Lise Yorum ve Soruları Sözelciler yardım Sözel mi sayısal mı seçmeliyim?

dermanabla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
137
10
118
30
Diğer
Sanırım başlığı görünce herkes heralde yanlış yazdı dedi.Hayır arkadaşlar.Yapamadığım tek ders şu an için geometri.Sözelde edebiyatta ve coğrafyada sorunum vardı edebiyatı düzelttim coğrafyada düzeliyor.Sayısaldada sorunum kimyada oda düzeliyor ama geometri 6.sınıftan bu tarafa baş düşmanım.Sözelci olucam diye haykırdım yıllarca.Dershanedeki matematikcim sözelciler ders çalışmayı sevmez sözelciden adam olmaz sende arada kaynar gidersin tm seç dedi.Ama fizik-kimya-biyoloji-mat varken tm seçmem vede fen liseleri bile artık tm seçiyor.Düz lisede sözel okumak desem bana neler anlatırsınız?İstediğim mimar sinan sinema televizyon-Galatasaray üniversitesi iletişim-odtü tarih-18 mart tarih.Bu kadar sayısal ders yapıyorken sözele neden gireceksin diyorlar.Sözel sınıfta ders işlemek mümkün bile olmaz herkes gevezedir çalışmazda şöylede böylede.Yüksek puanlı yerler istediğin içinde sözel sınıftan kazanamazsın katsayıda kalktı tm seç diyorlar.Bana yardım edin nolur ne seçicem ben?

canım ders çalışma kişiden kişiye değişir sayısalcı olupta ders çalışmayan var.senin istediğin bölüm sözel gerçekten sinema televizyon istiyorsan git ama değiştirirm diyorsan tm ye git katsayı konusu mullakta daha belli olan bir şey yok ki bu gidişe göre olacağada benzemiyorboshayallersmile kolay gelsin sana:lepi:

11.sinifta bolmunu degistirebiliyorsn bence simdi kendini zorlayarak yapabilecegn bi bolum sec olmazsa degistirrsn mesela fen secersin baktin olmuyo 11de tm ye gecersn

Fenden Sosyale geçiş var mı?Derdimi kime anlatsam gülüyr ya nasıl yani ya sözel ya sayısal öylemi hahahaha tepkisi alıyorum.Çok mu anormalim

Eğer bu bölümleri seçmek istiyorsan zaten sözel okuman gerekiyor canım.Eğer sistem değişmezse puan kırılması yaşanıcaktır.Ama hedefin bunlarsa tercihin sözel olmalı...

__________Dershanedeki matematikcim sözelciler ders çalışmayı sevmez sözelciden adam olmaz sende arada kaynar gidersin tm seç dedi.__________

bunu bir öğretmenin söylemesi ne acı nasıl eğitim veriyorlar bu düşünceyle anlamıyorum ve kınıyorum nasıl böyle düşünülür aynı zamanda kimin hangi bölümde nasıl çalışacağını kimse bilemez YANLIŞ! lmaz:

konuyu başka bir yere cektim ama kusura bakmayın

Malesef böyle söyledi ve bu adamın eşi edebiyat öğretmeni.Adam 40 ına gelmiş sözelcileri kötülüyor yıllardır aynı yastığa baş koyduğu kadının n olduğunu unutuyor sanırım.Benden kötüler bile tm seçiyormuş ben sözele gidersem kesin salak olurmuşum.Özel ders üstüne özel ders dershane vs ne varsa gidip alıp sınava girip yorulmuş bezmiş bir şekilde orta halli bir yere gireceğime sözele girer sadece dershaneye giderek yüksek bir yere girmek bence daha mantıklı ayrıca tmde ilgimi çeken meslek yok.Ekonomi vs çok kötü Bana hareketli şeyler lazım hayat hareketle güzeldir hehe

sözel son sınıf öğrencisiyim ve keşke sayısala gitseydim diyorum. ders çalışmayı seviyorsan sayısalı tercih etmelisin canım.ben çok pişman oldum. sözelcilerde pek bir meslek seçimi yok sayısalcılara göre... çok pişmanım çookkk keşke sayısala gitseydim de doktor olsaydım:bbo:

Canım istediğin bölümlere bakarsak sözel seçmelisin.
Ben kendimden örnek vereyim.Matemtik ve fiziğim çok kötü olmasına rağmen,
TM seçmek istedim.Kötü bir matemtikle başarılı olabilirmiyim diye korktum ama
yinede seçtim.Neyse bi şekilde başarılı oldumda.
Ama müdürüme kalsaydı sayısal seçmem lazımdı ısrar etti sayısal seç tm yi napcan diye.
Ama kendimi tanıdığım için TM seçtim.
Derken ÖSS de hasbel kader Sayısal bir bölüm tercihime yerleştim.Olmayacaüını düşünmüştüm.
Okul bitince dedimki keşke liseden Sayısal seçseydim.Sebep mi?
Çünkü okul bittiğinde sayısal bölümlerden daha çok eleman alınıyor memur tercihlerinde sayısalcılar öncelikli.
Atamalarda daha rahat yerleşebiliyorlar ve gerçekten hepsinden daha yüksek maaşlara sahipler.
Geleceğini garantilemek adına sayısal güzel bir tercih olabilir.

Ama sosyalitesi yüksek mesleklerse herzaamn insana çalışma zevki verir.,
Sürekli yenilik ister.Kısacası zevklidir fakat ilerde yaşa göre personel elemeleri olacaktır.
Performans herzaman en yüksekte olmak zorunda.Başarın yüksek olsa bile sürekli daha iyisi olmak zorunda.
Yani sürekli geliştirmek zorundasın kendini.Ve ilerki yaşlarda elenme riskinide göz önünde tutmalısın.
Ki hayat senle kalmayacak.Evleneceksin çocukların olacak belki, bunu aktif bir meslekle yürütmek oldukça zor olacak.
Ben gelecekteki sıkıntılarından bahsetmek istedimki seçimini ona göre yap.

Ama yok eğer baskılar beni yıldıramaz dersen durma koş, yolun açık olsun.
Sosyal ve faal bir meslek insana her daim kendini iyi hissettirir.Azimliysen hırslıysan sözel.
Ama hayır sakin bir hayat ama garanti kazanç dersende sayısal derim ben.

canım katsayı kalmamış ve eski etksiyle şimdiki arasında pek bir fark da olmayacakmış geçen tvde bir uzman söylüyordu tercihlerle ilgili yapılan programda onu iyice öğren bakalım gerci senin zamanına kim bilir nolur ama bence neyi severek çalışıyor ve başarıyorsan o bölümü seç gitsin bak bakalım sözelciler kazanamıyor mu üniversiteyiguclubacismile

seçeceğin mesleğe göre bölüme karar versen en mantıklısını yaparsın tabi bi de seçeceğin bölümdeki derslere yeterliliğin de önemli cnmm=)

senin karar verebileceğin bir şey bu ama ben de fikrimi belirtmek istiyorum
ben gecen yıl hazırlandım bölümüm sayısaldı. bölüm secerken son ana dek tm ciyim diyordum dilekce verilmeden 10 dakka önce vazgectim...ne kadar zor durumda olduğunu anlayabiliyorum, dershaneciler bazen çok genelleme yapabiliyor bence dediklerine takılma senin ne düşündüğün önemli ama düz lise gercegi de var sözele gidenlerin genelde senin gibi bir hedefi yok yani matematikle uğrasmak istemeyenlerin uğrak yeri gibi gözlemlemiştim ben düz lisenin sözel bölümünü. istisnalar var elbette istediği yerde olanlar ,ama meslek seceneğin az .tamam cok iyi olduğunu düşünebilirsin yapabilecegini de ki bunu gercekten dilerim ama deneme sınavlarıyla gercek sınav arasında ucurum olabiliyor sınavın kötü gectiğinde yazabilecegin yerleri düşün bir de mutlu olup olamayacagını... ben buna göre karar verdim tm ye gitseydim ve kötü bir derecem olsaydı beni tatmin edecek bölüm yoktu ama sayısalda hemşirelik yazarım en kötü ihtimalle dedim ve de pişman olmadım tercihimden dolayı
dilerim senin için en iyi olan kararı alırsın =)

ben son sınıf sayısal öğrencisiyim ve seçtiğim bölümden memnunum bende son ana kadar tm diyodum hatta sayısalı seçenler deli ben hayatta o kadar çalışamam diyodum ama bi zaman sonra alışıyosun iyikide sayısal seçmişim benim fizik öğretmeniminde dediği gibi en avantajlı bölüm sayısal ve artıık yeni sisteme göre istediğin bölümden meslek seçebiliyosun önceden kendi bölümün dışında seçince puanın düşüyodu artık böyle bişeyde yok ve diğer bölümlerden kazanma oranında yüksek sonuçta sayısalda bütün bölümlerin derslerini görüyosun ama sözelciler sayısalların derslerini işlemediklerinden o bölümden sayısaldan bi meslek kazanmaları zor ama diyosanki ben çalışamam kendimi sıkmak istemiyorum o zaman sayısalı hiç düşünme çünkü gerçekten sıkı çalışma ve tekrar gerektiriyor ama istediğin mesleklere bakılırsa sözel seçmen daha mantıklı illaki sözelciler üniversite kazanamaz diye bir şey yok çalışan her şekilde kazanır

Bence sen şöyle düşünmelisin. Sayısal seçersem mi çok sıkılırım,derslere ilgi duyarım. Yoksa sözel seçersem mi sıkılırım diye ? Ben dilciyim ve bölümümden çok memnunum.Çünkü seviyorum.Bana da dershanedekiler çok şey dediler,dili seçme alternatifin yok,sayısal seç alternatif çok var sen yaparsın falan filan. Hocalara pek kulak asma,insanı yanlış yönlendiriyorlar.Ben alan seçerken hem çalışmaktan zevk aldığım derslere,hem de düşük olmayan derslerime dikkat ettim. Benim de fizik kmya biyolojim iyiydi,sayısalı seçecek öğrenciden daha yüksekti.Bir de ben anadolu lisesindeyim,bu yüzden daha da sıkı çalıştırıyolar. Ne hikmetse benim kafam mat ve geoya basmıyor. Orta okuldan beri basmıyorr :) bu yüzden sayısalı eledim ama tmde de mat var bu yüzden onu da eledim geriye kaldı sözel ve dil sözel derslerim beş inglizcem de beş geriye kaldı meslekler ve hangi dersten zevk aldığım,ben dili seçtim çünkü ingilizceyi svyrm,sen de öyle yap hangi dersi çalışmayı seviyorsan o alanı seç. Meslek diye düşünürsen olay çok uzar. Türkiyede tıptan başka garanti meslek yok ki zaten :))

canım senın tercıhın ama sonradan pısman olabılırsın sözel sectıkten sonra.bı kere cok bı alternatıf yok cok yuksek puanlar yapmalısın bı yere yerlesmek ıcın.ama sayısalda orta karar bı puan yapsan bıle ıyı yerlere gırebılırsın.kontejan konusunda arada ucurumlar var.vede arkadasların deıklerıne katılıyorum meslek öncelıgınde de sayısal fazlasıyla avantajlı

öenmli olan senin ne istediğin.Ama şöyle bir bakılınca sözelde elle tutulur bir bölüm çok yok neden yok çünkü elle tutulur gelecek vaadeden bütün bölümlere tm öğrencilerinin kaymasıyla sıkıntı yaşanıyor.tm öğrencileri genelde sözel alanlardan tercih yapıyorlar.Bna kalırsa sayısal tercih yapmandan yanayım.Çünkü ülkemizde böyle bi mantık var.Sözelciler yeteri kadar eziliyorlar.İnanırsan yapamayacağın hiçbirşey yoktur.Diğer derslerine ağırlık verdiğin gibi bunada zaman harcarsan emin ol başarı gösterirsin ama önce kafanda bi bitir geometriyi ben yapamıyorum deme.Korkularımızın üzerine gitmezsek onları yenemeyiz.Mücadele ver.Karar yinede senin

ben tm okuyorum.ilk başta sözel seçecektim ama babamın ve müdür yardımcısının ısrarlarıyla tm seçtim ki iyiki seçmişim.sana şunu söyleyebilirim sözel sınıfında gerçekten okunmaz neden mi bir sözel sınıfa git neden burdasın de o öğrencilere çoğunluk matematik yapamıyorum dşyecektir.yeteneğimden dolayı geldım dyen nadir olur.bu bakımdan tm öneririm amaa eğer fizik ve kimya ve biyolojin iyi ise sayısalı seç tabiki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…