• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sperm DNA hasar testi sonucu

Pinarsudden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2019
152
50
48
39
4 hamileliğimde de maalesef kucağıma alamadım.bende herhangi bir sıkıntı çıkmayınca eşime sperm DNA hasar testi yaptırdık.bugun sonucu çıktı 15.7 geldi sonuç. Doktora cumartesi gideceğiz ama biraz meraklandik.basina gelen var mı.sonuclarini kaç cikmisti

4 hamileliğimde de maalesef kucağıma alamadım.bende herhangi bir sıkıntı çıkmayınca eşime sperm DNA hasar testi yaptırdık.bugun sonucu çıktı 15.7 geldi sonuç. Doktora cumartesi gideceğiz ama biraz meraklandik.basina gelen var mı.sonuclarini kaç cikmisti
Sperm dna testini nerede yaptırdınız acaba? Her hastane yapıyor mu?

Kabul görmüş standartlara göre sayısal analizlerde hasarlı sperm oranının %15'in altında olması beklenmektedir. Eğer hasar %50'nin üzerindeyse ağır hasarlı kabul edilmektedir.

Bizde düzen laboratuvarında yaptırdık %1,76 çıktı.

Sonuca göre hasarlj mi kabul etmeliyiz
Evet ama anladığım kadarıyla sizin tüp bebek yapmanız gerekiyor. Sağlıklı spermlerin seçilerek tedavi görmeniz lazım. Aynı durumu belki aşılamada da yapıyorlardır. Doktorunuza sorarsınız.

Back