Sperm düşüklüğü ve varikosel hastaliği yardimci olurmusunuz?

BALSIN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
97
0
ben 1.5 yıllık evliyim.benim sol yumurtalığımda 6 cm lik endometriosiz kisti var.bu ay amelyatla aldırıcam.doktorum eşimide çağırdı.ona sperm tahlili yaptırdı sperm sayısı 1,5 milyon çıktı.hareketlilikte çok az.ürolojiye sevketildi.üroloji doktoru iki testiste varikosel olduğunu söyledi.ve hemen amelyat dedi.bu amelyat olmasa olan spermleride kaybedermişiz.
bu amelyatı olduktan sonra doğal yolla gebelik şansımız varmı?yoksa sadece tüp bebeklemi olur.
bu amelyatın başarısızlıkla sonuçlanması halinde olan spermlerde kaybolurmu.lütfen beni aydınlatırmısınız.......................................

canım varikoselden sonra sayının arttığını biliyorm hem de ciddi şekilde artıyomuş.
inşallah en kısa zamanda gelir bebeklerimiz

vorikoselin tek tedevi yöntemi ameliyattır kesin sonuç ameliyattan sonra ne zaman alınır? bu kişisine göre değişir.ama en az 3 ay geçmesi gerekir eğer sperm değerleri istenilen rakama ve hareketliğe ulaşırsa tabiki normal gebelik ollur sizin sayı çok az en kısa zaman da eşinizin ameliyt olması lazım yoksa bu değerler daha da düşer
ameliyat çok basit bir işlem korkacak birşey yok...

ben 1.5 yıllık evliyim.benim sol yumurtalığımda 6 cm lik endometriosiz kisti var.bu ay amelyatla aldırıcam.doktorum eşimide çağırdı.ona sperm tahlili yaptırdı sperm sayısı 1,5 milyon çıktı.hareketlilikte çok az.ürolojiye sevketildi.üroloji doktoru iki testiste varikosel olduğunu söyledi.ve hemen amelyat dedi.bu amelyat olmasa olan spermleride kaybedermişiz.
bu amelyatı olduktan sonra doğal yolla gebelik şansımız varmı?yoksa sadece tüp bebeklemi olur.
bu amelyatın başarısızlıkla sonuçlanması halinde olan spermlerde kaybolurmu.lütfen beni aydınlatırmısınız.......................................

cnm şuan hamileyim ikizlerim olacak allahın izni ile .....

tam birsene sonra kavuştum meleklerimle

bende adet olamam problemi vardı ve eşimde yüzde elli varikosel vardı
neyse yapılanlar sonrasında eşimin normal testlerinde sprem sayısı 1 cc de 10 milyondu ve yüzde 77 hareketsizdi.....eşim ameliyet oldu ve 1ccde sprem sayısı 13 milyon oldu
ve harektsizlik yüzde 56 geriledi ve yıkamalı testinde sayı 1 milyondu ameliyattan sonra 2 milyon oldu ...ama yinede micro ile hamiş kaldım cnm sayı bir milyon arttı
bu ameliyatın faydası ileride eşim kalan spremlerini yitirmeyecek evet ameliyat olmazsa kaybetme şansı çok yüksek ....varikosel bacaktaki variz gibi damar genişlemesi ....

canım benim eşimde geçen sene ameliyat oldu 3 ay sonra ki testinde ciddi bir artış gördü doktorlar fakat 3 ay sonra tekrarladık sayı ve hareketlilik yine düşmüştü ama eskisi kadar değil tabi.ben gebe kalamdım. eşimin sayısı şu an 23 milyon fakat hareketlilik %20 olduğu için. ben aşılama tedavisine geçiorum benim sana tavsiyem önce gerçekten iyi bir doktora danışın. gerçekten ileri derecedeyse bu ameliyatı olsun derim. bize biraz fayda sağladı ama amacımıza ulaşamadık. eğerki ameliyatın faydası olmayacaksa direk tedaviye geçin derim hem maddi hem manevi yıpranmanın bi anlamı yok mesela senin eşinin sayısı olsun olsun5 milyon olsun. o bile ancak tüp bebeğe yetr.. o yüzden bence ii araştır bu durumu... allah yardımcın olsun canım..a.s.

benim eşiminde çok düşük tü sperm varikosel ameliyatı geçirdi düzelme oldu keçiboynuzu kürünü uygulasın eşin ameliyatıda doktoru olsun diyorsa yapılsın

Sağolun arkadaşlar.
Evet haklisiniz bu amelyati olmamiz lazim.merak ettiğim
gittiğim dr uzman şimdide bunu araştitiyorum.dalinda başarilimi?
Yoksa bu biranştaki her doktor için kolay bir ameliyatmi.

X