• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Sperm kac gun yasar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Öncesini sonrasını bilmem ama araştırmalara göre sperm rahim yolunda ve rahimde 3 ile 5 gün arası yaşar geç döllenme de bu şekilde olur mesela

Şimdi şöyle bir gerçekte var bazen o yumurtlama takip uygulamaları yanlış çıkıyor zira benim 2. Degil 3.hafta yumurtlamam oluyormuş o şekilde kaldım ben öncesinde de olabilir neden olmasın ki.. umarım hamilesinizdir 💜

2 gunle 5 gun arası . sperm sahıbı kısının psıkolojık ve fızıksel saglıgı ve vajına ph ı ömrunu etkıler. tam yumurtlama gunu bılınmıyorsa takvım yanıltıcıdır. 2 3 gun ılerı gerı oynama yaparsa ıhtımal degısır. eger ıstenmeyen bı durum olduysa 72saat ıcınde ertesı gun hapı almanı onerırım.. adetın gecıktıyse de bı testle bunu kesınlestırebılırsın.

Öncesini sonrasını bilmem ama araştırmalara göre sperm rahim yolunda ve rahimde 3 ile 5 gün arası yaşar geç döllenme de bu şekilde olur mesela
yani dolayli olarak dollenmeyı saglayan sperm olunca dogru olabılır. lakın gec yumurtlamadan olusan gebelik gec dollenme oluyo tamamen yumurtlama zamanıyla alakalı. orda 5 gun dursa da 2 gun dursa basrol herzaman yumurta :oops:

Geç döllenme yumurtlama ile alakalıdır yumurtlamanın geç olduğu ve döllendiği zaman geç döllenme olur. Eğer yumurtlamaya yakın ilişki olursa sperm ovulasyon gününe kadar yaşar ve döllenebilir bu geç döllenme değil normal olması gerekendir. Çatlayan yumurta sadece 24 saat yaşar. Yumurta çatladıktan 24 saat içinde ilişki olursa yine döllenme ihtimali vardır. Buda geç döllenme değil normal olandır. Bunlar doktorun söyledikleridir kendimde geçen Aralık ayı 25.gün yumurtlama gördüm otuz günde bir adet olurum stres yüzünden geç oldu herhalde yumurta geç döllenmeydi o yüzden

Back
X