sozlesmeli erlik ve sevgili

Pardonda neden 6 yıl hazırlık yapmanız gerekiyor? Neyin hazırlığı bu?

ya en kotu ihtimali degerlendiridm ben 31 de olabilir ama ben hep iste nisanlanirim hatri sayilir bi zaman gectikten sonra 5 yil falan evlenmeyi dusunurdum ben 35ken cocugumun 15 yasinda olmasi diledim hep o da sozlesmeli erligi diliyo..

Sozlesmeli erlikte yuksek bir maas mi aliniyor. Benim esim muvazzaf subay o ala ala 3 bin aliyor.
Vatani icin biseyler yapmak istiyorsa astsubaylik sinavlarina falan girsin erlikten ciktiktan sonra issiz mi kalacak

sadece sozlesmeli erlikte degil 3 yil sartlisinda tazminat yuklu degil tabiki 7 senenin sonunda artiyor. iste komando olacagim diyor

Sözlemeşli sona erdiğinde tazminat alacak o parayla hemen evlenebilirsiniz beklemenize gerek yok,ve yine memur olacak başka kurumda.

ya en kotu ihtimali degerlendiridm ben 31 de olabilir ama ben hep iste nisanlanirim hatri sayilir bi zaman gectikten sonra 5 yil falan evlenmeyi dusunurdum ben 35ken cocugumun 15 yasinda olmasi diledim hep o da sozlesmeli erligi diliyo..
En kötü ihtimaliniz bu mu?
Benim sevgiliminde para biriktirmesi gerekiyor düğün için (babası ile hiç görüşmüyor her şeyi kendisi yapacak) ama biz ortalama 2 yıl düşünüyoruz hatta en geç diyebilirim. Ki sizin görev bittikten sonra birikmişi olacak elinde. Bizde şu an o da yok Hemen isteme olsa 4 5 ay sonrada düğün olur.
Detayını bilmiyorum tabi ama bence yüzükler takıldıktan sonra arayı çok uzatmamak lazım.

hayir.. ondan beklerim ben de kafam oylesine karisik ki oyle carsi izni de yokmus sanirim senelik 35 gun izni varmis
Bence siz gönülsüzsünüz. Bahaneler arıyorsunuz. Onu bekleyememekten korkuyorsunuz.
Haklısınızda. Sizden kilometrelerce uzakta yıllar geçecek. Görüşemeyeceksiniz. Bir çok kavganız olacak. Arada mesafeler olunca kavgalar kaçınılmaz sondur ne yazıkki. Mutlaka yıpranacak ve yıpratacaksınız. Tahammül eşiğiniz azalacak. Askeriye zordur. Sevgilinizin de tahammülü kalmayacak belki. Stresini sıkıntısını size yansıtabilir. Her şeye rağmen ben varım diyorsanız amenna. Ama yok ben katlanamam diyorsanız daha fazla devam etmeyin derim.

haklisin canim allah kolaylik versin en yakin zamanda evlenirsiniz umarim:) uzatmamak da fayda var ama bilemiyorum sonucta 7 8 sene goremiycem senede 35 gun izni var tabi ki ama eskisi gibi olmiycak her gun yanimda olmasi farkli senede 1 ay olmasi farkli.. o yuzden evlenmeden once biraz zaman gecirmek icin demistim hazirlik diye.. en kotu ihtimal olarak yani abartmis da olabilirim aslinda 3 sene kadar yeterli olabilir belki

kesinlikle uzaktan her sey cok daha zor.. yuzyuzeyken gulup gecilcek sorunlar uzakken sanki bir dev misali karsiniza dikiliyor.. elbet yazarak da dokunulabilir ama birebir dokunmayla esdeger midir ki.. acikcasi ben kendime guvenemiyorum gonlumun baskasina kaymasindan aldatmaktan degil yipranir miyim katlanabilir miyim hic alisik olmadigim bi durum bu.. yani haftalik izni olsaydi bunlar hic sorun degildi aylik bile olurdu ama senelik 1 ay cok az cok..

Ben sana sonunuzu söyleyeyim mi?
Burdan bakınca AYRILIK.
Hakkında hayırlısı olur inşallah...

senelik 35 gun izni var sadece

olabilir senede 5 kere izin alabilir birer hafta.
bu da 5 kere görüşmeniz anlamına gelir.
çoğu insan okul döneminde de farklı şehirlerde okuyorlarsa ancak o kadar görüşüyorlar zaten.
8 sene çalışmaz da 3-4 sene çalışıp ayrılır sonra.
29 yaşına kadar çalışıp sonrasında memur olacaksa bence çok iyiymiş.
eşim 30 yaşında hala memur olmaya çalışıyor mesela
6-7 sene uzaktan yürüttük biz de. görüşme sıklığımız 3-4 ayda 1 kereydi.

Benim nisanlimda ayni seyi dusunuyor bu ara hatta evlenip gidicek ama ben istemiyorum zaten doğunun en ucra kosesine veriyorlar normal askerlerden tecrubeli olduklari icin. Yedi yilda sevgilin bulundugu yerde sen evinde kafayi yersin bisey oldu mu iyi mi diye.Diyelim ki dayandiniz o kadar sene yedi yilda neler değisir belki istemiceksiniz birbirinizi iyi dusunmek lazim. Hakkinizda hayirlisi olsun

Hem memur olacak görevi bitince hem de tazminat alacak eğer 7 yıl çalışırsa,haber sitelerinde 60 binlira ile 84 binlira arasında yazıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…