• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Sperm sayısı problemi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

mutluuugizz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2020
580
532
18
Merhaba arkadaşlar 4 aylık evliyim ve 4 aydır korunmuyoruz fakat ilk 2 ay gebelik oluşmayınca ve ailemde herkes ilk aydan gebe kaldığı için bir şeylerde problem olduğunu hissettik ve eşimin babasında geçmiş zamandan sperm problemi yaşadığı için problem olup olmadığını hemen öğrenmek istedik. Ben muayene oldum herhangi bir problem çıkmadı hormonlarımda dahil. Fakat eşimde sperm sayısı 2 ay önce toplam 11 milyon ve İleri hareketli %15 Morfoloji %47 çıktı sonra tek bir teste baki kalmamak için Adana medline hastanesinde yaptırdık toplam 16 milyon ve İleri hareketli %45 çıktı. Hormonlarına baktırdık ve testesteron seviyesi düşük çıktı bundan dolayı doktorumuz klomen tedavisine başladı artı olarak proxeed plus önerdi. Biz tedaviye başladık ve bütün beslenmemizi değiştirdik sebze meyve fındık fıstık yeşil yapraklı besinler her gün sabah akşam taze sıkılmış havuç suyu keçiboynuzu suyu içti. Zeytinyağında kuru incir yedi . Yani yapmadığımız hiç bir şey kalmadı. Değişiklik olup olmadığını görmek için 55 gün geçtikten sonra yani bugün Test verdik ve şok olduk sayı 3.2 milyona düşmüş ve ileri hareket %50 ne yapacağımızı şaşırdık klomeni direk bıraktı eşim. Ve çaresiz bir şekilde kendimizi tüp bebeğe hazırladık. :( bu sayı hiç mi değişmez hiç mi arttıramayız evet acele ediyorsun diyebilirsiniz ama inanın her dakika bunu düşünüyoruz küçücük bir umudumuz olsa bekleyeceğiz ama 1 gün 1 sene gibi geliyor bir umut ışığı olur musunuz ? :( bizim gibi bu durumu yaşayanlar oldu mu neler yaptınız? Kendimizi çok yalnız hissediyoruz

Hı testestoronumuz normal seviyeye yükseldi çok şükür onu atlattık hatta klomenden mi bilmem ama çoban çökerten kapsülünden içti eşim ve ben açıkçası ona bağlıyorum

Malesef size de klomen ters etki yapmış .Doktorlar neden direk klomenle başlıyorlar anlamış değilim .Klomeni bırakın , bir iki aya eski haline döner .Proxeede devam edin .

Malesef size de klomen ters etki yapmış .Doktorlar neden direk klomenle başlıyorlar anlamış değilim .Klomeni bırakın , bir iki aya eski haline döner .Proxeede devam edin .
Bir doktorda proxeed sadece hızı etkiliyor demişti açıkçası ne yapacağımızı şaşırdık

Merhaba arkadaşlar 4 aylık evliyim ve 4 aydır korunmuyoruz fakat ilk 2 ay gebelik oluşmayınca ve ailemde herkes ilk aydan gebe kaldığı için bir şeylerde problem olduğunu hissettik ve eşimin babasında geçmiş zamandan sperm problemi yaşadığı için problem olup olmadığını hemen öğrenmek istedik. Ben muayene oldum herhangi bir problem çıkmadı hormonlarımda dahil. Fakat eşimde sperm sayısı 2 ay önce toplam 11 milyon ve İleri hareketli %15 Morfoloji %47 çıktı sonra tek bir teste baki kalmamak için Adana medline hastanesinde yaptırdık toplam 16 milyon ve İleri hareketli %45 çıktı. Hormonlarına baktırdık ve testesteron seviyesi düşük çıktı bundan dolayı doktorumuz klomen tedavisine başladı artı olarak proxeed plus önerdi. Biz tedaviye başladık ve bütün beslenmemizi değiştirdik sebze meyve fındık fıstık yeşil yapraklı besinler her gün sabah akşam taze sıkılmış havuç suyu keçiboynuzu suyu içti. Zeytinyağında kuru incir yedi . Yani yapmadığımız hiç bir şey kalmadı. Değişiklik olup olmadığını görmek için 55 gün geçtikten sonra yani bugün Test verdik ve şok olduk sayı 3.2 milyona düşmüş ve ileri hareket %50 ne yapacağımızı şaşırdık klomeni direk bıraktı eşim. Ve çaresiz bir şekilde kendimizi tüp bebeğe hazırladık. :KK43: bu sayı hiç mi değişmez hiç mi arttıramayız evet acele ediyorsun diyebilirsiniz ama inanın her dakika bunu düşünüyoruz küçücük bir umudumuz olsa bekleyeceğiz ama 1 gün 1 sene gibi geliyor bir umut ışığı olur musunuz ? :KK43: bizim gibi bu durumu yaşayanlar oldu mu neler yaptınız? Kendimizi çok yalnız hissediyoruz
Ahh hep diyorum ki şu ssayı azlığında keçi boynuzu işe yaramıyor aksine düşürüyor sperm sayısını burdaklerin yarısı aynı hataya düşüyor dert etme keçi boynuzu kes inciride. Proxeed bu konuda iyi tek başına kullansan bundan daha iyi sonuç çıkardı eminim. Hormonlarınız nasıl

Hı testestoronumuz normal seviyeye yükseldi çok şükür onu atlattık hatta klomenden mi bilmem ama çoban çökerten kapsülünden içti eşim ve ben açıkçası ona bağlıyorum
Çoban çökerten aksine spermi çıkartan en önemli aktariyelerden. Fsh nasıl ? Keçi boynuzu tehlikeli

Ahh hep diyorum ki şu ssayı azlığında keçi boynuzu işe yaramıyor aksine düşürüyor sperm sayısını burdaklerin yarısı aynı hataya düşüyor dert etme keçi boynuzu kes inciride. Proxeed bu konuda iyi tek başına kullansan bundan daha iyi sonuç çıkardı eminim. Hormonlarınız nasıl
Çok şükür testesteron normal seviyede çoban çökerten kapsülü Ve klomen kullandı eşim 2 haftada normale döndü hatta bir doktor inanmadı bile yükselmiş olmasına. Neden keçiboynuzu felan düşürüyor ki doktorumuz özünü sakın kullanma al kır kaynat iç dedi bu sayfada kim ne fayda gördüyse yaptık. Ne yapmamız gerekiyor şuan

Çoban çökerten aksine spermi çıkartan en önemli aktariyelerden. Fsh nasıl ? Keçi boynuzu tehlikeli
Fsh Lh normal hepsi çok şükür sadece testesteron düşüktü o da normal hale geldi ama 50 gün doldu sadece 70 gün olmadığı için mi bu düşüş oldu

benim eşimin de lh ve fsh yğksek testestron normal ,
keciboynuzu suyunkaynatmak bizi de bir ara sıfırladı.
şuan 600 bin civarı .
incir kürü ile çakşır suyu veriyorum ben .
promen k , ımprly , teatrıo son 2 si de dna hasarı varsa gitsin diye . önümüzdeki ay tüp bebege baslıcaz .
malesef erkek sorunları cok karısık .
bayanlar gibi belli baslı seyleri yok.

şuan 600 bin civarı .
promen k , ımprly , teatrıo son 2 si de dna hasarı varsa gitsin diye . önümüzdeki ay tüp bebege baslıcaz .
70 gün bekledinizmi 600bin çıktıktan sonrA tekrar test yapmak için 70 günde oluşurmuş spermler

şuan 600 bin civarı .
Sanırım okuduklarıma göre hormon probleminde keçiboynuzu ters tepki veriyormuş ya vallaha ne yapacağımızı şaşırdık her yaptığımızı acaba düşürür mü acaba fayda sağlar mı diye düşüne düşüne bir hal olduk

şuan 600 bin civarı .
bayanlar gibi belli baslı seyleri yok.ö
70 gün bekledinizmi 600bin çıktıktan sonrA tekrar test yapmak için 70 günde oluşurmuş spermler
valla bu ilaçlara başlayalı 18 gün oluyor . 18 gün sonunda verdik . 600 bin cıktı. şimdi 30 gün sonra bir daja vericek donduruyoruz biz sayı az diye,
yumurta toplama günü soerm az gelirse diye

Sanırım okuduklarıma göre hormon probleminde keçiboynuzu ters tepki veriyormuş ya vallaha ne yapacağımızı şaşırdık her yaptığımızı acaba düşürür mü acaba fayda sağlar mı diye düşüne düşüne bir hal olduk
önemli olan kalitesi sayı çok önemli degil tüp bebekte.
morfoloji için incir kullanıyoruz biz

önemli olan kalitesi sayı çok önemli degil tüp bebekte.
morfoloji için incir kullanıyoruz biz
Biz nurs lokman hekim aktar mağazasına gittik orada kebabiye isimli bir karışım önerdiler arısütü bal polen kullandı keçiboynuzu havuç suyu ama tek olumlu olan şey çoban çökerten testestorunu düzenledi. Sayımızda düzelse keşke tek ümidimiz daha 70 günü doldurmamış olmamız. 70 ten sonrada herhangi bir ilerleme olmazsa tüp bebeğe yöneleceğiz bizde

panik yapmayon daha 4 ayşık evliymişsiniz ve aslında morfoloji cok iyi .
benim eşimin 1 di yeni 2 oldu morfoloji.
sayınız sa aşırı düşük degil bence .
yumurtlama gününü bularak birliktelik deneyin bu sürecte normal yoldan olur bence sizin .

Toplam 16 milyondan 3 milyona düşünce moralimiz yerle bir oldu açıkçası şuan doğal yoldan olacağını düşünmeyi geçtim tüp bebek olur mu acaba diye düşünmeye başladım verende Allah alanda Allah .ya iyice düşerse diye panik olduk. Düşünmeden duramıyoruz teşekkür ediyorum yorumunuz için Allah bizi evlatsızlıkla sınamasın en tez vakitte nasip etsin 🤲🏻

Çok şükür testesteron normal seviyede çoban çökerten kapsülü Ve klomen kullandı eşim 2 haftada normale döndü hatta bir doktor inanmadı bile yükselmiş olmasına. Neden keçiboynuzu felan düşürüyor ki doktorumuz özünü sakın kullanma al kır kaynat iç dedi bu sayfada kim ne fayda gördüyse yaptık. Ne yapmamız gerekiyor şuan
Öyle herşeyi kullanma inan hormonlar dengesizleşirse işin zorlaşır. Mesela fsh üst sınıra yakınsa sen keçiboynuzunu sürekli verdiysen yükselmiştir üretimi durduruyor malesef. Bu erkek konusu çok dikkat iistiyor. Sen yine iyisin korkma toparlarsın.

Öyle herşeyi kullanma inan hormonlar dengesizleşirse işin zorlaşır. Mesela fsh üst sınıra yakınsa sen keçiboynuzunu sürekli verdiysen yükselmiştir üretimi durduruyor malesef. Bu erkek konusu çok dikkat iistiyor. Sen yine iyisin korkma toparlarsın.
Teşekkür ediyorum inşaAllah 😊

Back