• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Sperm değerleri.. Anlayanlar noluuur baksın

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

efuulimm

Dualarla gel bebeğim
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2019
1.925
3.382
133
26
Hanımlar merhaba biz yaklaşık 2 senedir evliyiz ve çocuğumuz olmuyor. Ben ultrason, kan değerleri, hormonlar, hsg hepsini çektirdim hepsi normal cıktı. Eşimin spermlerinde sorun vardı . Dün tekrar spermyogram cektirdik bir tüp bebek merkezine gittik Sonucumuzu gosterdik benide muayene etti. Bana Solda 8 sağda 5 yumurtan var cok az dedi esinin de degerleri baya dusuk hemen tup bebek yapmamiz lazim dedi. Ben ordan aglaya aglaya çıktım bugün başka bi doktora gittim. Bendeki yumurta sayılarını da bu sperm değerlerini de gayet normal buldu ben anlamadım bide siz bakar mısınız nasıl? Biri 3 ay önceki biri de düzensiz bi şekilde emodex kullanımıyla 3 ay sonrası

Eklentiler

• Screenshot_20200103-162309_Chrome.webp
    Screenshot_20200103-162309_Chrome.webp
    22,5 KB · Görüntüleme: 202
  • Screenshot_20200103-162753_Chrome.webp
    Screenshot_20200103-162753_Chrome.webp
    28,1 KB · Görüntüleme: 199
Ilki evet dusuk ckmis. AMA ikincisinde artis olmus. Milimde 15 milton olmasi lazmken 13 milyon ckmis ama genel toplamda 52 milton cikmis en AZ 40 milyon olmasi lazm diyolar zaten o anlamda o gayet iyi. Ileri ve yerinde hateket toplanrak bakiyo a+b 43 bu da iyi. Yalniz benim bildigim kadariyla morfoloji 3 veya 4 olmasi lazm. 2 cikmis bu dusuk gorulebilir. AMA tup bebeklik bsey mi onu arastirmaniz lazm cunku ilac vs tedavileriyle duzelebilir belkide. Cunku artis olmus sayimda hizda morfoloji duzelirse olacaktir.. sperm testi yuzunden biz de cok uzulmustuk doktorlarin hemen tup bebek demesin inanmamak lazm

Ilki evet dusuk ckmis. AMA ikincisinde artis olmus. Milimde 15 milton olmasi lazmken 13 milyon ckmis ama genel toplamda 52 milton cikmis en AZ 40 milyon olmasi lazm diyolar zaten o anlamda o gayet iyi. Ileri ve yerinde hateket toplanrak bakiyo a+b 43 bu da iyi. Yalniz benim bildigim kadariyla morfoloji 3 veya 4 olmasi lazm. 2 cikmis bu dusuk gorulebilir. AMA tup bebeklik bsey mi onu arastirmaniz lazm cunku ilac vs tedavileriyle duzelebilir belkide. Cunku artis olmus sayimda hizda morfoloji duzelirse olacaktir.. sperm testi yuzunden biz de cok uzulmustuk doktorlarin hemen tup bebek demesin inanmamak lazm
Hanımlar merhaba biz yaklaşık 2 senedir evliyiz ve çocuğumuz olmuyor. Ben ultrason, kan değerleri, hormonlar, hsg hepsini çektirdim hepsi normal cıktı. Eşimin spermlerinde sorun vardı . Dün tekrar spermyogram cektirdik bir tüp bebek merkezine gittik Sonucumuzu gosterdik benide muayene etti. Bana Solda 8 sağda 5 yumurtan var cok az dedi esinin de degerleri baya dusuk hemen tup bebek yapmamiz lazim dedi. Ben ordan aglaya aglaya çıktım bugün başka bi doktora gittim. Bendeki yumurta sayılarını da bu sperm değerlerini de gayet normal buldu ben anlamadım bide siz bakar mısınız nasıl? Biri 3 ay önceki biri de düzensiz bi şekilde emodex kullanımıyla 3 ay sonrası
Canım normal yolla gebe kalınmayacak bir durumunuz yok yani imkansız değil ama zamana ihtiyaç olabilir 2 yıldır gebe kalamama durumunuzdan dolayı sizde de yumurta azlığınızdan doktorunuz tüp bebek demiş olabilir, eğer yaş probleminiz var ise ve maddi probleminiz yok ise tedaviye başlamınızı tavsiye ederim bizimde 1 yılda olmadı sonra tedaviye başladık 3 yıllık tedavimiz sonucu hamileyim ve iyiki erkenden başlamışız diyoruz şimdi..

Canım normal yolla gebe kalınmayacak bir durumunuz yok yani imkansız değil ama zamana ihtiyaç olabilir 2 yıldır gebe kalamama durumunuzdan dolayı sizde de yumurta azlığınızdan doktorunuz tüp bebek demiş olabilir, eğer yaş probleminiz var ise ve maddi probleminiz yok ise tedaviye başlamınızı tavsiye ederim bizimde 1 yılda olmadı sonra tedaviye başladık 3 yıllık tedavimiz sonucu hamileyim ve iyiki erkenden başlamışız diyoruz şimdi..
Yaa çok şükür çok sevindim gözünüz aydın. Bizim daha yaşımız küçük. Ama doktor yumurtaların biterse falan deyince korktum açıkçası. Fsh lh tsh falan çok düzgün ama ultrasonda 14 tane yumurta gördü düşük dedi sizce nasıl? Bugün başka doktora gittim oda 14 gayet iyi kötü bi durum yok dedi

Coook teşekkürler saolun

O ilaca devam etsin eşin hiçte kötü değerler değil sen bakma doktorların dediğine kaliteli beslenin olur hiç endişe etme

Amh degerinize bakıldı mı 14 gayet iyi bir sayı tüp bbek dr ilk görüşmeleri ücretsiz oluyor bi kaç dr dan görüş alın tüp bebek malesef sektör hale geldi her dr dediğine güvenip tek dr demesiyle kendınızı üzmeyin

Benim de esimin sperm sayisi once yuksek sonra da dusuk cikti. Sayi 16 milyon/ml, dna hasari sadece %9 olmasina ragmen yasimiz 30 ustu olmasindan oturu doktor tup bebek dedi. Ayni sonuclara bakan ve infertilite uzmani olmayan doktorlar ise asilama diyor. Elinde cekic olan her seyi civi gorurmus. Ben art niyet aramiyorum ama asilamayi denemek istiyorum. Sen de birkac doktordan fikir alip sonra icine sineni yao.

Canım ilk degerlerin çok düşük tüp bebeklik evet ama ikinci degerlere bakınca çok iyi gelişme saglamışsınız ama sadece ilaç takviyesi yetmiyor ilacı kullanmaya devam etsin yediğine ictigine dikkat edip sigara içiyorsa bırakırsa daha fazla yol katedersiniz canını sıkma stres kötü etkiliyor rahat olun dogal yolla deneyin bence 3 ay kadar daha

Bu yollardan geçmiş biri olarak söylüyorum ki hiçte içler acısı bir durumunuz yok önce bi stresi bırakın kenara 1. Doktorun dediği panik şeyleri de unutun lütfen. Iyi bir doktora kendinizi takip ettirin eşinize kürler uygulayın. Bir de tüp bebek dedi diye kahretmeyin kendinizi sebebi bulunamayan kısırlık yüzünden 5 yıl savaş verdim en son tüp bebek yaptırdık dünyanın sonu falan değil bende sizin gibi tepki vermiştim boşuna üzmüşüm kendimi.

Ultrasonla yumurta rezervi belli olmaz en güzel amh hotmonuna baktırmak ona göre hareket edersiniz.

Ultrasonla yumurta rezervi belli olmaz en güzel amh hotmonuna baktırmak ona göre hareket edersiniz.
Ultrasonla yumurtalik rezervi tespit edilebiliyor. Antral folikul sayimi deniyor. Dongunun 2. Veya 3. Gunu olgunlasmamis yumurta keseleri (folikul) sayiliyor. Internetten tablolari bulabilirsiniz, yaslara gore normal folikul sayilari var. Amh olcumu de onemli ama d viramini eksigi gibi cesitli nedenlerle bu hormon oynayabiliyor o yuzden kimi doktorlar ultrasonla folikul sayimini daha guvenilir buluyor.

Ultrasonla yumurtalik rezervi tespit edilebiliyor. Antral folikul sayimi deniyor. Dongunun 2. Veya 3. Gunu olgunlasmamis yumurta keseleri (folikul) sayiliyor. Internetten tablolari bulabilirsiniz, yaslara gore normal folikul sayilari var. Amh olcumu de onemli ama d viramini eksigi gibi cesitli nedenlerle bu hormon oynayabiliyor o yuzden kimi doktorlar ultrasonla folikul sayimini daha guvenilir buluyor.

Az önce araştırdım haklısınız sayım yapabiliyorlarmış ultrasonlada, benden direkt amh istedikleri için öyle sanmıştım.

Eşimin sper testi sonucunda 456 milyon çıktı. Hareket hızı 75 ve ikiz üçüz olma ihtimali çok yüksekmiş doktor şaşırdı sayisina. Fakat enfeksiyon varmis ilaca başladı. Benim de vitamin d ve b12 çok düşük çıktı. 18 aydir hamile kalamadim, rahim filmi kaldı son olarak korkuyorum kapalı cikacak diye. Ha birde rahim gerideymis ilişki pozisyonumu degistirmeliymisim 🙄

Back