Erkek İnfertilitesi Sperm sayısında bu kadar artış olabilir mi?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

dilektontis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
8
4
36
2 yıllık evliyim.Ben 30 eşim 33 yaşında. Çocuk kararı alınca, denemeden önce kontrol amaçlı eşimle birlikte muayene olduk. Eşime özel hastahanede spermiogram yapıldı. Hem sayısı hem de ileri hızlı harekette ciddi düşüklük tespit edildi.
***ilk test: Ml de 4 milyon sperm ve ileri hızlı hareket oranı 5...

Bu esnada eşimde varikosel başlangıcı tespit edildi ve ameliyat olması şart dendi...
Eşim ameliyat olmadan bir doktorun daha onayını alma amaçlı bu sefer devlet hastahanesine gitti.
Orada tekrar spermiogram yapıldı.
***ikinci test: Ml de 7 milyon sperm ve ileri hızlı hareket oranı 10...
İlk testin doğruluğu az çok teyit edilmiş oldu, ama bu doktor varikoseli ameliyat etmek yerine besin takviyesi hap yazdı ve eşimin 4 ay boyunca kullanıp tekrar sperm sayısı testi istedi. (hap progeny m)

Son olarak İstanbulda bir tüp bebek merkezinde bir spermiograma daha girdi. Daha doktorun verdiği ilacı sadece 1,5 aydır kullanıyordu. Onun için pek değişik sonuç beklemiyorduk, hatta sonuca göre tüp bebek için randevu bile alacaktık. Fakat gelen sonuçla şok olduk
***3.test : Ml de 75 milyon sperm , ileri hızlı 29 , total motalite 68...
sadece morfolojisi düşük çıktı...(krugere göre 2)

Bu konuda tecrübesi olanlar, fikirlerinizi çok merak ediyorum. Dalgalanma olur diyorlar ama bu değerler dalgalanmanın çok üzerinde. sizce tüp bebek merkezinin testine güvenmeyip tekrar test olmamıza gerek var mı? Biz doğal yoldan hamile kalmayı henüz daha yeni deneyeceğiz, bu değerlerle denemeye değer mi sizce?

Bu arada sayı sıkıntısı olup ta bunu okuyan varsa, doktorun yazdığı hap dışında etkisi olabilecek şunlar var ama tabi emin değiliz ne ne kadar etkili... (doktorlar bu kadar etkilemez diyorlar tek tek sorunca ama belki hepsi birleşince etkili oldu biz de bilmioruz)

-eşim günde 2 paket sigara içiyordu ilk test sonucunu aldığı gün bıraktı.
-ilk 2 test sonucu eşimin ağır grip geçirdiği, antibiyotik kullanıp serum vs ile iyileştiği döneme yakındı.
-eşim sebze meyve neredeyse hiç yemez, ağırlık sporu yapıyor sürekli et yumurta yer protein, belki bu sebeple besin takviyesi hap çok etkili oldu...

işin özeti kafamız çok karıştı, sizce ne yapsak?

Son düzenleme:
Antibiyotikler ve bazı ilaçlar sperm sayısını düşürüyormuş bunu biliyoruz, sigarada çok önemli bir faktör bırakması işe yaramıştır.. ne olursa olsun tüp bebek merkezi en doğru sonucu verir ona güvenin ve ona göre karar verin antibiyotiklerin etkisi geçtiğinde sayınız sıçramış olabilir.. geçmiş olsun

2 yıllık evliyim.Ben 30 eşim 33 yaşında. Çocuk kararı alınca, denemeden önce kontrol amaçlı eşimle birlikte muayene olduk. Eşime özel hastahanede spermiogram yapıldı. Hem sayısı hem de ileri hızlı harekette ciddi düşüklük tespit edildi.

Bu esnada eşimde varikosel başlangıcı tespit edildi ve ameliyat olması şart dendi...
Eşim ameliyat olmadan bir doktorun daha onayını alma amaçlı bu sefer devlet hastahanesine gitti.
İlk testin doğruluğu az çok teyit edilmiş oldu, ama bu doktor varikoseli ameliyat etmek yerine besin takviyesi hap yazdı ve eşimin 4 ay boyunca kullanıp tekrar sperm sayısı testi istedi. (hap progeny m)

Son olarak İstanbulda bir tüp bebek merkezinde bir spermiograma daha girdi. Daha doktorun verdiği ilacı sadece 1,5 aydır kullanıyordu. Onun için pek değişik sonuç beklemiyorduk, hatta sonuca göre tüp bebek için randevu bile alacaktık. Fakat gelen sonuçla şok olduk

Bu konuda tecrübesi olanlar, fikirlerinizi çok merak ediyorum. Dalgalanma olur diyorlar ama bu değerler dalgalanmanın çok üzerinde. sizce tüp bebek merkezinin testine güvenmeyip tekrar test olmamıza gerek var mı? Biz doğal yoldan hamile kalmayı henüz daha yeni deneyeceğiz, bu değerlerle denemeye değer mi sizce?

Bu arada sayı sıkıntısı olup ta bunu okuyan varsa, doktorun yazdığı hap dışında etkisi olabilecek şunlar var ama tabi emin değiliz ne ne kadar etkili... (doktorlar bu kadar etkilemez diyorlar tek tek sorunca ama belki hepsi birleşince etkili oldu biz de bilmioruz)

-ilk 2 test sonucu eşimin ağır grip geçirdiği, antibiyotik kullanıp serum vs ile iyileştiği döneme yakındı.
-eşim sebze meyve neredeyse hiç yemez, belki bu sebeple besin takviyesi hap çok etkili oldu...

Geçmiş olsun devlette yapılan test el özelde yapılan test değişik çıkıyor nedense bizim ilk devlette 6 milyon çıktı ameliyat denınce farklı bi doktora daha gittik oda detay merkezınde yaptırmamızı söyledi testi orda 14.900 bu rakamla ameliyat oldu eşim 3 ay oldu ameliyat olalı bu arada progeny kullandı eşimde 3 ay ki hala devam ediyor kontrol a gittik doktora tekrar test istedi detaydan şuan 35.800 3 ayda bukadar yükseldi yani bizim ve eşim hala çok sigara içiyor

-eşim sebze meyve neredeyse hiç yemez, belki bu sebeple besin takviyesi hap çok etkili oldu...

Cnm genelde tüp bebek merkezinde yapılan testler en doğrusudur çünkü sayımı elle yapıyorlar. 2 paket sigarayı bırakması çok etki etmiştir. Ayrıca antibiyotik sperm değerlerini düşürüyor. Bilen gerçek bu. Ve spermlerde dalgalanmalar olur. Doğrudur sonuç bence. Kafanız rahat olsun. Bide testlerinizi hep aynı yerde yaptırmaya gayret gösterin.

Eger testi surekli farkli yerlerde yaptirirsaniz kafanizdaki acabalar hic bitmez gelisimi gormek icin ayni yeri tercih etmeniz en dogrusu olur .Gittiginiz merkezlerin guvenilirligini arastirmakla baslayabilirsiniz

-eşim sebze meyve neredeyse hiç yemez, ağırlık sporu yapıyor sürekli et yumurta yer protein, belki bu sebeple besin takviyesi hap çok etkili oldu...

Antiniyotik tedavisinden kaç hafta sonra 3. Testi tekrarladınız cnm ???

Antibiyotik ve stres etkiler. Eşiniz bu duruma alışmış olabilir daha rahat geçiriyorsa süreci. Kendimizden varsayarsak ilk defa vajinal muayene de aşırı utanma sıkılma mevcut sonra mecbur zamanla alışıyor ve normal karşılıyoruz. Stres de etki eder herhalde. Ki sigara büyük faktör

Kızlar merhaba,
Topiğinize yeni katılıyorum.
Eşim 17 ağustosta varikosel ameliyatı oldu doktor neofortil verdi bende yanında evicap kullandırdım %1 olan deyer %15 olmuş 3 ay sonra biz bu ay tüp bebek yaptıracaktık. Doktorumuz bize bir ay daha neofortil kullan 25 günde klomen kullan dedi. Ben içinde bir sürü şey olan ahmet maranki tarıfını yaptırdım aksamları keçiboynuzu kürü meyve sabahları ceviz yediriyorum. Bir ay sonra testimiz var umarım yolunda gider hersey.Sizde etkili olan bi kür var mıydı ?

Kasım ayı sonunda doktorlar 4milyondan 75milyon/ml ye çıkan spermiogram sonucuna rağmen, morfoloji düşük, siz tüp bebek düşünün demişlerdi.
Biz hiç doğal denemediğimiz için, doğal denemeden tüp bebek bize mantıksız geldi ve vazgeçtik o zaman tüp bebekten.
Dün müjdeli haberi aldık, sonuç pozitif. 5-6 haftalıkmış üstelik. Sevinçten havalara uçtuk resmen.
Eşime daha önce varikosel ameliyatı olman şart demişlerdi. Onu da olmaktan vazgeçmiştik araştırınca.

Özellikle yeterince doğal yoldan denememiş olanlar mutlaka doktorların dediğini de iyice araştırın, tek yere bağlı kalmayın, balıklama yaptırmayın herşeyi. Biz varikosel ameliyatına tamam desek şu an hala spermlerin sıfırdan normale yükselmesini bekliyor olacaktık...

Şu an tek dileğimiz sağlıklı sorunsuz bir gebelik... Amin...

Kasım ayı sonunda doktorlar 4milyondan 75milyon/ml ye çıkan spermiogram sonucuna rağmen, morfoloji düşük, siz tüp bebek düşünün demişlerdi.
Biz hiç doğal denemediğimiz için, doğal denemeden tüp bebek bize mantıksız geldi ve vazgeçtik o zaman tüp bebekten.
Dün müjdeli haberi aldık, sonuç pozitif. 5-6 haftalıkmış üstelik. Sevinçten havalara uçtuk resmen.
Eşime daha önce varikosel ameliyatı olman şart demişlerdi. Onu da olmaktan vazgeçmiştik araştırınca.

Özellikle yeterince doğal yoldan denememiş olanlar mutlaka doktorların dediğini de iyice araştırın, tek yere bağlı kalmayın, balıklama yaptırmayın herşeyi. Biz varikosel ameliyatına tamam desek şu an hala spermlerin sıfırdan normale yükselmesini bekliyor olacaktık...

Ne güzel bir haber ama benim eşimin deyerleri çok düşüktü ameliyattan önce hep düşüyodu ameliyattan sonra ilaçlarla yükselme oldu benim doktorumda doğaldan yana ama daha ne kadar beklemem gerek bilmiyorum bi sürü ilaç bi sürü test bi sürü muayene artık eşimde bende çok yorulduk Takdiri ilahi elbette ama şansımızı deneyelim diyoruz umarım tüp bebekle müjdeli haberi alırız bu sefer Rabbim Bebegını sağlıkla kucagına almayı nasip etsin

Merhaba neler yaptınız bu süreçte acaba nasıl yükseldi değerleriniz . Bizim de düşük dereceli varikosel var doktor ameliyata gerek görmedi bi takviye önerdi ama maddi olarak zorladı bizi bayağı siz neler kullandınız neler yaptınız acaba??

Canim benim esimde ameliyat oldu.Nondo x kullaniyor esim 5 .sise bitmek uzere 1 sisede 60 tane var baya icti ondan ilk test yaptrdik.3 .ay yani 19.4 38.4 cikmisti hiz degismems 20 ilacin etkisi oldu mutlaka simdi cumartesi gunu tekrar test vericek kismetse .Ben ilac deguskligi isticem ilaclar gerckten pahali nondo 170/1 ay gidiyor .Baska ilac isticem ve ayni zmanda havuc kuru yaptim 1 ay 5 aya yakin keci boynuzu yapmistm 1 ayda keciboynuzu özü ve pekmezi kullandi.bal polen vs 1 kg yedi 5 ayda z.beklms incir veriyorum hersabah ve ben kendim hazirldm .keci boy.ozu pekmezi.bal.uzm pekmezi .caksir otu cayinida 3 aya yakin icti. Keten tohumu corek otu zencefil uzum cekirdgi karistdm sabah aksma 1 tatli kasigi yedryorm .Gorcez baklm neler olmus .Ama prodexs plus yada promen vs baska ilac isticm doktordan parasi icnde ben calisyrm yoksa cok zor almamz

Canim benim esimde ameliyat oldu.Nondo x kullaniyor esim 5 .sise bitmek uzere 1 sisede 60 tane var baya icti ondan ilk test yaptrdik.3 .ay yani 19.4 38.4 cikmisti hiz degismems 20 ilacin etkisi oldu mutlaka simdi cumartesi gunu tekrar test vericek kismetse .Ben ilac deguskligi isticem ilaclar gerckten pahali nondo 170/1 ay gidiyor .Baska ilac isticem ve ayni zmanda havuc kuru yaptim 1 ay 5 aya yakin keci boynuzu yapmistm 1 ayda keciboynuzu özü ve pekmezi kullandi.bal polen vs 1 kg yedi 5 ayda z.beklms incir veriyorum hersabah ve ben kendim hazirldm .keci boy.ozu pekmezi.bal.uzm pekmezi .caksir otu cayinida 3 aya yakin icti. Keten tohumu corek otu zencefil uzum cekirdgi karistdm sabah aksma 1 tatli kasigi yedryorm .Gorcez baklm neler olmus .Ama prodexs plus yada promen vs baska ilac isticm doktordan parasi icnde ben calisyrm yoksa cok zor almamz
Biz bi düzen olusturamadık işte piskolojik olarak insan sanıyor 1 ay kür yap takviye kulanınca hemen olucak düşüncesiyle cabuk pes ettik son 6 aydır hiç birşey yapmadık testte yaptırmadık şuan ne durumda bilmiyoruz son 1 aydır yine başladık birşeylere çakşır suyu l-arginin birde keçi boynuzu özü kullanıyor bakalım bunları dedim en azından 3 ay düzenli kullanalım olmadı yine doktor yolu :) hakkımızda hayırlısı

Amin canim pes etmeden yapmak lzm ben hersabah esime kahvalti hazirlrm suan hazrlmyrm ama mutlaka kocaman bir bardak meyve suyu skyrm .Onunla beraber veriyorum kurleri yoksa icmicek biliyrm o yuzden yapiyorum .Biktim artk diyor hakli ama napalim bak bende hayit tohumu aslanpencesi iciyorum midem bulanyr ama yinede iceyorum.

Amin canim pes etmeden yapmak lzm ben hersabah esime kahvalti hazirlrm suan hazrlmyrm ama mutlaka kocaman bir bardak meyve suyu skyrm .Onunla beraber veriyorum kurleri yoksa icmicek biliyrm o yuzden yapiyorum .Biktim artk diyor hakli ama napalim bak bende hayit tohumu aslanpencesi iciyorum midem bulanyr ama yinede iceyorum.
Bu arada proxeed kullandık biz 3 ay bir aylık kutusu 160 lira filandı onu kullandıktan sonra bizim değerlerimiz dahada düştü anlamadım ters etki yaptı bize heralde

İlginc canim bilmiyorm .Ama bence bian once doktora gitsenz iyi olur . Destek almk sart
Doktor işte bize proxeedi verdi hamile kalıncaya kadar kullansın esin dedi :)) ee ona maddiyat mı dayanır ucu bucağı yok işte bi üç ay şu bitkiselleri deniyelim de sonra başka doktora gideriz muhtemelen

İlaclarda cok pahali canim bizim kullandgmz ilac degil bitki ekstresiymis .Denicez bakalm ama ben keci boyn kurune cok inanyrm onun faydasi cok.5 ay falan kullanca suyunu 2 ayda pekmezle ozunu denedik gorcez kismtse nolmus

X