Erkek İnfertilitesi sperm sayisi az ve hareketi dusuk olanlar ne kadar surede hamile kaldiniz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Adetin 3. Günü ben iğnelere başladım karnımdan vurmaya dozajlarını zaten Söylüyorlar daha sonra yumurta çatlama iğnesi verdiler belli bir saati var o zamanda mutlaka vurulması Lazım çünkü yumurta çatlatma iğnesinden 36 saat sonra yumurta toplama işlemi Yapılıyor. Yumurta toplama işleminde hafif bir anestezi verildi Yarim saat uyudum uyandıktan sonra herşey bitmişti toplanmıştı yumurtalarım 6 yumurta toplandı yanlış hatırlamıyorsam benim yumurtalarım toplanmadan önce eşim sperm örneğini verdi daha sonra beni aldılar. Yumurta toplama işleminden sonra karnımda hafif sancılarım oldu. Hafif lekelenmem oldu normalmiş zaten sonrasinda Protestan iğnesi vermişlerdi ama bana çok ağır geldi iğneyi vurulduktan 3 saat sonra falan bacağım uyuştu ve sabaha kdr uyuyamadım. 2 gün sonra aradılar 4 tane yumurtamın döllendiğini söylediler 3. Gün transferi olacaktım transfer için çağırdılar gitmeden hafif idrara sıkışıp olmak lazımmış hazır olarak gittim aldılar beni transfer için 1. Kalite 8 hücreli embriyo transferi yapıldı transfer sırasında anestezi almıyorsun zaten çok kısa bir operasyon ekranda görüyorsun nereye yerleştirdiklerini sonrasinda seni odaya alıyorlar çok kıpırdatmadan idrara sıkıştığın için bez veriyorlar ona idrarı yapıyorsun beni 3 saat falan yatırdılar sonra eve geldim yine yattım o gün ertesi gün normal olarak Kalktım evde ufak Şeyler yapıp zaman geçirdim bol bol dua ettim 3. Gün dışarı çıktım arkadaşlarımla zaman geçirdim. 8. Gün Dayanamayıp test Yaptım sonuç 35 çıktı sonrasinda 2 gün arayla sürekli verdim kan erken başladığım için damarlarım morarmıştı artık ama sonucumuz güzel oldu çok şükür. Bu arada ilaçların dozajını yaşına yumurta kalitene göre ayarlıyorlar benim doktorum çok yumurta olmasını istemediği işin az ve kaliteli yumurta olsun diye dozajlarımı yüksek tutmadı bide yaşımdan dolayı 23 yaşındayım eşimde sadece sorun vardı. İğneleri vururken kontrollere çağırıyorlar zaten yumurtalar ne kdr Büyüdü diye bakmak için ona göre dozajı arttırıp yada azaltıyorlar. Transfer sonrası Protestan tablet kan sulandırıcı iğne ve crınone jel kullandım genital bölgemden sonrasinda da kalp atışlarını duyana kdr devam etmem söylendi ama benim kadın doğum uzmanım tüp bebek doktorumdan farklı olduğu için bunların hepsini kullanamana gerek yok bence dedi bende sadece Protestan hapına devam ettim kalp atışlarını duyana kdr çok şükür şuan 20 haftalık hamileyim darısı tüm isteyenlerin başına ama okuduklarından korkma sakin en zoru bekleme süresi diğer işlemler hiç
Bişey ben kaşım alırken bile cani yanan biriyim ama kendime iğneleri karnımdan vuruyordum
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Mrb arkadaslar konuyu acali baya olmustu esim tekrar sperm testi yaptirdi ve 137 500milyon sperm sayisi konsantrasyon 127 milyon ileri hizli %20 oldu cok sukur doktor herseyin duzeldigini yakinda hamile kalabilecegimi soyledi cok mutlu oldum cok sukur darisi herkesin basina rabbim hepimize nasip ettin :) :) :)
merhaba siz mesaj atalı epey zaman geçmiş benim eşiminde ileri %6 çıktı bir daha test verecek inşallah artmıştır sizinki gibi. bu arada durum ne sizde hamile kalmışsınızdır umarım??????

4 senedir deniyoruz normal yollarla olmadı bizim, 1 tüp bebek denemesi oldu o da tutmadı. İleri hareket sıfır bizde şu anda, bir iki defa testlerde %12'ye kadar çıktı bu zaman diliminde.
Hız faktörü, sayı faktörü önemli ama morfoloji de çok önemli. Genellikle hız ve morfoloji birbirini etkiliyor zaten. Morfoloji yüksek olduğunda hızlı sperm sayısıda otomatik olarak artıyor. Yani sperm ne kadar düzgünse yapısı, tipi, genetiği ne kadar olması gerektiği gibiyse zaten onlar hızlı oluyor. Bozuk, sorunlu spermler hareket edemiyor. Morfoloji gerçekten sıfır olduğunda ne kadar iyi sperm bulunmaya çalışılırsa çalışılsın, yumurta döllense bile tutunma ihtimali düşüyor yada düşükle sonuçlanıyor, çünkü embriyo genetik olarak sorunlu oluyor. Tüp bebekte başımıza gelen genellikle bu oluyor.
Mofoloji sıfır iken hamile kaldım diyenlerde ise genellikle şöyle bir durum oluyor, bu testle belirli istatistik koşullara göre yapılıyor. Yani 1 tane çok düzgün sperm varsa bile 10 milyon sperm içerisinde morfoloji test sonucunuz sıfır olarak geliyor. Genelde 1 adet - 5 adet sperm var şeklinde belirtilen testler ise azosperm erkeklerde detaylı şekilde yapılıyor. Örneği eşinizin 1 milyon spermi varsa ve 1 tane sağlam ve hızlı spermi bulunuyor ise morfoloji yüzdeniz %0,0001 oluyor. Sonuçlarınız testte sıfır gelirken o spermle hamile olma şansınız yüzmilyonda 1 bile olsa var demek oluyor. Morfoloji sıfırken hamile kaldım diyenlerinde durumu bu oluyor.
Benim çok bir ümidim yok. Zorla güzelikte olmaz. Zorlarken sonuçlarınıda iyi düşünmek lazım. Olmuıyorsa vardır bir sebebi.

X