Erkek İnfertilitesi sperm analizi, teratospermi. Anlayanlar bir bakabilir mi?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

mavilimonata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
1.738
3.490
Arkadaşlar merhaba.
1,5 yıllık evliyim. Evlendiğim ilk ay kimyasal gebelik yaşamıştım sonrasında gebeliğim olmadı.
Şu zamana kadar pco ve tek tüp tıkanıklığım var sanıyordum ancak geçen hafta tüp bebek merkezinde bir doktorla görüştük. Pco olmadığını söyledi(daha önceki doktor fsh-lh değerlerime göre bunu söylemişti.)
Tüp tıkanıklığınında anestezisiz hsg çekiminden dolayı yanlış çıkmış olabileceğini söyledi.

Eşim spermiyogram testi için örnek verdi, sonucumuzu aldık.

total hareket: %62

ileri hareket: %55
sayı: 80 milyon
total sayı: 80 milyon
normal sperm: %4
sonuç: teratospermi

bu sonucu kendimiz araştırdığımızda teratospermi'nin tüp bebekte dahi şansı düşürdüğünü okuduk. Ancak daha sonrasında merkez tarafından arandık ve sonuçların çok iyi olduğunu, orada teratospermi yazmasına takılmamamız gerektiğini söylediler.

Böyle bir şey olabilir mi? maddiyat için mi böyle söylediler diye tereddütte kaldım açıkcası. Bir başka merkeze daha sperm örneği vermesi için göndermeyi düşünüyorum eşimi ancak kafam karıştı anlayanlar yorumlayabilirse çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Morfoloji tek basina engel degil diye biliyorum; teratospermi morfoloji dusuklugune deniyor. Diger degerleriniz gayet iyi oldugu icin bence problem degil. Ama 1.5 sene olduysa zaman kaybetmek istemiyorsaniz tup bebek dusunun. Gencseniz denemeye devam bence.

Morfoloji tek basina engel degil diye biliyorum; teratospermi morfoloji dusuklugune deniyor. Diger degerleriniz gayet iyi oldugu icin bence problem degil. Ama 1.5 sene olduysa zaman kaybetmek istemiyorsaniz tup bebek dusunun. Gencseniz denemeye devam bence.

çok teşekkür ederim yanıtınız için. Tüp bebek düşünüyoruz, bazı yerlerde teratospermi için tüp bebek şansı çok düşük demişler o yüzden tedirgin oldum biraz teşekkürler.:)

Terato eğer arkadaşın dediği gibi morfolojiyse hiç kafanıza takmayın morfoloji nin hiç bir önemi yok tüp bebekte .. hatta sayınız çok çok iyi normal yolla bile sakin kalıp zamana bıraksanız olur ..

X