Erkek İnfertilitesi Sperm azlığı ile boğuşanlar buyrun beraber yol alalım

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canım tup bebekle bile sansı olmayanlar var yeterki gelsin bebiş.umudunu yitirme. Bi tanıdık var yaptıran onun tutmamış ama bana soylediği trasferden sonra sanki tutunmus gibi hissetmek olumlu dusunmek
Tüp yaptırdıgın zaman meryem suresi dagıt herkese canım. Bizde senin için okuruz

Canım hangi sehir ve hastanede yaptırdın
Zor agrılı bi işlem mi tup bebek
Yumurta toplama asaması ozellikle
İnş tez zamanda seninde bebişin gelir

Muhas arkadasım inşallah hayırlı haberlerini bekliyoruz.

Meraba arkadaşlar bizde hala ayniyiz esimle sıkıntılarımız oldu ve ara verdik tedaviye bi sure zatenn yaza kadar tüp bebek yaptiramayacagiz izin sıkıntımız var şuan esimle idare ediyoruz. Tedaviye yaza başlamayı düşünüyoruz ama hsg fln cektircm gözümde öyle buyiyorki hiç bisey yapasim gelmiyor çok Yoruldum 3 asilama yaptrdik tutmadı inşallah Rabbim hayirli zamanda hayirli bebislerimiz olur

benim esimde yuz bin cikti hormonlor normaldi doktor bitkisel etkisi olmaz ters etki olur dedi hormon nrmal olup bu degerle bitkisel deneyen we yujselten varmi lutfen uardimci olun yasamayan bilmiyor cok zormus

Herkese merhaba .beni hatirlayaniniz vardır ilk bu topikteydim. Eşimin sperm sayısı 2/milyon ,hız sıfır ,morfoloji da çok kötü. Geçen sene denemediğim bir şey kalmadı. Keciboynuzu,macunlar,caksit kökü.... Kullandıkça daha da düştü. Temmuzda tup bebeğe başladık gebelik oluştu ama 9 . haftaya girerken kalp atışı yoktu,kurtajla alındı. Dünyam basıma yıkıldı. İki ay her gün ağladım.çok acı cektim. İlk bebegimdi.hep o ani bekliyordum.çok baglanmistim. Ultrasound resimlerini ,karnimi severdim hep.birden yokluğu kor gibi düştü icime. Allah kimseye yasatmasin. Ocakta dondurulmuslari deneyelim dedik.bebeğimin boşluğunu belki bu şekilde doldururdum. Her şey yolunda gitti.transferim yapıldı ve geçen hafta bugün hamile olduğum haberini aldık. Biraz mutlu olduk ama bunkez temkinliydik her an her şey olabilirdi. Bu kez baglanmamaya calisiyordum.kalp atışıni duymama lazimdi. Mâalesef sali aksami kanamam başladı iğne kullandım ama daha da arttı. Düşük yapmaya baslamistim.içimden pihtilar geliyordu. Bir yandan da icim.parçalanıyordu, gözyaşlarım sel oldu. Sabah doktora gittik ve iki kez beta HCG ye bakıldı düşük yaptığım kesinleşti. Çok üzgünüm. Bu kez gidene değil uzuntum gelecek hakkinda ki kaygima. Tutuyor ama düşüyor. Bu kez pıhtılaşma için iğne kullanmistim. Anne olamayacak miyim acaba hiçbir zaman.sperm kaynaklı mi yoksa bende mi bir sorun var bilemiyorum:-( Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Çok zor hem de çok.....

whiterose00 canım sabır sabır başka yapacak bir şeyimiz yok ama byle olmasının sebeplerini arastr belki embriyolarda sıkıntı vardı onu bi şöyle doktoruna

whiterose00 canım sabır sabır başka yapacak bir şeyimiz yok ama byle olmasının sebeplerini arastr belki embriyolarda sıkıntı vardı onu bi şöyle doktoruna
Degerimin sıfıra düşmesini bekliyorum canım. Dış gebelik olmadığından bi emin olalım dedi doktor. Daha sonra hastanenin tüp bebek profuna dosyami gönderecek.ne yapılması gerektiği hakkında bilgi alıp bana iletecek.

Allah sabir versin umudunu kaybetme zamani vardir Rabbim dilediyse olur.sebepleri arastir ama

Canım cok gecmis olsun Rabbim bir daha yasatmasın tez zamanda yeniden saglıklı bi bebişin olur inşallah.
Rabbim hepimize bi cıkıs yolu gostersin selamete cıkarsın

Slm canım. Geçmiş olsun kötü günler geçirmişsin

Bizde vazgeçtim artık sayıyı yükseltmekten artık düşüş üstüne düşüş yaşayınca elde kalanlarla bir kez daha tüp bebek tedavisi başlıyoruz nisanda. Bugün doktor bize bu sefer mikrotese ile tedavi önerdi. Ankara hrs için nisanda anlaştık.

Sizin dondurulmuş var mı daha?
Sizin iki defa tutup düşmesine üzüldüm. Ama demekki rahmin kabullenmiş tekrar yapsanız yine tutar büyük ihtimalle. Ama tabi düşme sebebi araştırın önce

Canlar 5 subat test gunumdu pozitifi gördük. Ertesigun hastaneye yattim 1 hafta. Ohss olmusum. Yani karnimda su toplandi. 4 kere iki gune bir su cektiler. Sistim nefes alamadim cok zor. Hastanede birde albüm çıktımi birde onu tedavi ettiler.kalp atisinida gördük canlar 7. Haftayi doldurduk. Haftaya kontrol var. Her animi sizlerle paylastim. Bunuda paylasmak istedim. Rabbim büyük. Cok dua dua. Cani gonulden istemek. Allahim sizlere de nasip etsin insAllah hayirli evlat . Opuyorm hepinizi

Tebrik ederim canım gözün aydın sağ sağlim kucagına almayı nasip etsin rabbim.bizlerede bol bol due et

Bende bu ay esime zinco l carnitin ve evicap veriyorum.kendimde d vitamini ilacı kullanıyorum
Canan karatay d vitamini eksikliğinin infertiliteyle dogrudan etkisi oldugu soyluyor.kendi drumda hamile kalmayı engeller dedi.ki degerim 5 cıktı cok dusuk
İnşallah vesile olur çabalarımız

Yadee canım sizin tedaviniz nasıl gidiyor var mı bir gelişme

Tedaviyi kestim kaan beyde. Tüp bebeğe geçtik nisan başı adetimle. Mart başı histeroskopi oldum. Bakalım hayırlısı.

Bana göre erkek infertilitesi için tek care tüp bebek. 2 sene sırf Sperm kalitesi için uğraştık. Elde var sıfır.
Kaan beye verdiğimiz bir seneye yanıyorum. Onca masraf hepsi boşuna. Elde var gerileme. Başladığımızda daha iyiydik.

Ne skintiniz vardi sizin? Kaan beye biz de tedavi olmayi düşünüyoruz.ama siz boyle deyince korktum yani...

Öyle dusunme canım. En azından denemiş oldun. Ben ilk önce Kaan hocaya gidelim diye dusunmustum tuo bebek tedavisinden önce.bizim morfoloji ve hız sıfır. Bir tane bile sağlam sperm çıkmayacak değil ya dedik ve tedaviye başladık.iki kez transfer işlemi oldu. İlki 9.haftada dustu kalbi durmuştu bebeğimin ve kurtaj oldum.zor günler geçirdim .kendimi toparlauinca dondurulmuş transfer yapıldı o da tuttu ama 5. Haftada dustu. Keşke baştan Kaan hocaya gitseydik en azından duzelip duzelmedigini gormus olurduk. Haziran için gün verdiler Kaan hocaya.başka caremiz kalmadı,inşallah derdimize derman olur.dusuklerin sebebinin sperm kaynaklı olduğu söylendi bize. Az da olsa kaliteli spermin olması sartmis.yaşadıklarım bunu öğretti bana

Güzel diyorsun da biz fayda görmedik zarara uğradık. Maddi manevi. Her ay ankaraya git gel. Sperm dna hasarı testi 250tl. İlaçlar 2 haftalik 300tl.. Kaan beye görünmek için 450tl. Bunlar maddi.

Bide başlarken 4mil. Sperm vardı şimdi binlerle ortada kaldık.
Sperm dna hasarimiz başlarken %22'di sağolsun kaan bey bunu %48 yükselti. Şimdi yüzde elli ile boğuşuyoruz. Ayrıca kaan beyin ultrasonla bile görmediği basit bir devlet hastanesi Üroloji doktoru el ile muayene ederken gördü Eşim Varikosel çıktı!!! Kaan bey bunu nasıl görmedi?!?!?!
Bize göre kaan bey paragöz

Hadi ya( cok üzüldüm..ama cok guz3l yorumlar da var canim..inan ne yapacagimizi sasirdik artik...

Üzüldüm canım ama en azından arkadaşında dediği gibi denemiş oldunuz.tüp bebek tedaviniz vesile olur inşallah.kaan hoca hakkında ilk zamanlar bende cok arastırma yapmıstım çok iyi yorumlar oldugu kadar olumsuz yorumlarda vardı.varikosel ameliyatını bile onun yapmasını istemiştim.ama gerek bu yorumlar gerekse uzak olusu bizi caydırdı.
Eşinde varikosel varmış kaçıncı dereceymiş peki!?çok şaşırdım cunku onceden hiç bilmiyordunuz demi.diğer ürologlarda söylememişti sanırım..çok ilginç gercekten
Allah yardımcınız olsun kelebekcim dualarımdasın.

Hadi ya( cok üzüldüm..ama cok guz3l yorumlar da var canim..inan ne yapacagimizi sasirdik artik...
Canım gecen aylarda biri yazmıştı kaan hoca varikosel ameliyatı yapmış.çocuk olmayınca yine baska urologa gitmişler dr demişki hiç ameliyat olmamış gibi aynen duruyor.şok oldum gerçekten.
Sizde varikosel ameliyatı için dr arıyorsanız İstanbul da dr önerebilirim
Eşim 3 ayda iyileşti hamdolsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…