• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Sperm sonucu 0 çıktı 😢

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Mrvaziz2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
77
42
38
Eşimin sperm testi sonucu herşeyi 0 çıktı. Böyle olup hamile kalanlar veya tedavi olarak ne yapılır hafızam durmuş durumda

Eşimin sperm testi sonucu herşeyi 0 çıktı. Böyle olup hamile kalanlar veya tedavi olarak ne yapılır hafızam durmuş durumda
Toplam sperm sayısı mı 0 çıktı yoksa ileri hareket sayısı mı 0 çıktı

Merhaba mrvaziz öncelikle böyle durumlarda 15 gün sonra testin yenilenmesi önerilir
Sperm sayısı 0 sanırım, herşey 0 yazmışsnz çnkü..
Yine aynı sonuç çıkarsa tedaviye başlanır
Hangi şehirdesinz bilmiyorm ama eğer tekrar 0 çıkarsa bu menide hiç sperm olmaması yani azospermi deniliyor buna, istanbulda celattin peru var bu tip hastalarda uzman
Artık mikroTESE ameliyatıyla sperm bulunuyor donduruluyor ve gebelik sağlnıyor ama tabi tüp bebekle.. Dna hasarında bakılıyor..
Yani teknoloji ilerledi kendini üzme, sizin için biraz zaman alıcı yorucu bir süreç olacaktır ama umarım sonu güzel olur

Toplam sayı sıfırsa hormonlara bakılır genetik test yapılır.Önce tedaviyle normal çıkış oluyor mu ona bakılır .En son TESE ameliyatı yaparlar.Testislerden ameliyatla sperm aranır .Eğer bulunursa tüp bebek yapılır .Bulunmama ihtimali var tabi.En son ROSİ yöntemi geliştirildi .Olgun olmayan spermlerle bile tüp bebek yapılabiliyor .Ha bide eğer hormonlar çok düşükse hormon tedavisiyle bile doğal yoldan bebek olabilir .Ama uzun bir süreçmiş .Veya kanallarda tıkanıklık varsa belki ameliyatla açılabilir .O zamanda doğal yoldan olma ihtimali var .Ama onun dışında tüp bebek

Bebeğim sizde de mi sıkıntı vardı?
Bitanem bziimki şöyleydi ileri hareket saysı yüzde 11 di dr düşük dedi 26 olması gerek dedi diğerleri iyi güzeldi testte dr ilaç yazdı almadık gidip keçi boynuzu pekmezi fındık falan aldım onlarıı yedi vee çok şükür Rabbim nasip ettim mucize bu bebek 😍

Bitanem bziimki şöyleydi ileri hareket saysı yüzde 11 di dr düşük dedi 26 olması gerek dedi diğerleri iyi güzeldi testte dr ilaç yazdı almadık gidip keçi boynuzu pekmezi fındık falan aldım onlarıı yedi vee çok şükür Rabbim nasip ettim mucize bu bebek 😍
Biz de de ileri hareket az galiba baloncukum öyle dedi. 🤗 sonucu yarın doktora gösterecem.

Biz de de ileri hareket az galiba baloncukum öyle dedi. 🤗 sonucu yarın doktora gösterecem.
Sonuca birde ben bakablirmiyim emin ol herşey bahane kısmet olsun hele nasıl pat diye bebiş oluyo Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah sana daaaaa😍😍

Aynı durumda olan arkadaşım vardı. Tüp bebek tedavisine başlayın çok geçmeden dedi doktor. Eşini ameliyata aldılar sağlıklı sperm bulmaya çalıştılar ama bulamadılar maalesef. Ama belki sizde bulunur. Uzman bi doktorla görüşün mutlaka

ben günlerdir ölü gibiyim. Hiç beklemiyodum beklemiyoduk ve aşırı cahilim böyle konularla ilgili hiç bişi bilmiyorum. İçimden hep spermi düşük olursa ilaçla yükseltiriz diye düşünürken sıfırla karşlaştk
Merhaba mrvaziz öncelikle böyle durumlarda 15 gün sonra testin yenilenmesi önerilir
Sperm sayısı 0 sanırım, herşey 0 yazmışsnz çnkü..
Yine aynı sonuç çıkarsa tedaviye başlanır
Hangi şehirdesinz bilmiyorm ama eğer tekrar 0 çıkarsa bu menide hiç sperm olmaması yani azospermi deniliyor buna, istanbulda celattin peru var bu tip hastalarda uzman
Artık mikroTESE ameliyatıyla sperm bulunuyor donduruluyor ve gebelik sağlnıyor ama tabi tüp bebekle.. Dna hasarında bakılıyor..
Yani teknoloji ilerledi kendini üzme, sizin için biraz zaman alıcı yorucu bir süreç olacaktır ama umarım sonu güzel olur

çok zor çok. Evlenirken hemen bebişimiz olur diye hayaller kurarken nerde bulduk kendimizi inanamıyorum 😢 bari düşük olsaydı da böyle olmasaydı
Toplam sayı sıfırsa hormonlara bakılır genetik test yapılır.Önce tedaviyle normal çıkış oluyor mu ona bakılır .En son TESE ameliyatı yaparlar.Testislerden ameliyatla sperm aranır .Eğer bulunursa tüp bebek yapılır .Bulunmama ihtimali var tabi.En son ROSİ yöntemi geliştirildi .Olgun olmayan spermlerle bile tüp bebek yapılabiliyor .Ha bide eğer hormonlar çok düşükse hormon tedavisiyle bile doğal yoldan bebek olabilir .Ama uzun bir süreçmiş .Veya kanallarda tıkanıklık varsa belki ameliyatla açılabilir .O zamanda doğal yoldan olma ihtimali var .Ama onun dışında tüp bebek

Canım malesef senin yaşadıklarına benzer şeyleri bende yaşadım 2 ay oldu hala alışamıyorum .Bizde diyorduk korunmayı bırakırızhemen olur.İnsan hiç konduramıyor ki ..Bizim de ilk başta tek tek çıkmıştı .en son 600 bin çıktı şu an tedavideyiz ilaç ve vitaminler kullanıyor eşim .2 aya tüp bebeğe başlıyacağız.Sizde geciktirmeden hemen doktora gidin

Keçi boynuzu pekmezi ni öneririm Rabbim nasip etsin inşallah 🥰

Öyle düşünme M Mrvaziz2 evet zor çok zor seni bizler çok iyi anlıyoruz ama çok şükür zorda olsa zamanda alsa dermanı var
Vakit kaybetmeden celalettn peru ile görüşün

Back