sperm hormon ve mikrotese sonucumuz?

IHLAMUR01

EN BÜYÜK İSRAF NEFESLERİ BOŞA GEÇİRMEKTİR.
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2010
357
28
118
merhabalar.1yıl 8 aylık evliyiz.eşim 31 ben ise 30 yaşındayım.eşimin 6.aydaki hormon tahlil sonuçları FSH:23.89,LH:17.78,TOTAL TESTESTERON:7.34.2.sonuçları endol ve klomen sonra proxed plus tan sonraki sonuçları:FSH:19.3,LH:8.94,TOTAL
TESTESTERON:231 ve PROLAKTİN:8.92.sperm sonucu sperm test sonucu
miktar :2.4 ml
renk:gri beyaz
görünümpak
ph:7.6
sıvılaşma:30 dakkada akışkan
fruktoz:221 mg/
mikroskopi:santrifüj öncesi ve sonrası yapılan preparatlarda sahalarda canlı veya hareketsiz spermatoza görülmedi.5-6 lökosit 2-3 prostatik hücre görüldü.4 gün önce mikrotese ameliyatı yapıldı fakat sperm hücresine rastlanmadı.olgunlaşmamış hücre bulundu tahminen tekrar 1 ilaç tedavisine başlanıp mikro tese ameliyatı diğer testisten uygulanacak.ve eşimle beni aynı anda işleme alacaklar.mikrotese sonucu kötümü bebek olma ihtimali nedir?2.mikrotese işleminde sperm bulunma imkanı varmıdır acaba?.teşekürler.

merhaba maalesef bahsettiğiniz sonuçlarla olumlu birşey söylemek güç, ilaç tedavisi sonrası yapılacak ikinci bir microtese ameliyatnın da hayal krıklığı yaratması ihtimali çok yüksek. sevgiler

merhaba maalesef bahsettiğiniz sonuçlarla olumlu birşey söylemek güç, ilaç tedavisi sonrası yapılacak ikinci bir microtese ameliyatnın da hayal krıklığı yaratması ihtimali çok yüksek. sevgiler
teşekürler doktor bey bu yola baş koyduk nasibimizde varsa sonuna kadar devam neyapalım.hocam olgunlaşmamış hücrenin olgunlaşma imkanı yokmudur peki?sonuçta hücre olgunlaşmamış ta olsa var.?teşekürler saygılarımla.

merhaba hocam bu arada mikro tesedeki patoloji sonucumuzu öğrendik.evet sperm yok.ama doktor bey sperm hüsrelerini gördüğünü yazmış.yani ilaç tedavisi 6 aylık devam edecez.teşekürler

çok teşekürler hocam nasip olurda bebek sahibi olursak bu sonuçlarla sizi bilgilendireceğim inşallah.saygılar.

merhaba arkadaşlar
8 yıllık evliyiz eşim 2006 yılında tese oldu hiç sperm bulunamadı 10 ekim 2011 de gen art tüp bebek merkezinde kaan aydos mikro tese ameliyatı yaptı ve olgunlaşmamış hücrelerin olduğunu 6 ay daha tedaviye devam etmemiz gerektiğini ve mart gibi tüp bebeğe giderek 2.mikro tesenin yapılacağını söyledi acaba bu durumda olupda bebek sahibi olan lar varmı bu konuda yardım ve açıklamalarınızı bekliyorum.inşlh allahım isteyen herkese o mutluluğu yaşatır.(

merhaba olgunlaşmış sperm yok ise ve bunun hormonal belirlenmiş bir nedeni yok ise ilaç tedavilerinin ve beklemenin pek bir anlamı yoktur açıkçası. eşinizin azospermi nedeninin ne olduğunu bilmek gerekir. sevgiler.

merhabalar, biz 13 aylik evliyiz ve son 5 aydir korunmuyorduk. Doktora gittik benim icin durum normal fakat esimden spermiogram istendi. 2 kez yapildi ve maalesef sperm sayisi '' 0 '' Micro Tese yontemiyle sperm ana kaynagindan alinacak ve Tup bebek tedavisi uygulanacak. Basari orani % 60-70 dedi doktor. Esimden kan tahlili istedi FSH , LH ve Prolaktin normal degerler yuksek cikti. Benim sorum acaba bu hormanal duzeyler dusurulurse bu olaya etkisi olur mu ? bu degerleri yorumlar misiniz ?

LH= 12.28ml Normal Deger 8.62ml
FSH= 23.31ml Normal Deger 19.25ml
Prolaktin= 23.98ml Normal Deger 13.3ml
Total Testesteron= 2.67ml Normal Deger 7.81ml

Merhabalar, maalesef bu değerlerin düşürülmesi söz konusu değil. çünkü üretim yapamadığı için testisler hormon değerleri bu kadar yükseliyor. Tese ameliyatı şart. Yola çıkmışsınız zaten bol şans diliyorum, allah gönlünüze göre versin. Sevgiler.

merhaba doktor bey ben danimarkada yasiyorum ve bizde cocuk istiyoruz fakat burdaki doktolar ne derler biraz pervasiz giibi bizde test sonuclarina baktigimizda hicbirsey anlayamadik eger bakip yorumlarsaniz cok sevinirim size simdi tek tek hepsini yazacam

pt-semen ;klarhed let uklar
sem konsistens;arb.visk. naturlig
pt-semen;vol 1,5
sem-spermatozoa;antal 54
sem spermatozoa;antalk. 36
sperm-spermatozoa(motile med IgA) afbes
sperm-spermatozoa(motile med IgG)afbes
sperm-spermatozoa(norm)antalfr 27
sperm-spermatozoa(immotile):antalfr 45
sem+Cermu-spermatozo-gennemtræ 25
sem-Leukocytter:arb.k 3
sem-spermatozoa;motilitet 3
sem-spermatozoa;motilitet(cirka 3h;0) 3

biraz uzun oldu ama insallah biseyler cikartabilirsiniz simdiden tskler

Son düzenleme:
Merhaba bana yazdıklarınızdan anlayabildiim kadarıyla sperm sayısı 36 milyon normal sayıda. Miktarı biraz az. Hareketli sperm sayısında biraz azlık var bunun dışında sizin muayenenizle birlikte değerlendirme yaparak bir tedavi önerimek doğru olacaktır. Sevgiler.

Rabbim ezanlar hürmetine hayirli sağlıklı bebeklere kavuştursun benim de esime mikro tese yöntemi uygulanacak cuma günü prof gidicez dualarinizi esirgemeyen inşallah olumlu sonuçlarla karşılaşırız bizde hiç sperm hucresi yoktu fsh 27 dl

Allah hepinizin bu kpnuda yardımcısı olsun çok zor bi süreç başımızdan geçti bizimde cok yıprandık eşimle bu süreçte eşinşzin yabında olun psıkolojık acıda cok kotu oluyolarlar

Merhaba;
Eşimin sonuçlarına bakabilirmisiniz,
Ekli dosyada sonuçları var

Eklentiler

• image.jpg
    30,6 KB · Görüntüleme: 163
Esimin tahlil sonuclarina benziyor.cocugunuz oldu mu .ne yaptiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…