sözler ve şiirler

Haklıydı kalp..
hep haklıydı da…
bir sağır odadaydı içimdeki terkzede ,inadı kendine düşman..
duyamazdı kalbinin çığlığını kendi imdadından..
terkzedenin kabusuydu ama olmuştu olacak olan..

Söz vermiştim kendi kendime, yazı bile yazmayacaktım. Yazı yazmak da bir hırstan başka ne idi? Burada, namuslu insanların arasında sakin, ölümü bekleyecektim; hırs, hiddet neme gerekti? Yapamadım. Koştum tütüncüye, kalem, kağıt aldım. Oturdum. Adanın tenha yollarında gezerken canım sıkılırsa küçük değnekler yontmak için cebimde taşıdığım çakımı çıkarttım. Kalemi yonttuktan sonra tuttum öptüm. Yazmazsam deli olacaktım.

Sait Faik Abasıyanık

Ne ararsın Tanrı ile aramda?
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda,
Başı açığa neden türban sorarsın?

Rakı, şarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararım içerim.
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.

Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soğuyacak bu millet.

İşgaldeki hali sakın unutma,
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çıkardın amma,
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz...

Git dedi ,git dedi bana.. Al beni de git dedi kalbim.. Kalbim dedi ki ben acıyorum, acıyorum sana.. ve ben acıdım dedi acıyı tada tada.. Bu acının yok dedi tarifi, sonu.. kes dedi şahdamarımdan acıyı, doysun elalem bu günah keçisinin kanına.. Sen sus dedi söylenene.. sen sus ki duy insan evladının soyunun soysuzluğunu.. Duy ey günah keçisi dost dediğinin kara kelamını ,küfrünü… Bilmezler onlar sendeki yürek yükünü.. Bilmezler özlemi ve sevdiğini bekleyenin sessiz sancısını.. Yargılan cahilin, fikri kıtın destursuz dediğiyle.. ve aklıevvel ile akıllıyı birbirinden ayıkla…

Sonra öl dedi.. ölll artık be kadın.. bak dedi aynaya.. sen dedi bırakılansın yarıyolda… bak !!! terk dedi bunun adı… zavallılık.. .gitti dedi artık, bitti.. neyi bekliyorsun hala… sen ki her gündoğumuna onsuz açıyorsun gözlerini ve ağlıyorsun karanlıkta tıpkı bir çocuk gibi… gözlerin bir güvercin gibi saldıtgan ve korkak artık..geçmişten muzdarip, geleceği kayıp.. yok gelecek olan ve bil ki terk edildin … onun yolu senden gayri.. ve ancak bir ceset gibi taşıyor seni sırtında.. ancak sırtında yüksün sen ona.. yolunda engel, önünde cesetsin çiğnenecek..o tüketti çoktan..çekil artık yolundan..göm bu hikayeyi..aç dedi önünü bu olmamış oğlan çocuğunun.. azad et oynasın kirlensin kendi bahçesinde.. bırak yürüsün yolunu.. bırak..

Dün gece bir rüya gördüm… içinde sen vardın .. neden senin olduğunu bilmiyorum ..yada neden artık dört saat uyuduğumu… senin kim, rolünün ne olduğunu.. neden takıldığımı sana, yada takılı kalmaya engel ayağıma ne takıldığını.. kişi özgür müdür gerçekten , yoksa seçimini yaşamak mıdır esas özgürlük ?? ayağına takılanlara rağmen..

Insan ancak anladığı şeyleri duyar.

Çevrelerine uymak icin kendilerini yontanlar tükenip giderler

Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur.

İnsanın özgürlüğü, kendisine yapılanlara karşı takındığı tavırda gizlidir.

İnsanlar akılsızlıkları yüzünden “alınlarında yazılı olmadan” daha çok acı çekerler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…