Yardım edebilen olursa çok memnun kalacağım çünkü bu zamana kadar hiç erkek infertilitesini arastirmadım. Hep pcos için araştırıyorum ki bu gün öyle bir şey öğrendim... tamamen yabancı olduğum bir konu. Hikayemi anlatayım. Yaklaşık 6 yıl olacak evleneli. Klomen tedavisi gördüm 2 aşılama oldum. Tek sorun yumurtlamaydi o da bu tedaviyle çözüldü ama gebelik olmadı. Tedaviyi birakali iki yıl oldu. Bu ay klomen kullandım. Belki bazı şeyler değişmiştir bu sefer belki olur diye düşündüm. Ancak şimdi de farklı bir sorun oldu.
Şu an yumurtlama dönemindeyim ve iki günde bir ilişkiye girmek gerekiyor bildiğiniz gibi. Bir kere ilişki oldu ve ciddi yanma tahriş sorunu yaşıyorum. Sebebi de ilişki sonrası kalkıp yıkama yapmamak. Yatıp beklediğim için içeride kalan spermler daha doğrusu meni çok rahatsız ediyor. Tekrar ilişki gerekiyor ancak şu vaziyette mümkün değil. Diğer zamanlarda hemen yikadigim için sorun yoktu bu kadar. Ve iki gunde bir iliski olmadigi icin. Yine biraz sorun olsa da beni etkilemiyordu cok onemsemedim. Bir doktor gormustu kizariklik var demisti. Ama onemsemedi. Ben de onemsememistim konu kaldı öyle. Fakat şimdi bu sorun ciddi etkiliyor. Iki gün arayla ve ilişki sonrası yikamadan bir süre beklemek artık imkansız benim için. Araştırdım ve her yerde karşıma çıkan şey sperm alerjisi. Enfeksiyon mantar sistit vs olsa daha farklı belirtiler de oluyor ilişkiden ayrı olarak bazı belirtiler de oluyormuş. Ama hiç biri bende yok. Yani çok yüksek ihtimal alerji var. Cunku meni değmediği sürece hiç bir sorun yaşamıyorum. Ya da hemen yikarsam çok az sorun oluyor bazen olmuyor.
Sonra bu alerjiyi araştırdım. Diyorlar ki sperm testinde aglütinasyon pozitif çıkmış ise bu alerjiye sebep olan antikorların varlığından şüphe edilir. Bizde de pozitif çıkmıştı. Ve asilamanin tutmama sebebi de bu olabilirmiş. Kadının vücudunun sperme karşı harekete geçip yumurtanin onu kabul etmemesi. Cunku kadinin o maddeye (belli bir antikor çeşidine) alerjisi var ve yabanci maddeye karsi savasiyor. Mikroenjeksiyon tüp bebek kesin çözüm diyorlar ancak su anda tup yaptırma imkanımız yok. Doğal olarak neler yapılabilir. Hangi testler yapilmali. Doktora gideceğim ama ön bilgi almam lazım. Bulunduğum bölgede su an hiçbir doktoru tanımıyorum. Bana tedavi onerdiginde içim rahat olsun istiyorum. Bu sorunu yaşayıp cozebilen var mi? Hem yanma sorununu hem hamile kalamama sorunu...