Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ufak bir şirket kurmuşlardı... otomotiv üzerine
Çok yüzgöz olunmuş. Bu şartlarda nasıl aile olursunuz bilemedim
Bu alici cikmiyor tam bir hikaye biliyorsun degil mi tatlim?uc kurus zarar edip ederinden aza vermiyorlardir hepsi bu ayni bizimkiler gibi onlarin da koskoca oteli var bizden aldiklari parayla diktikleri bir de evleri var kirasini aldiklari saticaz ama alici yok diye zirlayip duruyorlar dilenci gibikesinlikle haklısınız. evi satmıyorlar arabayı da alan çıkmıyormuş dediklerine göre. sevgilim tüm parasını onlara icra gelmesin diye kredi çekti . o sıralarda annenin parası hazır vericez diyorlardı sevgilim krediyi çekti sonra dediler ki para yok. çocuk da annenin parasını ödeyim diye teklif etmişti halbuki.
Herkese merhaba.
2 yıllık ilişkimiz var yaklaşık bir yıldır da sözlüyüz. söz kesme olayının saçma olduğunu düşündüğümüzden ve sözlüm demeyi sevmediğimden hep sevgilim diyorum forumda bu yüzden sözlüm diye hiçbiryerde görmemiş olabilirsiniz, şaşırmayın. Sözlü olduğumuzu belirtme sebebimiz konunun ciddiyetinin bu kritere bağlı olarak ölçülmesini istememizdir.Konuyu sevgilimle ikimiz yazdık,ben yorumları ona okuyacağım ikimiz de fikirlerinize açığız. Teşekkürler.
Mesele şu ki ailelerimiz arasında bir borç mevzusu var. Konuyu baştan anlatıcaz, özümsemenize yardımcı olup aklınızda soru işareti bırakmamaya çalışıcaz.
Annem geçtiğimiz yaz arabasını satıp borçlarının bir kısmını kapatmayı ve kalan parayla da kendine bir araba almayı uygun gördü ve bu planımızı gerçekleştirdik. Sevgilimin ailesi bu işlerin içinde olduklarından araba satın alacağımız zaman onlara danıştık. Sevgilimin babası o esnada anneme, bizim de biraz borç var ama aynı zamanda işyerimiz için harcama yapmamız gerekiyor senin miktarda para olsa bir ayda ben o harcadığımızı çıkarıp üstüne 7 8 bin koyarım diyor. Annem de lafı mı olur aramızda siz parayı alın çıkarınca bana geri verirsiniz ama 2 ayı geçmezse iyi olur çünkü ben de ona göre planlarımı yapacağım diyor ve karını istemiyorum sizin işiniz görülsün yeter ki diye ekliyor. Sevgilimin babası hemen tamam o zman diyip parayı alıyor ve biz başlıyoruz beklemeye.
Aradan 4 ay geçiyor para gelmiyor, işlerinin battığını öğreniyoruz . Annem kırılmasınlar alınmasınlar diye söylemiyor ama o da zor durumda kalıyor çünkü borçlarının tamamını kapatmadan parayı onlara vermiş ve borçlar annemin maaşından kesildikçe biz nakit sıkıntısına düşüyoruz hem de ciddi sıkıntılara. İşyerleri battığı için sevgilimi (sevgilimin tabiriyle) şutlayıp sen başka yerde çalış bizim borçlara katkı sağlarsın diyorlar. Sevgilim kırılıyor , günlerce birşey yemiyor ama ben ailen seni resmen dışlamış dediğimde de napayım milletin ailemin dağılmasına gülmesine ben de mi katılayım diye cevap veriyor.
Bir 2 ay daha bekledikten sonra annem artık paramızı ne zaman alacağız diyor, sevgilimin babası her hafta önümüzdeki hafta vericem demeye başlıyor. pazartesi cuma veririm diyip, cuma günü de haftaya kesin demeye başlıyor. Ve para az bi miktar değil yaklaşık 25bintl.
Bu sırada ben sevgilimin yengesiyle müstakbel elti hanımla görüşüyorum ve bana birsürü sıkıntı var annenler babamları (sevgilimin babasını kastediyor) aramıyormuş alınıyorlar zor günlerinde yanında olun diyor.
Bu süreçte annemin maaşından paralar çekildikçe bizim kenara attığımız üç beş kuruş da suyunu çekiyor ve biz evimize gaz alamayacak duruma geliyoruz, annem sinir krizi geçiriyor, tansiyonu yükseliyor acillere kaldırıyoruz. Bu sırada borcu 300 500 ödüyorlar ama o da geldiği gibi gaz su elektrik faturalara gidiyor. Halbuki maaş kalsa o parayla borçları kapatacağız. Yanı boştan yere paradan yemiş oluyoruz bu durumda.
Sevgilim bu durumdan çok rahatsız ailesiyle hiçbişekilde konuşmuyor çok soğuk davranıyor analık babalık hakları için işlerine ve sadece maddi yardımda bulunduğunu söyluyor. Annem her seferinde seni ayrı tutarım sen benim oğlumsun aranızı bozmasına izin verme bu konunun ama babanları da artık ikna et oğlum diyor. O da anneme ben sizi haklı buluyorum size karşı çok mahcubum elimden geleni yapıyorum ama para bulamıyorlar diyor.
Bugün borcu vereli 10 ay oldu hala ses yok ...
Sevgilim ve ben bu durumu aşmak istiyoruz. Ama ne yapsak bilemiyoruz. Zaten sevgilim kendi ailesiyle en azından bir süre görüşmek istemiyor ve artık annemin de görüşmesini istemiyor. Ama bu parayı da almamız gerek bunun için neler yapmalıyız ?
hadi cimcime yorum yapayımm sana azucukk..neden annen verdiki dicem olan olmuşş ama evleri var arabaları var satacaklar ve annenin borcunu kapatacaklar..öyle şeymi olurr yahuu.. nasıl bakıyorlar annenin yüzüne yazık değilmi kadınaa..borçlarda öncelik annendirr.
sen sevgiline sevgilin de ailesine çekecek..Artık mahcup olduğunu insanların yani sizin yüzünüze bakamadığını size yeterince yardımcı olduğunu (yani anne ve babasına) sizde benim yüzümü o insanlara karşı eğdirmeyin arabayı ya satın ya devredin aracın değeri ne bilmiyorum ama.. Ya annenizin üzerine yapsın.. Ya da bir an önce satılması için elinden geleni yapsın..
Artık zor durumda kaldığını karşı tarafın (yani sizin) tek kelime dahi etmeyerek daha çok ezildiğini aksi durumda artık hiç bir zaman kendileri ile görüşmeyeceğini sileceğini iletsin..
Prensip olarak borc alip vermeye karsiyim sebebi de iste bu olaylar
Bizim ailede de var ayni sey annem enistesine on yil once borc verdi onlr da faizini bile odemediler ama vur patlasin cal oynasin hayatlarina devam ediyorlar ben sinir olup laf soyleyince de aliniyorlar utanmadan cok sinir oluyorum bu duruma kusura bakmayin konuyu sabote etmis gibi oldum ama
Caresi yok bu tur olaylarin malesef sozlunuze duser bu borcu tek seferde faiziyle odemek
ya kusura bakmayında konuyu okudum bir güldüm, adam hem oğluna kız almış üstünede birde para oh valla..
Anladım.. Oto kirlama ya da galeri herhalde.
En az hasarla atlatırsınız inşallah canımm sözlünle aranın bozulmasına izin verme .bu işler gerçekten zor ama karşı taraf haksız. haklı olan annen ne olursa olsun annenin parası verilmeli azda değilkii..umarımm ortam fazla gerilmeden güzelce sonuçlanırr..teşekkür ederim :) siyasette olan siyasette kalır :)
bence de öncelik annemde olmalıydı ama nedense olmamış. şimdi en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz
Sözlünün ailesini eşimin ailesine benzettim giden gelmiyor.
Umarım kurtarırsınız parayı ama biraz zor görünüyor.
Sözlünü de batıracaklar bu gidişle.
Nedir bu sorumsuz ailelerden çektiğimiz.
evlerini ve arabalarını satmadıklarına ve haciz gelmesin diye oğullarına kredi çektirdiklerine göre bunların size borç ödemeye filan niyeti yok..
sözlünde suçlu..
70bin borcu varken bile insan ailesinin kayın validesinden borç almasına izin vermez
çünkü 70bini ödeyemeyen sizden aldığını da ödeyemez
seni çekip konuşacaktı, bunların çok borcu var ödeyemezler diyecekti..
siz ne yapın edin arabayı üstünüze alın
yoksa bi bardak su içersiniz
borcu dururken ki birde dünürüne borcu varken hala arabaya binebilen o evde oturabilen rahatlıkta insanlarla muhattapsınız çünkü ne yazıkkii
geçmiş olsun..
Çok yüzgöz olunmuş. Bu şartlarda nasıl aile olursunuz bilemedim
Bu alici cikmiyor tam bir hikaye biliyorsun degil mi tatlim?uc kurus zarar edip ederinden aza vermiyorlardir hepsi bu ayni bizimkiler gibi onlarin da koskoca oteli var bizden aldiklari parayla diktikleri bir de evleri var kirasini aldiklari saticaz ama alici yok diye zirlayip duruyorlar dilenci gibi
Yani kuzum demem o ki borcum var odeyecem diyen oder onlarda bu sorumluluk yok anladigima gore ama sozlun ne olursa olsun odemek zorunda odemezse onun da ailesinden bir farki kalmiyor bence
işte bu yüzden borç alıp verilmesine karşıyım hele de sizin borcunuz harcınız varken annenin parayı onlara vermesi çok mantıksız ve yanlış olmuş.
ailevi ilişkilerde etkilenmiş umarım öderler en kısa zamanda daha fazla sorunlar çıkmadan.
En az hasarla atlatırsınız inşallah canımm sözlünle aranın bozulmasına izin verme .bu işler gerçekten zor ama karşı taraf haksız. haklı olan annen ne olursa olsun annenin parası verilmeli azda değilkii..umarımm ortam fazla gerilmeden güzelce sonuçlanırr..
Butun borclulardaki numara hep ayni yaya sorumsuz tabiki hem de şurdan belli adam hala içmesinden geri durmuyor. çocuğu batırdılar batıracakları kadar ilk iş onu şutladılar ... parayı kurtarsak sözlümü zaten kurtardım ben. ama ailesinden çok rahatsızım çook anlatamam çok sorumsuzlar.
ağzınıza sağlık tam düşündüklerimi söylemişsiniz. ama adamlar bize de 70 bin borç var sizden alsak şöyle yapsak diye anlattılar durumu. sözlümle birlikte yaşıyoruz biz o yüzden o da onların söylediği kadar borcu biliyordu işyerlerinin muhasebesine abisi bakıyor çünkü. 200 bin olduğunu duyduğu gün çocuk kalp spazmı geçirdi. zaten çok da uğraştı annem borcu vermesin diye ailesine almayın diye kavgalar çıkardı. ama işte... sonuç bu...
sözlümün ailesiyle ilgili söylediklerinizin harfi harfine ben de öyle düşünüyorum.
sevgilimin ailesiyle zaten görüşmek istemediğimi söyledim bir de üstüne benden beş kuruş işlemez yardımdı neydi diye de belirttim... ailem sayamam onları biz evde soğuktan üşürken onlar satamadıkları sıcak evlerine arabalarına gidiyorlardı.
kesinlikle kocaa hikaye haklısınız. arabaya 20 milyar veriyorlar işini görürse satiyim diyomuş anneme. şaka gibiler...
umarım çok haklısınız. annem de 2 ay dayanırım sizin de işniz görülsün demiş işte kendince... ama umarım düzelir...
Butun borclulardaki numara hep ayni ya
Haklisiniz mahcubuz
Ama rahatlarindan odun vermiyor kimse
Ya ben borclu olsam utancimdan yerin dibine gecerim ekmek bile alamam
Bizim borclularin kizlari birakin borcu ustlenmeyi facebooklardan safari fotolari paylasiyor kebapcilarda check in yapiyorölür müsün öldürür müsün
tabi sözlün o kadar uğraştıysa para vermeyin diye annen sırf iyi niyetinden kaybetmişya sorumsuz tabiki hem de şurdan belli adam hala içmesinden geri durmuyor. çocuğu batırdılar batıracakları kadar ilk iş onu şutladılar ... parayı kurtarsak sözlümü zaten kurtardım ben. ama ailesinden çok rahatsızım çook anlatamam çok sorumsuzlar.
ağzınıza sağlık tam düşündüklerimi söylemişsiniz. ama adamlar bize de 70 bin borç var sizden alsak şöyle yapsak diye anlattılar durumu. sözlümle birlikte yaşıyoruz biz o yüzden o da onların söylediği kadar borcu biliyordu işyerlerinin muhasebesine abisi bakıyor çünkü. 200 bin olduğunu duyduğu gün çocuk kalp spazmı geçirdi. zaten çok da uğraştı annem borcu vermesin diye ailesine almayın diye kavgalar çıkardı. ama işte... sonuç bu...
sözlümün ailesiyle ilgili söylediklerinizin harfi harfine ben de öyle düşünüyorum.
sevgilimin ailesiyle zaten görüşmek istemediğimi söyledim bir de üstüne benden beş kuruş işlemez yardımdı neydi diye de belirttim... ailem sayamam onları biz evde soğuktan üşürken onlar satamadıkları sıcak evlerine arabalarına gidiyorlardı.
kesinlikle kocaa hikaye haklısınız. arabaya 20 milyar veriyorlar işini görürse satiyim diyomuş anneme. şaka gibiler...
umarım çok haklısınız. annem de 2 ay dayanırım sizin de işniz görülsün demiş işte kendince... ama umarım düzelir...
tabi sözlün o kadar uğraştıysa para vermeyin diye annen sırf iyi niyetinden kaybetmiş
ben herzaman şunu bilir ona göre davranırım..
akrabayla kardeşle dostla para işine girmeyeceksin..... çünkü illaki arayı bozar...
alacaklı isteyemz canı sıkılır verecekli veremez isteyen suçlu olur......
allah yardımcınız olsun sözlünüz en azından rahat davranmıyor..
Benim oz kuzenimdi iste bunu yapan ben laf sokunca utanmadan cemkirdiydi bir debizim de müstakbel elti öyleydi avmlerde check in yapardı ben sevgilimin annesine söyledim para yok yok diyor alışverişten geri durmuyor bazıları da tutumlu olmak lazım dedim sonra kesildi...