Sözünü tutmadı

cnmm düşüncelerinde haklısın verdiği sözü tutmamış olması bundan snra vereceği sözlerin güvencesi olamıyo malesef ama onun tarafından da düşnmeye çalış seviyosun ve dediğine göre verdiği sözleri tutan birisi senin bu şekildeki tavrın ilişkinizi zedeleyebilir bence bu yüzden ona soğuk davranarak değil daha yumuşak bi dille kırgınlığını açıklayabilirsin şartlar herzaman izin vermeyebiliyo maleseff..

Evet ilişki zedelenmesi konusunda haklısın. Ama yumuşak bir dille de açıklasam hemen celalleniyor. Mutlu günümde zehir ettin falan diyerek.

gelemeyebilir buna lafım yok ama ramazana denk geleceğini bile bile söz vermesi bilemiyorum bana mantıklı gelmedi söz verirken dikkat etmek lazım sonra hoş olmuyor yinede fazla üsteleme derim bir bunun için huzurunuz bozulmasın canım bir daha böyle bir hata yaparsa eğer o zaman bir düşünürsün :)

Evet ilişki zedelenmesi konusunda haklısın. Ama yumuşak bir dille de açıklasam hemen celalleniyor. Mutlu günümde zehir ettin falan diyerek.

ozaman konunun bi şekilde üstünü kapat belki senin haklı olduğundan dolayı üzüntüsü agresif hale getiriyodur onu ilişkin için bazen alttan almalısın ramazan olmasaydı ve şehir mesafesi olmasaydı istediğin tribi atardın ama sanada çok iş düşüyo burda sevginiz için bazı şeylerden ödün vermelisiniz :)

gelemeyebilir buna lafım yok ama ramazana denk geleceğini bile bile söz vermesi bilemiyorum bana mantıklı gelmedi söz verirken dikkat etmek lazım sonra hoş olmuyor yinede fazla üsteleme derim bir bunun için huzurunuz bozulmasın canım bir daha böyle bir hata yaparsa eğer o zaman bir düşünürsün :)

Bende zaten "ramazana denk geleceğini düşünemedin mi?" dedim. "Düşünemedim. düşünmek gerekiyormuş söz verirken." dedi. Zaten şu anda gelmemesinde değilim ben. Sanki başka verdiği sözlere de güvenemeyecekmişim gibi geliyor.

Bende zaten "ramazana denk geleceğini düşünemedin mi?" dedim. "Düşünemedim. düşünmek gerekiyormuş söz verirken." dedi. Zaten şu anda gelmemesinde değilim ben. Sanki başka verdiği sözlere de güvenemeyecekmişim gibi geliyor.
bir an aklından çıkmıştır kuzum olabilir insanız unutabiliriz bir hareketinde hemen böyle düşüncelere kapılma ama o zaman her dediğinde güvensizlik olur ilişkiniz yıpranır defalarca yapsa haklısın ama şimdi fazla abartılacak durum yok dediğim gibi tekrar yaparsa eğer o zaman işte bu düşüncelere kapılmalısın :)

Ramazana geleceğini düşünememiş kendi de söylemiş. Boşboğazlık etmiş, tutamayacağı sözü vermiş.
Bence bu mutlu günlerinde kalbini kırma. Sen de tebrik et. Hiç içine sindiremezsen başka zaman açarsın konuyu.
1 kereden birşey olmaz ama alışkanlık haline getirirse sıkıntı.

Daha önce bütün sözlerini tutmuşsa bunu fazla sorun yapma.Bundan sonra verdiği sözlerde 2-3 olur tutmaz o zaman sözüne güvenilmeyecek insan diyebilirsin bence.Aynı şekilde verdiği sözleri tutmadığı için dün bende erkek arkadaşımla kavga ettim.Şöyle ki karşımdaki kişinin kavganın ortasında kaçmasından nefret ederim.Mesajda olsun yüz yüze olsun telefonda olsun.Bunu bilmesine ve bu yüzden 20 kez söz bir daha yapmayacağım demesine rağmen yine yaptı.İşte ben şimdi ondan artık kaçmamasını beklemiyorum.Ona bu konuda bir beklentim kalmadı ve ona ''bu konuda'' sözünü tutamayan insan anca diyebiliyorum.Bu senin başına bir kez gelmiş.O bu konuda sözünü 20 hatta 50 kez tutmadı.Hatta bu sorunu 6 aydır yaşıyorum erkek arkadaşımla her seferinde söz veriyor.Ve ben anca sözünü tutmuyor diyebiliyorum.Moralinin bozulması gayet normal fakat bir şeyler olur da sözünü tutamayabilir.Bir yapar iki yapar.Önemli olan üçü dördü beşi yapmasın.Bunu bir alışkanlık haline getirmesin veya bu durumu fazla umursamamazlık yapmasın.Aman nolucak sözden diye geçiştiricek bir insan olmasın boşver.Şimdilik bırak çünkü gerçekten zor durumda kalmıştır.En azından saçma bir bahane değil.Mantıklı.Sende farkındasın.Ama sözünü tutmayan insan olarak onu görmek için daha çok erken diye düşünüyorum

Kızlar merhaba,

Kafam çok karışık ve moralim de bir o kadar bozuk. Bir şeyler yapıyorum ama yaptığımın doğru mu yanlış mı olduğunu bilmiyorum. Başka birilerine de durumu açıp fikir almak istedim. Amacım haklı olduğumu duymak değil. O yüzden haksızsam eğer çekinmeden söyleyebilirsiniz. Sorunuma geçiyorum.

21 yaşındayım, öğrenciyim. Erkek arkadaşımla çok sık tartışıyoruz. Dün yine bir problem yaşadık. Kendisi bir sınava girmişti. Bana daha önceden bir söz vermişti: "Eğer sınavı kazanırsam, kazandığım gün sen hangi şehirde olursan ol hastalık ya da ölüm olmadığı sürece yanına geleceğim ve seninle kutlayacağım. Keyfi bir sebep yüzünden ya da arkadaşlarımla falan kutlamak için verdiğim sözü tutmamazlık yapmayacağım. Sözüm olsun."

Okul bittiği için şu an eve döndüm ve başka şehirdeyim. Dün sonuçlar açıklandı ve kazandı. Bana dedi ki: "Yarın ramazanın ilk günü. Gelemem. Ailem nereye der, ne alaka der. Ama söz ilk fırsatta geleceğim."

Bende ona verdiği sözü tutmadığının farkında olup olmadığını sordum. O da: "Evet tutmadım, tutmak isterdim ama tutamadım." dedi. Tartıştık. Ciddi tartıştık.

Verdiği sözü tutan biridir normalde. Düşününce ramazanın ilk günü gelemeyecek olması saçma gelmiyor ve ona hak veriyorum. Ama diğer yandan bir şey dürtüyor ve: "Verdiği sözü tutmadı." diyorum kendi kendime. İlk gün gelemeyecek bir insan ikinci, üçüncü gün çıkıp gelebilir. Ama sanırım öyle bir şey de yapmayacak. Amacım illa da gelmesi değil. Söz vermemiş olsaydı hiç beklemezdim bile gelmesini. Ama kendisi söz verdi ve sözünü tutmamış olması canımı sıktı. Aklımda "söz verdiyse tutar" diye kodlamışım sanırım onu ve tutmaması hayal kırıklığı yarattı gibi. Söz verirken düşünmesi gerekiyordu ve sonuç böyle olunca güvenimde hafif bir sallantı oldu gibi hissediyorum. :) Sanki başka sözler verdiğinde artık eskisi kadar rahat bir şekilde hemen güvenemeyecekmişim gibi geliyor.

Dün gece arkadaşıyla buluştu, bugün yine başka birkaç arkadaşıyla buluşacağını söyledi. Tabi ki kutlama amaçlı.

Ona normal davranasım gelmiyor. Sabah attığı mesajlara cevap vermedim. Az önce aradı. Açtım ama soğuk davrandım. Bozuldu. Ama bende ona çok bozuldum. Çok seviyorum. İçim gidiyor. Ama böyle davranmaya da engel olamıyorum kendi içimde. Bir yandan da: "Acaba yanlış mı yapıyorum?" diyorum. Bu yüzden fikir almak istedim. Sizce boşu boşuna mı ızdırap çektiriyorum kendime? :)
sözünü tutmadı deyince seni evlilik vaadiyle kandırdı sandım bende :KK48: takılma bu kadar büyütülecek birşey değil şekerim söz verirken fazla büyük oynamış ucunu bucağını tahmin edememiş normal yani bunlar :KK14:

Ne olursa olsun gelmeli benim kafama gore o adam... Hem de bugun gelmeliydi
Yani 2. 3. Gunu gelmesi arkadaşlarıyla kutlamasi benim icin hic bir sey ifade etmezdi sonradan gelince

sözünü tutmadı deyince seni evlilik vaadiyle kandırdı sandım bende :KK48: takılma bu kadar büyütülecek birşey değil şekerim söz verirken fazla büyük oynamış ucunu bucağını tahmin edememiş normal yani bunlar :KK14:

Yok Allah'a şükür evlilik vaadiyle falan kandırmadı. :KK48: Ama dediğin gibi içinde bulunduğmuz anın ambiansıyla sanırım ucunu bucağını düşünmeden verdi sözü. :KK53::KK200:

Yok Allah'a şükür evlilik vaadiyle falan kandırmadı. :KK48: Ama dediğin gibi içinde bulunduğmuz anın ambiansıyla sanırım ucunu bucağını düşünmeden verdi sözü. :KK53::KK200:
o zaman napıyoruz güzel canımızı sıkmıyoruz olur öyle teklemeler arada :KK33:

Daha önce bütün sözlerini tutmuşsa bunu fazla sorun yapma.Bundan sonra verdiği sözlerde 2-3 olur tutmaz o zaman sözüne güvenilmeyecek insan diyebilirsin bence.Aynı şekilde verdiği sözleri tutmadığı için dün bende erkek arkadaşımla kavga ettim.Şöyle ki karşımdaki kişinin kavganın ortasında kaçmasından nefret ederim.Mesajda olsun yüz yüze olsun telefonda olsun.Bunu bilmesine ve bu yüzden 20 kez söz bir daha yapmayacağım demesine rağmen yine yaptı.İşte ben şimdi ondan artık kaçmamasını beklemiyorum.Ona bu konuda bir beklentim kalmadı ve ona ''bu konuda'' sözünü tutamayan insan anca diyebiliyorum.Bu senin başına bir kez gelmiş.O bu konuda sözünü 20 hatta 50 kez tutmadı.Hatta bu sorunu 6 aydır yaşıyorum erkek arkadaşımla her seferinde söz veriyor.Ve ben anca sözünü tutmuyor diyebiliyorum.Moralinin bozulması gayet normal fakat bir şeyler olur da sözünü tutamayabilir.Bir yapar iki yapar.Önemli olan üçü dördü beşi yapmasın.Bunu bir alışkanlık haline getirmesin veya bu durumu fazla umursamamazlık yapmasın.Aman nolucak sözden diye geçiştiricek bir insan olmasın boşver.Şimdilik bırak çünkü gerçekten zor durumda kalmıştır.En azından saçma bir bahane değil.Mantıklı.Sende farkındasın.Ama sözünü tutmayan insan olarak onu görmek için daha çok erken diye düşünüyorum

Evet şimdilik sadece bir kez oldu. Dahası olursa büyük sorun olacak ama benim için. Bu arada sevgilinle kavga ettiğin sebepten bizde zamanında kavga etmiştik birkaç kez. :) Beni bırakıp çıkıp gidince sinir oluyordum. Şimdi daha dikkatli.

Ne olursa olsun gelmeli benim kafama gore o adam... Hem de bugun gelmeliydi
Yani 2. 3. Gunu gelmesi arkadaşlarıyla kutlamasi benim icin hic bir sey ifade etmezdi sonradan gelince

:KK43::KK43::KK43:

Tutamayacağı sözler vermesi sinir bozucu. Allah izin verirse, bir aksilik çıkmazsa vs. Deseydi ve gelemeseydi bu kadar takilmazdiniz zaten. Çok iddialı söz vermiş, böyle bol kepçe atıp tutanlara sinir oluyorum.

İddialı bir söz vermiş, biraz boşboğazlık etmiş. Şimdi hatırlamıyorum ama ben de belki yapmışımdır böyle bir şey:KK53:

Bence abartmışsınız. Çünkü, birincisi, bazı ailelerde ramazan acayip ritüellere bağlı bir dönem. Bizim aile öyle mesela; değil şehir dışına, aynı şehirde arkadaşlarımla iftara bile çok zor giderim ben normalde hiç kısıtlamıyor olduğu hâlde ailem. İkincisi, şu an sizin yanınıza gelemiyor da olsa anladığım kadarıyla kendisi için önemli bir sınavı kazanmış. Böyle durumlarda "Bana sözünü tutamadı, o zaman bunu kutlamasın" dememek, karşıdakine biraz alan açmak lazım. Eminim gelebilecek olsaydı gelirdi; ama madem gelemiyor, size söz vermiş bulundu diye arkadaşlarıyla kutlamasın mı? Bırakın kutlasın, sizin bundan ekstra bir kaybınız olmayacak ki:KK54:

Gaza gelip verdiği bir sözü tutamamış olması güvenilmez olduğu anlamına gelmez. Ama uygun bir vakitte, mesela yine böyle işkembe-i kübradan söz verirken, "Canım tutamayacağımız sözleri vermeyelim yalnız" diye üsturuplu bir uyarı gönderirsiniz, mesaj yerine ulaşır.:KK14:

Evet şimdilik sadece bir kez oldu. Dahası olursa büyük sorun olacak ama benim için. Bu arada sevgilinle kavga ettiğin sebepten bizde zamanında kavga etmiştik birkaç kez. :) Beni bırakıp çıkıp gidince sinir oluyordum. Şimdi daha dikkatli.

:KK43::KK43::KK43:
Ne kadar güzel çünkü benimki hala akıllanmadı evlenince de yapar vururum onu :KK62:

X