle cinsel perhiz süresinin ne kadar etkilediğini öğrenmek istiyorum. eşim dokuz gün sonra gitti. Sonuçlar buna göre farklılık gösterebilir mi? Bir diğer soru sperm sayısının 194 Mil olması normal mi? bu perhiz süresiyle alakalı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?