İddialı bir söz vermiş, biraz boşboğazlık etmiş. Şimdi hatırlamıyorum ama ben de belki yapmışımdır böyle bir şey
Bence abartmışsınız.
Çünkü, birincisi, bazı ailelerde ramazan acayip ritüellere bağlı bir dönem. Bizim aile öyle mesela; değil şehir dışına, aynı şehirde arkadaşlarımla iftara bile çok zor giderim ben normalde hiç kısıtlamıyor olduğu hâlde ailem. İkincisi, şu an sizin yanınıza gelemiyor da olsa anladığım kadarıyla kendisi için önemli bir sınavı kazanmış. Böyle durumlarda "Bana sözünü tutamadı, o zaman bunu kutlamasın" dememek, karşıdakine biraz alan açmak lazım. Eminim gelebilecek olsaydı gelirdi; ama madem gelemiyor, size söz vermiş bulundu diye arkadaşlarıyla kutlamasın mı? Bırakın kutlasın, sizin bundan ekstra bir kaybınız olmayacak ki
Gaza gelip verdiği bir sözü tutamamış olması güvenilmez olduğu anlamına gelmez. Ama uygun bir vakitte, mesela yine böyle işkembe-i kübradan söz verirken, "Canım tutamayacağımız sözleri vermeyelim yalnız" diye üsturuplu bir uyarı gönderirsiniz, mesaj yerine ulaşır.