• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sperm bankasından hamile kaldı. Dahi dedikleri donör şizofren çıktı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Dahi dedikleri sperm donörü akıl hastası çıktı
Kanada’da yaşayan lezbiyen çift 10 sene önce aldıkları sperm donörü hakkında kendilerine yanlış bilgi verildiği gerekçesiyle Amerikalı sperm bankası Xytex'e dava açtı.

• Kayıtlarda bu donörün, 33 yaşında, yapay zekâ yüksek lisansı sahibi olduğu ve “Sinirbilim” doktorası yaptığı, IQ’sunun 160’ı bulduğu, ustalık derecesinde bateri çaldığı ifade ediliyordu.
  • Tek sorunu baba tarafından renk körü olmasıydı.
    • Capture.JPG

• 36 çocuk doğdu
      Gerçek ise sperm bankasının Kanadalı çifte geçen yıl haziran ayında gönderdiği bir e-postada donörün adının James Christian Aggeles olduğunun yazması üzerine çıktı.
    Capture.JPG
Basit bir internet araması yapan Kanadalı çift, donörlerinin aslında lise terk olduğu, genetik olarak şizofreniye sahip olduğu ve bu nedenle sık sık akıl hastanesine kaldırıldığı ve silahlı soygun suçundan hapis yattığını belirledi.

Capture.JPG

Aggeles’ten 36 çocuk sahibi olan 20 çiftten 15’i ile bir araya gelen Kanadalı çift, onlar adına sperm bankası aleyhine tazinat davası açtı. Sperm bankası iddiaları araştırdıklarını açıklamakla yetindi.
Capture.JPG

http://www.milliyet.com.tr/dahi-ded...nar-galeri-hamilelikhazirligi-2225673/?PAGE=7

Neden etmesinler ki? Çocuk onların çocuğu. Yalan söylediği için sprem bankasına dava açarlar sadece

valla 10 yıl emek verdikten sonra kimse çocuğunu bırakmaz sanırım ama dava açmakta haklılar, yalan beyan verilmiş sonuçta
çocukları deha olsun diye özellikle o spermi seçmişler ya, o yüzden istemezlermi acaba dedim

çocukları deha olsun diye özellikle o spermi seçmişler ya, o yüzden istemezlermi acaba dedim
Aslında çocukları deha olsun diye seçmemişler. O ihtimal sebebiyle seçmişler. Örneğin sen de çocuğun mavi gözlü olsun diye mavi gözlü bir erkekle evlenebilirsin ama çocuğun kahverengi gözlü doğarsa, sokağa atmasın gibi düşün.
Çocuk doğmuş, bak ilk resimde arkada pencereden bakıyor, en az 8-9 yaşında. Bu kadar yıl bu çocuğa annelik yapmışlar. Elbette çocuğu atmazlar. Onlar şimdi kurumdan tazminat alıp çocukla çatır çatır yerler.

Aslında çocukları deha olsun diye seçmemişler. O ihtimal sebebiyle seçmişler. Örneğin sen de çocuğun mavi gözlü olsun diye mavi gözlü bir erkekle evlenebilirsin ama çocuğun kahverengi gözlü doğarsa, sokağa atmasın gibi düşün.
Çocuk doğmuş, bak ilk resimde arkada pencereden bakıyor, en az 8-9 yaşında. Bu kadar yıl bu çocuğa annelik yapmışlar. Elbette çocuğu atmazlar. Onlar şimdi kurumdan tazminat alıp çocukla çatır çatır yerler.
haklısın tabi vicdanı olan atmaz. ilk resimde pencereden bakanın kucağında bebek var ben yeni doğmuş sandım ama 10 yıl önce almışlar.

AmA genetik şizofreni deniyor, bu çocuklar genç yaşta hasta olurlarsa alınan tazminat ne işe yarayacak.
Bu işin daha kontrollü olması ve cezasının Ağır olması gerekir.

Sizofren olmasi cocuklarin sizofren olmasi riskinidemi arttirirmiki? Sizofrenlik genetikmi?

AmA genetik şizofreni deniyor, bu çocuklar genç yaşta hasta olurlarsa alınan tazminat ne işe yarayacak.
Bu işin daha kontrollü olması ve cezasının Ağır olması gerekir.
Evlatlık alınsa dahi, yani şizofren ebeveyn yanında bulunmasa dahi, genetiğinde genetik etkenli bir şizofreni taşıyanların yakalanma oranı çok yüksek.

Sizofren olmasi cocuklarin sizofren olmasi riskinidemi arttirirmiki? Sizofrenlik genetikmi?
Şizofren bozuklukların genetik olan formları kadar olmayan formları da varmış. Biz de bir akrabamıza şizofreni teşhisi koyulunca araştırdık.
Her doktor genetiğin çok önemli olduğunu düşünmüyor bu arada, çevresel faktörleri daha önemli görenler var. Çünkü mesela genetiğinde şizofreni olmasa da şizofren biriyle beraber yaşayan birinde (mesela şizofrenin eşi) yatkınlık daha fazla gözleniyor, diyenler var.
Ama kalıtımın etkisini hemen her doktor kabul ediyor, benim bildiğim kadarı
yla.

Evlatlık alınsa dahi, yani şizofren ebeveyn yanında bulunmasa dahi, genetiğinde genetik etkenli bir şizofreni taşıyanların yakalanma oranı çok yüksek.

Şizofren bozuklukların genetik olan formları kadar olmayan formları da varmış. Biz de bir akrabamıza şizofreni teşhisi koyulunca araştırdık.
Her doktor genetiğin çok önemli olduğunu düşünmüyor bu arada, çevresel faktörleri daha önemli görenler var. Çünkü mesela genetiğinde şizofreni olmasa da şizofren biriyle beraber yaşayan birinde (mesela şizofrenin eşi) yatkınlık daha fazla gözleniyor, diyenler var.
Ama kalıtımın etkisini hemen her doktor kabul ediyor, benim bildiğim kadarı
yla.

haber metninde direk genetik şizofreni yazmış.
belki çeşitleri vardır, bilmiyorum.

Şizofreni ilginç bir durum gerçekten. Genetik faktörler de önemli diyorlar ama şizofren anne babanın evlat edindiği bir çocuğun şizofrenik belirtiler gösterdiğini okudum geçenlerde. Çok fazla etken var sanırım.

Adamdan doğan 36 çocuk. Hiçbiri birbirini tanımıyor. Zor ama imkansız değil bu çocukların birbirine gönül vermesi. Bu riskleri kimse umursamıyor mu?
Herkes bizim gibi duyarlı mı kardeş.Anne sütü konusunda bile biz ileriyi düşünüyoruz,bir ihtimal de olsa,ya ileride birbirlerini severlerde süt kardeşi olduğu ortaya çıkar diye,sütümüzü bağışlayamıyoruz.:cool:

Herkes bizim gibi duyarlı mı kardeş.Anne sütü konusunda bile biz ileriyi düşünüyoruz,bir ihtimal de olsa,ya ileride birbirlerini severlerde süt kardeşi olduğu ortaya çıkar diye,sütümüzü bağışlayamıyoruz.:cool:
Aynen
Bende fazlasıyla hassasım bu konularda.

Şizofreni nin ırsi olanı erkek tanıdığım vardıi aynı iş ortamında idik, 20 li yaşlarında baş göstermiş, malum bir ilacı vardı sürekli kullandığı ve manik ataklar geçirirdi, kıldan nem kapmak tarzında olaylar büyürdü. Özünde mükemmel insandı, okul hayatı başarılarla dolu, iş hayatında çok başarılı..
1 de kadın vardı, eskiden komşu, paranoid şizofreni, aslında toplumda sık görülen bir hastalık. Sürekli kendini üstün görme ve sanki dünyada olması gereken özel kişi, kişilik bölük pörçük.. Anı anına uymaz ve dünya ya ait değilim çok üstünüm kafası vardı.. O teşhis konulup, ilaçları alıncada içine kapanıyordu ve kullanmayı reddediyordu. Daha sonra ilaçları alma sebebi doktor kendine aşık olduğu için kontrole çağırıyor düşüncesiydi..

şizofreni hastalığını kendi adıma 3. sayfalardan ana babayı öldürmesiyle hatırlıyorum o yüzden aileler endişenmekte haklı bence ama sanırım normalde böyle olaylara az rastlanıyormuş cinayet işlemelerine yani

Back