Sözleşmeli öğretmenlik

zumra0

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
16
0
16
Ankara
Merhaba kızlar, ben eğitim fakültesi mezunuyum. Branşımın önü oldukça kapalı. İsmini doğru bildiğimden bile emin değilim,atanamayan öğretmenlerin ilçelerde köylerde sınıf öğretmenliği yapmasını sözleşmeli öğretmenlik diye biliyorum. Bu konuda bilginiz varsa bana yardımcı olabilir misiniz? Öğretmenlik yaparken bir anda işsiz kalabilir misiniz, ilçelerde köylerde değilde şehirde çalışma ihtimali var mıdır, ne kadar maaş alırlar, çalışmak istedikleri ili kendileri mi tercih ederler, başvurular ne zaman ve nasıl olur, başvuran her eğitim fak. mezunu kabul edilir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar

sözleşmeli öğretmenlik kalktı artık ücretli öğretmenlik var. başvurman lazım milli eğitime. netten tarihleri açıklarlar sürekli takip etmen lazım
sen özellikle istediğin yerleri yazıyorsun hangisine verirlerse şansına.
parası girdiğin derse göre değişir sanırım saati 8 tl miydi neydi daha fazla da olabilir.
istediğin zaman çıkarsın ya da senin yerine kadrolu öğretmen atanırsa onlar çıkarabilirler seni

vekil öğretmenlikte hamile ya da askere giden öğretmenlerin yerine aranan öğretmenler demek
ve yanlış bilmiyorsam istediğin zaman çıkamıyorsun ama pek bilgim yok o konuda

Son düzenleme:

öncelikle cevap verdiğiniz için tesekkür ederim. Milli eğitim başvuruları il milli eğitim siteleri bazında olmaz değil mi genel olarak meb.gov.tr den yapılır sanırım. Birde 8tl çok az değil mi yaa sanırım ortalama ders saatleriyle 240liraya tekabül ediyor.

meb sitesindedir ya da ösym duyuru yaparlar zaten.
8tl yanlıs hatırlıyor olabilirim ama sınıf ögretmenı her derse giriyor ya toplamda32 saat bin lira gibi miktar alıyorlar o şekilde düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…