• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasarı ile ilgili ACİLL

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Masal aden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2017
889
363
53
37
merhaba arkadaslar duan cok şaşkınım. 3 ay önce halosperm tekniği ile sperm dna hasar test sonucumuz %61 di.
3 ay sonrasında düzen lab. Sperm dna hasar testi %5.23.
Bu kadar anlamlı düşüğe sebep olacak bır tedavi görmedik sadece progeny m. (Antıoksıdan)
Bu dogru olamaz gibi gelıyor ne dusunuyorsunuz??

merhaba arkadaslar duan cok şaşkınım. 3 ay önce halosperm tekniği ile sperm dna hasar test sonucumuz %61 di.
Bu kadar anlamlı düşüğe sebep olacak bır tedavi görmedik sadece progeny m. (Antıoksıdan)
Onceki testi nerde yaptrmıstınız cnm? Düzenin sonucları güvenılır sanırım biz kaan hocanın hastasyz düzende yaptrmamızo istemişti.bazıları tedavide hızlıca fayda görüyor belki siz de o gruptasınızdr. Suanko sonuc cok iyi keyfini cıkarın;) spermıyogram nasıl baska bir sorun varmıydı

Onceki testi nerde yaptrmıstınız cnm? Düzenin sonucları güvenılır sanırım biz kaan hocanın hastasyz düzende yaptrmamızo istemişti.bazıları tedavide hızlıca fayda görüyor belki siz de o gruptasınızdr. Suanko sonuc cok iyi keyfini cıkarın:KK66: spermıyogram nasıl baska bir sorun varmıydı
Spermıyogram cok ıyı.
Kaan hocaya daha yenı gıttık canım bız sonuca göre işac kullanacaktık.
Öncekını memorıal sonuncusu düzen.
Ancak sevınemedım; arada mantıklı bır sonuc ilişkisi olmalı. Kullanılan teknıkler arası bır oynamayı kabul edebılırım. Bız baskılayıcı gerılemesınadına bır tedavı görmedik. Sadece antıoksıdan oda ilerlemesini önledıgı soylenıyor. Bu sonuc bana cok guvenılır gelmıyor

Spermıyogram cok ıyı.
Kaan hocaya daha yenı gıttık canım bız sonuca göre işac kullanacaktık.
Öncekını memorıal sonuncusu düzen.
Ancak sevınemedım; arada mantıklı bır sonuc ilişkisi olmalı. Kullanılan teknıkler arası bır oynamayı kabul edebılırım. Bız baskılayıcı gerılemesınadına bır tedavı görmedik. Sadece antıoksıdan oda ilerlemesini önledıgı soylenıyor. Bu sonuc bana cok guvenılır gelmıyor

DNA hasarı antioksidanlarla tedavi edilmiyor mu zaten? Antioksidan ilerlemeyi önlemek için değil baya baya tedavi için. Bence sonuç normal, tedaviye cevap vermiş demek ki. Bünyeden bünyeye değişir diye düşünüyorum. Doktorunuza sordunuz mu?

Bizim de 5 ayda %98.7 den %37 ye düştü.ikisinde de düzen lab.da tunnel tekniği ile bakıldı.ama eşim nisanda varikosel ameliyatı oldu onun olumlu etkisi oldu mu bilmiyorum.ilaç olarak da emodeks ve evicap kullandı kısa bi süre de proxeed plus.yani antioksidanla düşmesi normal.

DNA hasarı antioksidanlarla tedavi edilmiyor mu zaten? Antioksidan ilerlemeyi önlemek için değil baya baya tedavi için. Bence sonuç normal, tedaviye cevap vermiş demek ki. Bünyeden bünyeye değişir diye düşünüyorum. Doktorunuza sordunuz mu?
Haklısınız. Sıgara beslenme sekli dogrudan etken ancak bilindigi gibi 30 üzerindeki hasarlarda bu kadar hızlı bır gerileme cok fazla gorulmuyor. Sahsen cok arastırdım ancak bu sonucu bu kadar zamanda alan duymadım desem yerıdır.
Oksidatıf stres testı ile sonucun dogrulugunun saglaması yapılmıs olacak bır nevı. Ben labaratuardakı uzman ürologla gorustum. Kendısı oksidatıf stres sonucuna göre bakalım ancak bu sonucun normal olagan oldugunu soyledi.
Bılıyormuusunuz suankı durumuma bır nevı uzuluyorum. Sorun cıksa ayrı dert cıknasa ayrı dert .

Bizim de 5 ayda %98.7 den %37 ye düştü.ikisinde de düzen lab.da tunnel tekniği ile bakıldı.ama eşim nisanda varikosel ameliyatı oldu onun olumlu etkisi oldu mu bilmiyorum.ilaç olarak da emodeks ve evicap kullandı kısa bi süre de proxeed plus.yani antioksidanla düşmesi normal.
Anlıyorum. Sizin adınıza cok sevındım . Haklısınız doktorda oyle soyluyor.
siz ne yapmayı dusunuyorsunuz

Anlıyorum. Sizin adınıza cok sevındım . Haklısınız doktorda oyle soyluyor.
siz ne yapmayı dusunuyorsunuz
Ben temmuzda hamile kaldım üstelik bu değerlerle.spermiyogramda 1milyon civarındaydı.ama 6+2den sonra gelişmedi ne yazık ki. şimdi klomen verdi tansel hoca 25 gün kullanıp test istedi yine.ama klomen kullanırken başka hiç bişey kullanmayın dedi antioksidan vs. bakalım hasar iyice düşmeden tüp bebek düşünmüyoruz.

Inşallah gerçektir canm.cok sevinirim ..tekrar yapsan nasıl olur ..Memorial da ilki ücret ne kadar sizi zorlamiyacak sa tekrar yaptirim

Inşallah gerçektir canm.cok sevinirim ..tekrar yapsan nasıl olur ..Memorial da ilki ücret ne kadar sizi zorlamiyacak sa tekrar yaptirim
Memorialda cok eski bır teknık kullanılmıs canım oda ayrı bır sacmalık.
Halosperm diyoruz doktorlar o ne dıyor.
Bu durumdan emin olmanın en dogru yolu oksidatıf stres ıle. Oksidatıf stress yuksek cıkarsa tekrr yaptırıcaz düşük cıkarsa sonuc dogru. Dogruysa cok sasırtıcı ne cabuk dusmus:)

Bu durumdan emin olmanın en dogru yolu oksidatıf stres ıle. Oksidatıf stress yuksek cıkarsa tekrr yaptırıcaz düşük cıkarsa sonuc dogru. Dogruysa cok sasırtıcı ne cabuk dusmus:)
iyi düşmüş canım bizimki 48 düştü 57 den tekrar ilaç kullanıyoruz

canım proxeed kullandık

MERHABA BİZDE İLK TESTİMİZİ HRS HASTANESİNDE YAPTIRDIK %40 DNA HASARI CIKTI 3 AY EMODEX KLOMEN KULLANDIK SONRA TEKRAR AYNI YERDE TEST YAPTIRDIK GENE %40 CIKTI SONRA KAAN HOCA DÜZEN LABTA YAPTIRIN DEDİ ORDA SONUC %9 CIKTI KAAN HOCA NORMALL YOLLARLA 3 AY BEKLEYİN OLMAZ İSE TÜP BEBEK YAPTIRIN DEDİ.

Arkadaşlar ben de ne yapacağımı bilemiyorum.
Tüp bebek denedik sonuç negatif.
Dun gittin sonuç almaya.
Yumurtam fazla çıkmıyor fakat sağlıklı yumurta veriyorum.
Esimin sperminde a kalite sperm yokmus, spermlerin %60 ı ölü imiş, %20 b kalite, %20 c kalite sperm varmış. Spermlerinde baş boyun ve kuyruk kısım anomalileri var.
Kaan beyin yönlendirdigi düzen lab sperm dna hasar testine baktircaz.
Benim gibi sorunu olan var mı, nasil bi yol izleyeyim hangi testleri yaptirayim.

Arkadaşlar ben de ne yapacağımı bilemiyorum.
Tüp bebek denedik sonuç negatif.
Dun gittin sonuç almaya.
Yumurtam fazla çıkmıyor fakat sağlıklı yumurta veriyorum.
Esimin sperminde a kalite sperm yokmus, spermlerin %60 ı ölü imiş, %20 b kalite, %20 c kalite sperm varmış. Spermlerinde baş boyun ve kuyruk kısım anomalileri var.
Kaan beyin yönlendirdigi düzen lab sperm dna hasar testine baktircaz.
Benim gibi sorunu olan var mı, nasil bi yol izleyeyim hangi testleri yaptirayim.
Dna hasar testine baktirin sonuclar zaten 2-3 haftada geliyor. O zamana kadar kaan beyi arayın randevu almak istiyorsaniz. Çünkü cok gec veriliyor randevu. Ayrica kaanaydos'un kendi sitesinden mesaj gönder soru sor kısmından sonucunuzu gönderin hoca dönüş yapiyor ilaca başlatıyor en azindan randevuya kadar baslamis olursunuz eger sorun varsa.

Dna hasar testine baktirin sonuclar zaten 2-3 haftada geliyor. O zamana kadar kaan beyi arayın randevu almak istiyorsaniz. Çünkü cok gec veriliyor randevu. Ayrica kaanaydos'un kendi sitesinden mesaj gönder soru sor kısmından sonucunuzu gönderin hoca dönüş yapiyor ilaca başlatıyor en azindan randevuya kadar baslamis olursunuz eger sorun varsa.
Cevap için cok teşekkür ederim.
A,b,c,d kalite sperm hızıymış doktor bilmediği için bana kalitesi dediği için şok yaşadım. %2 sperm sağlıklı çünkü.
Ama mutlaka dna hasar testi yaptırıcam ve kaan beye gideceğiz.

Cevap için cok teşekkür ederim.
A,b,c,d kalite sperm hızıymış doktor bilmediği için bana kalitesi dediği için şok yaşadım. %2 sperm sağlıklı çünkü.
Ama mutlaka dna hasar testi yaptırıcam ve kaan beye gideceğiz.
Tabi hızlarıdır A B C. Yanlış bilmiyorsam A kalite ileri hızlı B C gitgide düşüyor. BEnce de Kaan hoca olur, EMre bakırcı olur, iyi bir üroloji uzmanı bulun.

Tabi hızlarıdır A B C. Yanlış bilmiyorsam A kalite ileri hızlı B C gitgide düşüyor. BEnce de Kaan hoca olur, EMre bakırcı olur, iyi bir üroloji uzmanı bulun.
Emre bakırcı yılda araştırayim. Tşk ederim.

Back