Sözünü tutmadı

ramazandan dolayı gelmemesi çok doğal fakat ayni aile arkadaslariyla cikmasina da laf edebilirdi iftari yaptiktan sonra madem ailesiyle olma zorunlulugu yok o zaman sözünü tutacak yanina gelecek yani iftarini ailesiyle yaptiktan sonra serbest kalmis sozunu tutmamasi icin bir sebep yokmuski

evet söz vermiş olabilir, evet tutamamış olabilir, bu durumdan üzgünse ki siz de hak vermişsiniz aslında, sizin anlayışlı olmanız gerekir bana göre, hatta ona sizin gelme demeniz gerekir, ters zamana denk geldiğini kabul ediyorsunuz çünkü.

Kızlar merhaba,

Kafam çok karışık ve moralim de bir o kadar bozuk. Bir şeyler yapıyorum ama yaptığımın doğru mu yanlış mı olduğunu bilmiyorum. Başka birilerine de durumu açıp fikir almak istedim. Amacım haklı olduğumu duymak değil. O yüzden haksızsam eğer çekinmeden söyleyebilirsiniz. Sorunuma geçiyorum.

21 yaşındayım, öğrenciyim. Erkek arkadaşımla çok sık tartışıyoruz. Dün yine bir problem yaşadık. Kendisi bir sınava girmişti. Bana daha önceden bir söz vermişti: "Eğer sınavı kazanırsam, kazandığım gün sen hangi şehirde olursan ol hastalık ya da ölüm olmadığı sürece yanına geleceğim ve seninle kutlayacağım. Keyfi bir sebep yüzünden ya da arkadaşlarımla falan kutlamak için verdiğim sözü tutmamazlık yapmayacağım. Sözüm olsun."

Okul bittiği için şu an eve döndüm ve başka şehirdeyim. Dün sonuçlar açıklandı ve kazandı. Bana dedi ki: "Yarın ramazanın ilk günü. Gelemem. Ailem nereye der, ne alaka der. Ama söz ilk fırsatta geleceğim."

Bende ona verdiği sözü tutmadığının farkında olup olmadığını sordum. O da: "Evet tutmadım, tutmak isterdim ama tutamadım." dedi. Tartıştık. Ciddi tartıştık.

Verdiği sözü tutan biridir normalde. Düşününce ramazanın ilk günü gelemeyecek olması saçma gelmiyor ve ona hak veriyorum. Ama diğer yandan bir şey dürtüyor ve: "Verdiği sözü tutmadı." diyorum kendi kendime. İlk gün gelemeyecek bir insan ikinci, üçüncü gün çıkıp gelebilir. Ama sanırım öyle bir şey de yapmayacak. Amacım illa da gelmesi değil. Söz vermemiş olsaydı hiç beklemezdim bile gelmesini. Ama kendisi söz verdi ve sözünü tutmamış olması canımı sıktı. Aklımda "söz verdiyse tutar" diye kodlamışım sanırım onu ve tutmaması hayal kırıklığı yarattı gibi. Söz verirken düşünmesi gerekiyordu ve sonuç böyle olunca güvenimde hafif bir sallantı oldu gibi hissediyorum. :) Sanki başka sözler verdiğinde artık eskisi kadar rahat bir şekilde hemen güvenemeyecekmişim gibi geliyor.

Dün gece arkadaşıyla buluştu, bugün yine başka birkaç arkadaşıyla buluşacağını söyledi. Tabi ki kutlama amaçlı.

Ona normal davranasım gelmiyor. Sabah attığı mesajlara cevap vermedim. Az önce aradı. Açtım ama soğuk davrandım. Bozuldu. Ama bende ona çok bozuldum. Çok seviyorum. İçim gidiyor. Ama böyle davranmaya da engel olamıyorum kendi içimde. Bir yandan da: "Acaba yanlış mı yapıyorum?" diyorum. Bu yüzden fikir almak istedim. Sizce boşu boşuna mı ızdırap çektiriyorum kendime? :)

Haklisin. Ufak tefek birsey degil her ne olursa olsun gelicem demis. Yapamicagin sozler verme diyerekten bye bye diyerekten bence...

İddialı bir söz vermiş, biraz boşboğazlık etmiş. Şimdi hatırlamıyorum ama ben de belki yapmışımdır böyle bir şey:KK53:

Bence abartmışsınız. Çünkü, birincisi, bazı ailelerde ramazan acayip ritüellere bağlı bir dönem. Bizim aile öyle mesela; değil şehir dışına, aynı şehirde arkadaşlarımla iftara bile çok zor giderim ben normalde hiç kısıtlamıyor olduğu hâlde ailem. İkincisi, şu an sizin yanınıza gelemiyor da olsa anladığım kadarıyla kendisi için önemli bir sınavı kazanmış. Böyle durumlarda "Bana sözünü tutamadı, o zaman bunu kutlamasın" dememek, karşıdakine biraz alan açmak lazım. Eminim gelebilecek olsaydı gelirdi; ama madem gelemiyor, size söz vermiş bulundu diye arkadaşlarıyla kutlamasın mı? Bırakın kutlasın, sizin bundan ekstra bir kaybınız olmayacak ki:KK54:

Gaza gelip verdiği bir sözü tutamamış olması güvenilmez olduğu anlamına gelmez. Ama uygun bir vakitte, mesela yine böyle işkembe-i kübradan söz verirken, "Canım tutamayacağımız sözleri vermeyelim yalnız" diye üsturuplu bir uyarı gönderirsiniz, mesaj yerine ulaşır.:KK14:

bende öyle sanmıştım :) fakat az önce söyledi, akşam iftarı arkadaşlarıyla mangal yaparak açacakmış :) yani öyle iftar sofrasında bulunulacak diye bir durum yok demek ki ailede.

evet söz vermiş olabilir, evet tutamamış olabilir, bu durumdan üzgünse ki siz de hak vermişsiniz aslında, sizin anlayışlı olmanız gerekir bana göre, hatta ona sizin gelme demeniz gerekir, ters zamana denk geldiğini kabul ediyorsunuz çünkü.

ben dün kırgın olduğumu çok belli ettim ama o hep görmezden geldi gün boyunca. en son uyumadan bu konuda tam düşüncelerimi söylemek istedim. kavga olarak algıladı. Halbuki sadece doğru dürüst konuşmak istemiştim. Hani demişssiniz ya üzgünse anlayışlı ol diye, ağzımı açtırmıyor bu konuda resmen. Hemen kızmaya başlıyor. Ben artık bu konudan geçtim. ama sanırım biz bitmek üzereyiz. günlerdir eskisi gibi değil ve bana karşı çok kötü davranmaya başladı. Baş edemiyorum. günlerdir sürekli ağlamaktan yoruldum.

X