Sözünü tutmadı

Alsimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
1.391
124
Kızlar merhaba,

Kafam çok karışık ve moralim de bir o kadar bozuk. Bir şeyler yapıyorum ama yaptığımın doğru mu yanlış mı olduğunu bilmiyorum. Başka birilerine de durumu açıp fikir almak istedim. Amacım haklı olduğumu duymak değil. O yüzden haksızsam eğer çekinmeden söyleyebilirsiniz. Sorunuma geçiyorum.

21 yaşındayım, öğrenciyim. Erkek arkadaşımla çok sık tartışıyoruz. Dün yine bir problem yaşadık. Kendisi bir sınava girmişti. Bana daha önceden bir söz vermişti: "Eğer sınavı kazanırsam, kazandığım gün sen hangi şehirde olursan ol hastalık ya da ölüm olmadığı sürece yanına geleceğim ve seninle kutlayacağım. Keyfi bir sebep yüzünden ya da arkadaşlarımla falan kutlamak için verdiğim sözü tutmamazlık yapmayacağım. Sözüm olsun."

Okul bittiği için şu an eve döndüm ve başka şehirdeyim. Dün sonuçlar açıklandı ve kazandı. Bana dedi ki: "Yarın ramazanın ilk günü. Gelemem. Ailem nereye der, ne alaka der. Ama söz ilk fırsatta geleceğim."

Bende ona verdiği sözü tutmadığının farkında olup olmadığını sordum. O da: "Evet tutmadım, tutmak isterdim ama tutamadım." dedi. Tartıştık. Ciddi tartıştık.

Verdiği sözü tutan biridir normalde. Düşününce ramazanın ilk günü gelemeyecek olması saçma gelmiyor ve ona hak veriyorum. Ama diğer yandan bir şey dürtüyor ve: "Verdiği sözü tutmadı." diyorum kendi kendime. İlk gün gelemeyecek bir insan ikinci, üçüncü gün çıkıp gelebilir. Ama sanırım öyle bir şey de yapmayacak. Amacım illa da gelmesi değil. Söz vermemiş olsaydı hiç beklemezdim bile gelmesini. Ama kendisi söz verdi ve sözünü tutmamış olması canımı sıktı. Aklımda "söz verdiyse tutar" diye kodlamışım sanırım onu ve tutmaması hayal kırıklığı yarattı gibi. Söz verirken düşünmesi gerekiyordu ve sonuç böyle olunca güvenimde hafif bir sallantı oldu gibi hissediyorum. :) Sanki başka sözler verdiğinde artık eskisi kadar rahat bir şekilde hemen güvenemeyecekmişim gibi geliyor.

Dün gece arkadaşıyla buluştu, bugün yine başka birkaç arkadaşıyla buluşacağını söyledi. Tabi ki kutlama amaçlı.

Ona normal davranasım gelmiyor. Sabah attığı mesajlara cevap vermedim. Az önce aradı. Açtım ama soğuk davrandım. Bozuldu. Ama bende ona çok bozuldum. Çok seviyorum. İçim gidiyor. Ama böyle davranmaya da engel olamıyorum kendi içimde. Bir yandan da: "Acaba yanlış mı yapıyorum?" diyorum. Bu yüzden fikir almak istedim. Sizce boşu boşuna mı ızdırap çektiriyorum kendime? :)

aslında gelememiş olabilir buna kızma geçerli bi sebebi varsa tabi ama madem gelemiyor arkadaşlarıylada kutlamasın madem ki sözünün bi kısmını tutsun buna kızılır yani

Oruç mu tutuyor ?
Bulunduğunuz şehirler çok mu uzak ?

Evet oruç tutuyor. Şehirler de çok yakın sayılmaz. Ama onun sorun ettiği şey oruç ya da uzaklık değil. O sadece evdekiler ne der diye düşünüyor. Kendisi de bunu söyledi.

aslında gelememiş olabilir buna kızma geçerli bi sebebi varsa tabi ama madem gelemiyor arkadaşlarıylada kutlamasın madem ki sözünün bi kısmını tutsun buna kızılır yani

Evet zaten yazdım da az önce konuda, gelememiş olması çok da saçma gelmiyor. Ama dediğin gibi arkadaş kısmını bari tutabilirdi. Zaten derdim gelmemiş olmasından çok sanki güvenim kırıldı gibi hissediyorum.

Hastalik ya da olum olmadigi surece gelecegini soylemis... Ve sozunu tutmamis.

Bence cok haklisin.

Sehirler cok uzaksa ve oruc tutuyorsa bi nebze hafifletici sebep olabilir ama ben de sinir olurdum...

oruç tutuyormuş ona bişey diyemem de ama söz veripte arkadaşlarıyla kutlamasına bende kırılır ve kızardım

Evet oruç tutuyor. Şehirler de çok yakın sayılmaz. Ama onun sorun ettiği şey oruç ya da uzaklık değil. O sadece evdekiler ne der diye düşünüyor. Kendisi de bunu söyledi.

Ne alaka ya evdekiler ne dermis. Diger zamanlar ne derse,simdi de onu der... Erkekler genelde aileyi pek takmazlar bu gibi konularda. Eger sorun yol ve oruc degilse cok sacma bir sebep.

Fazla büyütmüşsün
Ramazan zamanı her ailenin bazı ritüelleri oluyor, misafir gelen-giden oluyor, bundan sebep ailesi uzak bir yere gitmesine tepki verebilir. Rahmetli annem hayattayken ramazanda bizde gidemezdik, ya iftara gelen olur ya iftara gidilirdi ve kimse bu ziyaretlere ben gelmem diyemezdi. Arkadaşları yakınında bir yerlerdeyse bir araya gelip kutlamış olabilirler bu kızılacak bir şey değil. Madem çok seviyorsun, için gidiyor böyle ego meselelerine girme, gelecektir elbet , kendini de onu da üzme

esimden dusunuyorum, evet ailesi ramazanin ilk gunu kalkip baska bir sehire gitmesine baya laf soylerdi. ve Esim de gelmezdi.
aslinda dusununce, bende cocugum ramazanin ilk gunu baska sehire svgilimin yanina gidicem dese, "ne sacmaliyorsun cocugum, gun mu kalmadi" derim.

Ne alaka ya evdekiler ne dermis. Diger zamanlar ne derse,simdi de onu der... Erkekler genelde aileyi pek takmazlar bu gibi konularda. Eger sorun yol ve oruc degilse cok sacma bir sebep.

O şimdilik kimsenin bilmemesi taraftarı. Bu yüzden bu kadar ayrıntılı düşünüyor. Bilemiyorum...

normal sartlarda geleceginden eminseniz bu kadr problem edecek bi durum degil

Benim de zoruma gider ama çok da üzerinde durmayın bence.Sonuç da keyfine göre davranıp da gelmemezlik yapmamış.

Beklediğim ve belki de içten içe istediğim bir cevap. :) Gelememesi konusunda hak veriyorum. Ama arkadaş kısımında hala içimde rahatsız eden bir şeyler var.

Evet bu şekilde düşününce mantıklı geliyor. ama zaten o yanıma gelse bile sevgilime gidiyorum demeyecek. gerçi arkadaşıma dese de sorun olur. Kafam karıştı.

normal sartlarda geleceginden eminseniz bu kadr problem edecek bi durum degil

Normal zamanlarda geleceğinden eminim. Hemde adım kadar. Zaten 13 gün önce günübirlik geldi. Sabah indi akşam yine bindi. Hem de ben istemeden kendi isteğiyle. Maddi olarak sıkışık olmasına rağmen. Aslında şu an size yazarken fark ediyorum büyüttüğümü. Sizce de öyle mi? :)

Bilmiyorum ben olsam bende uzatırdım konuyu, ortada verilmiş bir söz var çünkü. O kadar kesin konuşup, heveslendirmeseymiş o da sizi.

Benim de zoruma gider ama çok da üzerinde durmayın bence.Sonuç da keyfine göre davranıp da gelmemezlik yapmamış.

Evet dediğiniz gibi benim de zoruma gitti. Peki siz de olsanız üzerinde çok durmazdınız değil mi?

oruç tutuyormuş ona bişey diyemem de ama söz veripte arkadaşlarıyla kutlamasına bende kırılır ve kızardım

Arkadaş kısımında bende biraz düşünceliyim maalesef. Bilmiyorum.

Bilmiyorum ben olsam bende uzatırdım konuyu, ortada verilmiş bir söz var çünkü. O kadar kesin konuşup, heveslendirmeseymiş o da sizi.

Konuda da yazdım zaten eğer kendisi bu sözü vermemiş olsaydı ben zaten gelmesini beklemezdim bile. Sözü verdiği gün aklıma geliyor da, cidden çok kesin konuştu ve ara ara başka günlerde de tekrarladı bu dediklerini.

cnmm düşüncelerinde haklısın verdiği sözü tutmamış olması bundan snra vereceği sözlerin güvencesi olamıyo malesef ama onun tarafından da düşnmeye çalış seviyosun ve dediğine göre verdiği sözleri tutan birisi senin bu şekildeki tavrın ilişkinizi zedeleyebilir bence bu yüzden ona soğuk davranarak değil daha yumuşak bi dille kırgınlığını açıklayabilirsin şartlar herzaman izin vermeyebiliyo maleseff..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…