sözlümün ailesi napsak bilmiyoruz

yalnız arabanın değeride önemli. 2ci el arabaların çok ucuzlarıda var. yani bir arabayla o borçtan kurtulmzlar. önce arabayı alın ve fiyat biçilsin. bakalım ne kadar ediyor

Son düzenleme:
Yine telden giriyorum yine alintilayamadim ama cevap vermeye caliscam.

Sozlumde de hata var evet katiliyorum cunku aileme sirtimi donemem rezil mi olsunlar deyip onlara yardim ediyor annemin borcunu odemek icin bi girisimde bulunmuyor. Konusmakla kaliyor sadece.

Kredi cekmesi konusunu da aksam tekrar sordum bi akrabalarina kredi cektirmisler icralar icin benim sevgilim maasini alip direkt onlara veriyormus hatta maas karti bile babasindaymis.

Sorun surda ki adamlar organize para yeme cetesi gibiler. Sozlumun bile hesaplardan borclardan haberi yoktu olsa ben bilirim birlikte yasiyoruz hergun benim yanimda ve evden ise birisi ...

Sozlumun sucu yok demiyorum onun sucu pasif kalmasi. Lafta cok savunuyor ama lafta kaliyor iste. Her konuda cok mert sevgilim ailesine gelince konusup kusmekten baska birsey yapamiyor.

satacaklari arabanin ederi 15bin civarinda. Ustunu bulup bulusturup vereceklermis oyle dusunuyorlardi.

Kisaca bu aile bence parazit gibi. Yillarca sozlumu calistirip parasini yemisler harclik icin calistirmis babasi dogru durust para bile vermemis. Abisi de babasi da alkoligin teki bunlarin icme paralarini odemis. Bastirmislar sindirmisler.Zaten sevgilim su an bu yuzden onlari terketti benimle tasiyor. Icki yuzunden yani.baska yerde ise girerek isleri de ayirdi. Tum hayatlari ayri su an ayda 1 belki gorusuyor.artik kendini ezdirmiyor. Ama borcun odenmesini de saglayamiyor. Bi baba bi abi nasil boyle kazik atar diye dusunup duruyor. Onu uzsem paranin gelecegi yok bosuna bi sucsuzu uzmus olcam. konuyu kapatsam parayi alacagimiz yok insanlarda hic utanma yok. Tamamen cikmazdayiz...

Annen guvenip senet menet de yapmamis. Hukuki yoldan da alamayacagiz. Sabrim tasti ama cirkeflesmek istemiyorum.

Yine telden giriyorum yine alintilayamadim ama cevap vermeye caliscam.

Sozlumde de hata var evet katiliyorum cunku aileme sirtimi donemem rezil mi olsunlar deyip onlara yardim ediyor annemin borcunu odemek icin bi girisimde bulunmuyor. Konusmakla kaliyor sadece.

Kredi cekmesi konusunu da aksam tekrar sordum bi akrabalarina kredi cektirmisler icralar icin benim sevgilim maasini alip direkt onlara veriyormus hatta maas karti bile babasindaymis.

Sorun surda ki adamlar organize para yeme cetesi gibiler. Sozlumun bile hesaplardan borclardan haberi yoktu olsa ben bilirim birlikte yasiyoruz hergun benim yanimda ve evden ise birisi ...

Sozlumun sucu yok demiyorum onun sucu pasif kalmasi. Lafta cok savunuyor ama lafta kaliyor iste. Her konuda cok mert sevgilim ailesine gelince konusup kusmekten baska birsey yapamiyor.

satacaklari arabanin ederi 15bin civarinda. Ustunu bulup bulusturup vereceklermis oyle dusunuyorlardi.

Kisaca bu aile bence parazit gibi. Yillarca sozlumu calistirip parasini yemisler harclik icin calistirmis babasi dogru durust para bile vermemis. Abisi de babasi da alkoligin teki bunlarin icme paralarini odemis. Bastirmislar sindirmisler.Zaten sevgilim su an bu yuzden onlari terketti benimle tasiyor. Icki yuzunden yani.baska yerde ise girerek isleri de ayirdi. Tum hayatlari ayri su an ayda 1 belki gorusuyor.artik kendini ezdirmiyor. Ama borcun odenmesini de saglayamiyor. Bi baba bi abi nasil boyle kazik atar diye dusunup duruyor. Onu uzsem paranin gelecegi yok bosuna bi sucsuzu uzmus olcam. konuyu kapatsam parayi alacagimiz yok insanlarda hic utanma yok. Tamamen cikmazdayiz...

Annen guvenip senet menet de yapmamis. Hukuki yoldan da alamayacagiz. Sabrim tasti ama cirkeflesmek istemiyorum.
suçu var sözlünün. borç namustur. annenden aldıysa babaya yardım etmeyecek net. annenin borçlarını kapayacak. gerisi faso fiso..

Haklisiniz gururundan soyleyemeyen adam bizim parayi da oderdI. Ama parazitler maas kartina kadar istemisler. Biz parayu cekip sana vercez demisler geri getirmemisler. Sevgilim her almaya gittginde bi sorun cikariyorlarmis. 2 hafta once oldu bu mevzu.

suçu var sözlünün. borç namustur. annenden aldıysa babaya yardım etmeyecek net. annenin borçlarını kapayacak. gerisi faso fiso..

sonunda bi alinti yapabildim.

Bence de. Babasina lafini gecirebilse benim maasimdan kredi cekelim ben her ay orayi odeyelim demeli bence de...

Haklisiniz gururundan soyleyemeyen adam bizim parayi da oderdI. Ama parazitler maas kartina kadar istemisler. Biz parayu cekip sana vercez demisler geri getirmemisler. Sevgilim her almaya gittginde bi sorun cikariyorlarmis. 2 hafta once oldu bu mevzu.
aynen gururluysa madem ne annenin ne senin yüzüne bakamaz önce annenin yaşadıklarını görüp utanır ödemeye başlardı. ben babama vereceğim siz ne haliniz varsa görün gibi sizin acı çekmenizi gözlemlemezdi. mert adam önce yaptığı yanlışı düzeltirdi. . herşey ortada.
siz orda üzülürken onun yaptığının cezasını çekerken,o gidip yine babasına yardım ediyor.
bu nedir biliyormusun bencillik
siz benim için öncelik değilsiniz önce ailem demek bu..
. onlar size bunu yapsa bile, ben yinede aileme yardım ederim demek bu..
kısaca bu bencillik ve kendini düşünmektir

ya onlar ödeyeceklerini düşünüyormuş sanırım. sevgilim çok engel olmaya çalıştı ama babası dinlemedi. beni de rahatsız eden taraf bunun benim annemden alınması oldu. ben olsam dünürden utanırım isteyemem yani...
Senin annene bu parayı verdimemen lazımdı. Yok mu onların satacak bişeyi? Araba, arsa vs?

sonunda bi alinti yapabildim.

Bence de. Babasina lafini gecirebilse benim maasimdan kredi cekelim ben her ay orayi odeyelim demeli bence de...
Sizleri ve kendisini bu hale düşüren adamin sözüne bakarak mi hareket ediyor hala sözlün?

Gidecek kredisini çekecek annene parasini verecek. kiymetli babasina vereceği para yerine kredisini ödeyecek.
Sonra ailecek ek is mi yaparlar ev mi satarlar araba mi bulurlar ne yaparlarsa yapacaklar.

Utaniyorum, üzülüyorum isin edebiyat kismi mumkunse cözüm kismina doğru alalim biz kendilerini

Yapmak isteyene yol çok. Kartımı kaybettim diyecek yenisini isteyecek, eskisini iptal ettirecek bu kadar basit. Sanırım genlerinde var bu parazitlik. Sözlünüzde güya evi terketmiş ama maaşı onlara gidiyor oda sizin üstünüzden yaşamını sürdürmeye devam ediyor. Peki size her hangi bir katkısı var mı ev giderleri vs?

Eve katkisi var canim evin butun masraflarini o karsilar ayagina bi ayakkabi almadi oyle soyliyim. Mutfakti faturalardi hep o karsilar.

Parazitlik oldugunu dusunmuyorum genlerinde cunku oyle bisey olsaydi benim parama da goz dikerdi. iliskimizin basindan beri bana bes kurus harcatmadi diyebilirim.

ben ne desem kotu olurum bundan korkuyorum babasi sonucta. Sildim demiyor tabiki de bu son borcu odesinler daha bes kurus yok diyor son evlatlik gorevimi yapiyorum diyor. Ama kesinlikle gorusturemiyorum.

Bunlar baya anadolu ailesi yani ataerkiller. Dolayisiyla batmayi millete batti dedirtmeyi gururlarina yediremiyorlar sanirim. Annemin maasi var o biraz daha idare eder o bi dursun diye dusunuyo da olabilirler.

Ama ben sozlumun kotu niyetli oldugunu dusunmuyorum. Konuyu actigimda yazdigim yaziyi birlikte yazdik. O da cozum bulmayi cok istiyor. ama icralardan dolayi simdilik ailesine veriyor parasini sanirim. Sonucta bize icra gelmiyor ama onlara gelirse rezil olurlar diye dusunuyor sanirim..

Haklisiniz yapmak isteyene yol cok. sevgilim de hatali. Ama babasinin anneme borcundan onu sorumlu tutmak ne derecede dogru bunu da bilemiyorum...

Eve katkisi var canim evin butun masraflarini o karsilar ayagina bi ayakkabi almadi oyle soyliyim. Mutfakti faturalardi hep o karsilar.

Parazitlik oldugunu dusunmuyorum genlerinde cunku oyle bisey olsaydi benim parama da goz dikerdi. iliskimizin basindan beri bana bes kurus harcatmadi diyebilirim.

ben ne desem kotu olurum bundan korkuyorum babasi sonucta. Sildim demiyor tabiki de bu son borcu odesinler daha bes kurus yok diyor son evlatlik gorevimi yapiyorum diyor. Ama kesinlikle gorusturemiyorum.

Bunlar baya anadolu ailesi yani ataerkiller. Dolayisiyla batmayi millete batti dedirtmeyi gururlarina yediremiyorlar sanirim. Annemin maasi var o biraz daha idare eder o bi dursun diye dusunuyo da olabilirler.

Ama ben sozlumun kotu niyetli oldugunu dusunmuyorum. Konuyu actigimda yazdigim yaziyi birlikte yazdik. O da cozum bulmayi cok istiyor. ama icralardan dolayi simdilik ailesine veriyor parasini sanirim. Sonucta bize icra gelmiyor ama onlara gelirse rezil olurlar diye dusunuyor sanirim..
siz rezil olun zorlanın ama babası rzil olmasın.
annen acillere kaldırılsın eve gaz alamasın . nolacak canım. yeterki baba rezil olmasın. size borcunu ödeyeceğine o babaya versin. nede olsa ataerkil. annen kadın. çeksin cezalarını otursun aşağı.
şu sözlünü koruyorsun ama en büyük yanlış onda. net

bir de su detayi atladim sanirim. Sevgilimin babasi kalp hastasi. En ufak strese sinire gelemiyor acillik oluyor hatta dogustan bi rahatsizliktan dolayi saatli bomba gibiymis yarina ne olcagi belli olmazmis yasi ilerledikce. Sanirim sevgilim naparsa yapsin bundan dolayi da once onlarin onurunu dusunuyor olabilir...

Yok sozlumu korumuyorum haklisiniz diyorum onda da var suc... hatta kredi cekme kismini ben ona teklif edicem. digerleri borc da bizimki degil ki dicem yani.

bir de su detayi atladim sanirim. Sevgilimin babasi kalp hastasi. En ufak strese sinire gelemiyor acillik oluyor hatta dogustan bi rahatsizliktan dolayi saatli bomba gibiymis yarina ne olcagi belli olmazmis yasi ilerledikce. Sanirim sevgilim naparsa yapsin bundan dolayi da once onlarin onurunu dusunuyor olabilir...
annen acile kaldırılabilir ama borçları nedeniyle..
kusura bakma yanlış düşünüyorsun.

O okypete aahha o zaman cocugu dogdu diye suclayim :KK70:

Saka bi yana gercekten haklisin. Belki de ben sesimi cikarmadigim icin boyle. Ya mertlik yap annemin borcunu ode ya kapi orda demeliyim.

annem benim icin herseyden herkesten daha onemli. Ama annemin ricasi uzerine ben bu islere hic dahil olmadim biz olmadik daha dogrusu sozlumle. Annem sozlumu de oglum siz karismayin babanla benim aramda diyerek uyardi. Ama ben annem acile kaldirilinca gercekten nefret ettim o insanlardan yuzlerini gormek istemiyorum yani. Haklisiniz hicbirsey mesrulastirmaz. Her konuda asan kesen ben kendi hayatima uygulayamadim. En kisa zamanda uygulayacagim.

O okypete aahha o zaman cocugu dogdu diye suclayim :KK70:

Saka bi yana gercekten haklisin. Belki de ben sesimi cikarmadigim icin boyle. Ya mertlik yap annemin borcunu ode ya kapi orda demeliyim.
aynen öyle demelisin. annene bu yapılacak ve o babaya yardım edecek. k
kusura bakma ağır oluyor yorumlarım ama,şu annenin durumunu görüp hala borcu ödemeye başlamamak ve o parayıo iç eden babaya yardım etmek çok büyük saygısızlık ve ayıptır

Hayir sevgili O okypete ne agiri cok haklisin. Aslinda bunlarin hepsinin farkindaydim ama annem engelledikce ven sustum bi cesarete ihtiyacim vardi ve kararliliga. Sayende o da oldu ben de restimi cekicem artik cunku ufak bi mevzu degil.

X