sözlümün ailesi napsak bilmiyoruz

Keşke vermeseydiniz para 2 bin değil 5 bin değil 25 bin lira. Annenizi de yazık kaç yıllık emeği. Ben bu insanları anlamıyorum borçla iş kurulur mu ya. Sözlün vermesin onlara, ben sözlümün annesine olan borcu ödeyeceğim desin. Borç namustur arkadaşım bende borç aldım tabi böyle büyük miktarlar değil ama gününde ödedim, param olmasa bile gittim annemde aldım kartımdan çektim gene ödedim.
Sözlünün maaşı ne kadar bilmiyorum ama madem onların evleri arabaları var satsınlar ödesinler. Arabalarını satsınlar en azından. İnsan biraz gururlu olur.

Bu devirde 25bin lirayı eline sayacak kadar guvenmek tuhaf. Kaldı ki icralık olan birine. İnsanlar akrabalarına bile veremiyorlar öyle bir meblağı güvenip, akraba bile degilken verilmiş bu para.
Sozlünüz onlara vermesin, annenize ödesin bence ufak ufak da olsa bu parayı. Yada ailemle konuşmuyorum deyip çekileceğine ailesini karşısına alsın konuşsun, ödeme planı yapalım, ödeyelim bu parayı, beni çok kötü bir duruma soktunuz desin.
Bu şartlarda evlenmeyin çünkü bu konu kapanmadan, hep aranızda olur lanet gibi. En ufak şeyde karşınıza çıkar.

Sozlun annene parayı odesin.yoksa nakiti kredi ceksin..isi ne bilmiyorum ama iyi bir use girsin sigortali maaş bodrolu herkese kredi veriliyor. hem ailesinin bircunu odemis olur hem de kayinvalidesinin borcunu kapatmis olur...e n mantıklı olan bu

Yorumları okumadim. Sevgiline de ki gitsin bir kredi ceksin annenin 25 binini versin.... 200 300 ile sizin toplu paranizi heba edeceklerine oglunun kredilerine odesinler.

Sevgilinin ailesi hata yapmis olabilir ama düzeltmek ona duser. Ben olsam sevgilinin yerinde bir gün rahat uyuyamazdm. Anne babami sildim demekle para odenmeyecek sonuçta çözüm bulmalı izlemek ve sadece uzulmek yerine

çok mahcup zaten son bikaç ayda kaç kilo verdi üzüntüden anlatamam.. ama sevgilimin maaşında kredi çekecek yer kalmadı çok fazla borçları var bankalar icralardan falan dolayı vermiyorlarmış kredi

O sicacık arabayla, eve ipotek yaptırılmasından başka bir çare gözükmüyor. İlişkilerde olduğu gibi kaybetme korkusu lazım bu insanlara. Belki babasının o zaman aklı başına gelir çünkü bu haliyle utanmayla, gururla alakası olmuyor durumun sevgiliniz bu durumdan kurtulmak istiyorsa buna iknaya çalışsın, konuşmamak ise kesinlikle çözüm değil bu saatte, nasıl olsa maaşı borçlara gidiyor, bırakıp kaçacak da değil ailesini ama onlar sebebiyle katlanacaklarının da bir sınırı var, sizin de öyle.

Annenizin bir şekilde kanıtlayıp mahkemeye verip alelade bir alacaklı gibi kapılarına dayanabileceğini sanmıyorum. Ama böyle devam ederse de üçünüz birbirinizdeki güven/iyi niyet kredisini yiyeceksiniz :/

Ha keşke sevgiliniz "babam, "para konusunda" verdiği sözleri tutmaz, sıkıntı çıkabilir, kendi iyiliğiniz için borç vermeyin." diye annenize diyebilseydi. Şu durumdan çok daha iyi bir yerde olurdunuz hep beraber. Annesinin/babasının/akrabasının başkası için sorun yaratabilecek özelliklerini belli etmeyip aman şimdiden laf gelmesin diye susan insanlara gıcığım bana bakmayın.

Kredi çekip ödeyemezler mi ya da düğününüze dair tüm harcamaları onlar karşılasınlar gerçekten zor bir durum özellikle sevgiliniz açısından

ben açıkcası sözlüne şaşırdım.yani işleri batmış adamın sevgilinin başka biyerde çalışıp ailesine destek olması çok doğal,en mantıklısı.şutladılar falan demesi bana çok garip geldi.annen için tabiki zor bi durum.haklı kadın ama sizde iki sevgili anlayışsızsınız.senin annen var bi kenarda yine sanada hak veriyorumda sözlünün babasına nankörlük ettiğini düşünüyorum konuşmalarından.sizin başınıza gelse eminim onun aileside senin ailende yardım ederdi size.sizde elinizden ne geliyosa yapmalısınız bana göre.

Çok zor bi durum gerçekten çok üzüldüm anneniz için. Kp arabayı annenize vermeli ama hiç oralı olmamışlar. Bazıları da yüzsüzlükte Nirvana yapıyor işte.

sozlun kredi ceksin odesin calistigiyla en mumkun bu gorunuyor

Telden girdigim icin tek tek alintilayamadim cok ozur diliyorum elimden geldigince burdan aciklamaya calisicam. Sozlumun maasi iyi bir meblag ama ailesi battik diye akbaba gibi ususup cocugun maasina kondular. Borca harca vericez diye yaklasik 3000 tl maasin Hepsinu aliyorlar. Icralarini banka kredilerini falan kapatiyorlarmis. dolayisiyla onun kredi cekip annemin borcunu odemesi mumkun degil. Ama karsi taraf evini arabasini satabilir buna da bahaneler buluyorlar.

Sozlum basta annemi uyarmadi ama ailesiyle parayi almayin diye cok kavga etti. engellemeye calisti. Ama babasinin degisik bi kafa yapisi var kimseyi takmaz dinlemez. Bu yuzden su an aralari acik konusmuyor sevgilim ailesiyle.

Sutlama konusuna gelince. Babasi abisi ve sozlum bir isyeri acmislardi. Ufak bir sirket diyelim. Isler batinca hemen sozlume sen git kendine is bul dediler.yani isyerinden bir bogaz eksilsin bu kisi de sozlum olsun dusuncesiyle hareket ettiler. Sozlumun abisi hala orda calisiyor mesela babasi veriyor parasini. bu yuzden sevgilim beni sutladilar diye dusundu.

Sozlum anne babami sildim demiyor ama siz geciremiyorum diye cok uzuluyor. Yani odemelerini saglayamiyorum diyor kavga da etsem duzgun de konussam babam ben isimi bilirim diyor diyor. Onun asil mahcubiyeti de bundan kaynakli zaten. Odemedikleri gibi odemelerini de saglayamiyorum diyor.

Sevgilim ailesinin icralik oldugunu bilmiyordu. Islerinin muhasebesine abisi bakiyordu bu da guvendiginden hic sormamis. Abisi hep 70 bin borcumuz var diyormus. Annemden 25 alip geri kalani kredi cekip kapaticaz demisler sozlume. Annem parayi verdikten 2 ay sonra sozlum bir ogreniyor borc 200bin tl. O da buna yaniyor hem yalan soylediler hem beni sutladilar ben onlara guvenmistim diye uzuluyor.

İyide her şey ortaya çıkınca ödeme yapılamayınca sözlün, benim de borcuö var queen'in annesine borcunuzj ödeyeceğim kadın zor durumda demesi gerekirdi. Tüm maaşını kredilere yatırması sizi düşünmediğini gösterir. Senet felan alsaydı annen takibe koyardınız en azından. Güvenmemek gerek insanlara.

Kısaca sözlün üzülüyor sıkılıyor ama ailesi öncelikli. Sizden borç alınmış olması, toplam borç miktarının doğru söylenmemiş olması önemli değil. Kredi çekmişse de sizin için de ek meblağ ile çekmeliydi madem ailesinin borcunu çok düşünüyor. Siz ne olacaksınız?

Size arada az az oduyorlarmis ya. Bence paranin tamamini toplu isteyin. Sonucta verdikleri uc kurus onlar yuzunden katlanan borclariniza gidiyor.

sevgiliniz aklı başında dürüst bir insan annenizde sonuna kadar haklı ve iyi niyetli olgun bir kadın ben bunu anladım. en azından bir teselli bu olabilir. tek suç sevgilinizin ailesinde. ticaret bu güven olmaz böylesine yeni bir aile ilişkisinde bu riski almamalıydı böyle bir günün gelebileceğini öngörmeliydi. ne sevgilinizin en ufak bir suçu var ne annenizin. kadın iyi niyetle aramızda para lafı olmaz aile olduk sıkıntınız çözülsün mantığıyla vermiş. ama iyilikten maraz doğmuş malesef. sevgilinizin durumuda çok kötü. yazık çok mahçuptur.. şöyle bir çözüm olabilir mi sevgiliniz veya siz annenizin borçlarını kapatacak kredi çekseniz ödeyebilir misiniz? yada yakın zamanda nişan nikah düşünüyorsanız altınlarla belki kapatabilirsiniz annenizi sıkıştıran borçları.. ay bilemedim çok zor bir durum.. 25 bin az para değil batmış bir insan ödeyemez bunu. ve o paranın maliyeti çok daha büyük olmuş size. sevgilinizin babasının arabası, evi varsa belki satıp borcunu kapatmayı düşünebilir. yada başka yerden borç bulup annenizin borcunu kapatmalı en azından.sevgilinizin babası borçu kapatıcak kredi çekebilir yada birine çektirebilir. tam şartları bilemediğim için aklıma bunlar geldi.

sözlün ailesine yardımı kesecek.
taksitlendirerek ödeyecek 25 bini.
3000 maşı varsa yapar bunu.
ama ailesine artık 1 kuruş vermeyecek.
iş sözlünde bitiyor.

yoksa o aile zırnık vermeyecek size.
buraya yazıyorum,o borç asla ödenmeyecek

Madem sözlünüzün üzerine her hangi bir ödeme (kredi vs) yok maaşını elinden alıyor ailesi bu nasıl silmek oluyor Allah aşkına? Kandırmasın hem sizi hem kendini. Ailesini silen adam 1 kuruş vermez. Hani en başta o gururundan söyleyememiş demiştiniz ya işte o gururundan gerekirse aç kalır aldığı maaşla kuruşu kuruşuna annenize olan borcu sözlünüz kendisi öder.. Öncesinde onun düştüğü duruma üzülmüştüm ama şu yorumunuzdan sonra sözlünüz de bana samimi gelmiyor açıkçası.

umarım alabiliriz. ama devir kısmını sevgilimle bir konuşayım haklısınız.
arabayı alınca hiç satamasanız götürüp galeriye verirsiniz yada sahib... satarsnız satılmıyor diye bir şey yokederinden fzla istiyorlar yada satmaya gönülleri yk yanlız nişanlınızda bana iki tarafıda dengede tutmak adın sizi oda oyalıyor gibi geldi ailesi parayı hazır dedi sizin parayı oda kredi çekip sizin paranızhazır diye onlara verdi mantıklımı diyemedimi siz borçları elinizdeki ile ödeyin bende sözlümün annesine kredi çekeyim yada annenizle konuşur her ay maaşından 2 bin verirdi sözlünüzde size o paranın verilmeyeceğini bildiği bu durumdan belli.ailesini kurtarmk isterken isizi bu kadar zora sokmasıda ayrıva ayıp çocuk olsa inanmaz yani para hazırdı siizn bende diğerleri için krediçektim e?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…